Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İETT zammı mahkemelik

4 Eylül 2012 Salı günü yayınlandı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Teşkilatı, İstanbul’da toplu ulaşıma yapılan zamları yargıya taşıdı.

CHP’li heyet, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşım zammı hakkında yürütmeyi durdurma istemiyle dava açtı.CHP İstanbul milletvekillerinin de aralarında bulunduğu bir heyet, İstanbul Birinci İdare Mahkemesi’ne giderek toplu ulaşım zammı hakkında yürütmeyi durdurma istemiyle dava açtı. İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Bihlun Tamaylıgil, Mahmut Tanal, İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Kadın Kolları Başkanı Yüksel Çavuşoğlu ve Gençlik Kolları Başkanı Ali Gökçek'in davacı olduğu dilekçe ilgililere teslim edildi. Başvurunun ardından CHP adına açıklama yapan İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, toplu ulaşıma yapılan zammın yüksek olduğunu ifade etti.

Tamaylıgil, “İstanbullulara yapılan bir haksızlığa karşı dur demek için buradayız. Toplu taşımaya yapılan zam ile ilgili olarak yürütmeyi durdurma ve yürütmenin iptali için başvurumuzu yaptık. İstanbul, çözülmeyen problemlerle karşı karşıya kalıyor.” dedi.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Haliç Köprüsü’nde yapılan bakım ve onarım çalışmalarına da değinen Tamaylıgil, “İstanbullular bu yazı bir ulaşım çilesiyle geçirdi. Bu ulaşım çilesindeki hizmet kusurunu ortaya koyanlar bugün yüzde 50’lere varan zamlarla yeni bir fatura çıkardılar. Ne yazık ki yapılan yüzde 10’dan 50’ye kadar çoğalan zamlar enflasyonun da üzerinde. Memura, işçiye yapılan asgari ücret zammının da üstünde.” şeklinde konuştu.

İndirimli öğrenci akbil ücretlerinin de yüksek olduğunu belirten Tamaylıgil “İstanbul, üniversiteler şehri. Harçlar kaldırıldı ama toplu taşıt zammı geldi.” ifadelerini kullandı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı