Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Umudumuz güreşçiler

4 Ağustos 2012 Cumartesi günü yayınlandı Londra 2012 Olimpiyatları hazırlıklarını tamamlayarak İngiltere’ye hareket eden Grekoromen Güreş Milli Takımı madalya hedefliyor.

Olimpiyat hazırlıklarını İstanbul’da İçelli Ahmet Kamp Tesisleri'nde tamamlayan Grekoromen Güreş Milli Takımı’nda Başkan Bekir Çeker oyuncuların başarısı için bir koç kestirdi.

BEKİR ÇEKER: “MİNDERDEN BAŞARILAR BEKLİYORUZ”

Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Başkanı Bekir Çeker, olimpiyatların ramazan ayı içersinde olmasının kendileri için ayrı bir anlam ifade ettiğini vurgulayarak, “İnşallah bu mübarek ay içerisinde güzel Sonuçlar elde ederiz. Ramazan ayı Kuran-ı Kerim ayıdır bizde güreşçilerimize olimpiyata gitmeden önce Kuran-ı Kerim şereflendirelim istedik. Ellerinden gelen gayreti minderde sergileyip başarılar elde edeceklerine inanıyoruz. Çalışmalarda gösterdikleri inancı, birlik ve beraberliği Londra’daki olimpiyatlarda da göstererek inşallah birçok madalya alacaklar. Bu milletin hak ettiği bu mutluluğu yaşatacaklarına inanıyorum. Her bir sporcumuz madalyaya aday. Türk halkı tabii ki birçok dalda olimpiyatlardan madalya istiyor ama yüreği gerçekte en çok güreşten madalya istiyor, biz buna inanıyoruz. Türk milletinin dualarının ışığında takımımızın başarıya ulaşacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

NAZMİ AVLUCA : “BRONZ MADALYAYI ALTIN YAPMAK İSTİYORUM”

Grekoromen Güreş Milli Takımı'nın Takım Kaptanı Nazmi Avluca ise, olimpiyatları yakından takip ettiklerini ve şu ana kadar Türkiye’nin çok başarılı bir Sonuç elde edemediğini söyleyerek, “Güçlü bir ekibimiz var, altın madalyalar almak istiyoruz. Şu ana kadar madalya alınmaması ne kadar üzerimizde baskı oluştursa da hepimiz profesyoneliz işimizi yaptığımız takdirde bir sorunla karşılaşmayacağız. Pekinde kazandığım bronz madalyayı burada altın yapmak istiyorum. Ben ve arkadaşlarım bu amaç uğrunda çok çalıştık. İnşallah çalışmalarımızın karşılığını alacağız” şeklinde konuştu.

SELÇUK ÇEBİ: “ALTIN MADALYAYA KİLİTLENDİK”

Milli güreşçi Selçuk Çebi, çalışmalarını tamamladıklarını ve sakatlık problemlerinin de olmadığı belirterek, “Artık olimpiyatlara gidiyoruz. Oraya en iyi şekilde hazırlandık. Altın madalyayla geri dönmek istiyoruz. Olimpiyatlarda diğer branşlara baktığımızda henüz bir madalyamız yok, inşallah o kara bulutları aralayıp madalyayı alacağı. Halen mücadele etmekte olan diğer branşlardaki sporcu arkadaşlarımızda inşallah madalya kazanırlar. Türk sporunun lokomotifi olarak, güreş milli takımı olarak gidiyoruz. Orada da her zaman Türkiye’nin lokomotifi olduğumuzu göstereceğiz. 7 sıklette olimpiyatlara gidiyoruz. İnşallah 7 sıklette de madalyaya talibiz. Tabi bizde o kara bulutların üstünde yer alabiliriz ama biz terimizin, kanımızın Son damlasına savaşacağız” dedi.

Madalyanın beklendiği bir branş olduğu için üzerlerinde baskı olduğuna değinen Çebi, “Biz bu baskıyı ve stresi taşıyabilecek kapasitedeyiz. Bizim için sorun olmayacaktır. Altın madalyaya kilitlenmiş durumdayız” diye konuştu.

ATAKAN YÜKSEL: “MADALYAYI TÜRK HALKINA ARMAĞAN EDECEĞİZ”

Milli güreşçi Atakan Yüksel ise, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek istediğini ifade ederek, “Türk halkının dualarıyla olimpiyatlarda şu ana kadar alınmamış tüm madalyaları alarak Türk halkına biz armağan ederiz. Şampiyonluğumuzu geride bırakmamıza neden olabilecek hiçbir çalışmayı geride bırakmaksızın çalışmalarımızı tamamladık. Olimpiyatlarda bayrağımızı göndere çektirmek istiyoruz. Diğer müsabakaları da izliyoruz şu ana kadar diğer sporcularımızdan bir madalya gelmemsi bizim omuzlarımıza artı bir yük bindiriyor. Tabi bizde Türk halkının olimpiyatlara olan ilgisini biliyoruz. Geçmişte alınan madalyaları biliyoruz, bizden beklenti büyük. Bizde bu beklentileri orada madalya alarak cevaplamak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Milli sporcu Ayhan Karakuş’ta, olimpiyatlardan hiç madalya çıkamamasının ve güreşlerden birçok madalya beklenmesinin üzerlerinde bakı oluşturduğunu ancak madalyalar alarak Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceklerini dile getirdi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı