Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Özdenören'in 55. sanat yılı

18 Haziran 2012 Pazartesi günü yayınlandı Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ve Bülent Arınç, Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen “Rasim Özdenören Sanat Hayatının 55. Yılında” programına katıldı.

Ankara Palas’ta, Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen “Rasim Özdenören Sanat Hayatının 55. Yılında” programın açılış konuşmasını yapan Başbakan Yardımcısı Atalay, “Rasim ağabeyi, hayatımın birlikte geçtiği kişilerden birisidir. Üniversitenin ilk yılında ilk muhitimiz Saman Pazarındaki Türk Ocağı binasıydı. Rahmetli Akif ağabey oranın müdürü, rahmetli Osman Turan da oranın Türk Ocakları Genel Başkanıydı. Orası bir buluşma mekanıydı… Rasim Ağabey, yaptığı işi iyi yapar, bunu bütün yazılarında, hikayelerinde, kitaplarında görürsünüz. Bir konuyu ele alırken onu iyi dokur” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yaptığı konuşmada ise, “Mustafa Tuğcu’nun, Ahmet Ünalmış’ın bizi yönlendirmesiyle önce iki buçuk liraya, sonra da ayda on iki buçuk liraya yani ekmeğimizden, gıdamızdan kesmek suretiyle sadece Bahçelievler’de belki de 6-7 metre karelik dükkanda kitap satmaya başlamıştık. Daha basım işi o zamanlarda yoktu. Bize istikamet veren heyecandı, fırtınaydı, kitaptı, üstattı, üstadın öğretileriydi” ifadelerini kullandı. “Hala o öğretiler çok şükür bugün iktidar, bunu bilmeliyiz” diye konuşan Arınç, şunları kaydetti: “Yıllar sonra hala onun şiirlerinden nefes alıp verebiliyorsak, hala biz onun neslindeniz, onu çok seviyoruz diyebiliyorsak, Allah demenin suç olduğu dönemlerden bugünlere sabırla, inançla katlanarak gelmişsek elbette onları hatırlamak noktasındayız.

Eskiden bize arkadaşlar, ‘Rasim Ağabey, bir kitap okuyacağı zaman bile takım elbisesini giyer, masasına oturur, kitaba duyduğu saygı ve ciddiyetten dolayı adeta onunla karşı karşıya saygı içerisinde kitabını okurdu’ demişlerdi. Şimdi böyle bir insanın huzuruna, Beşir Bey hazırlıklı gelmiş, benim gibi kısa gömlekle, spor elbiselerle gelenlerimiz de var.” Yapılan konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Bülent Arınç, Rasim Özdenören’e plaket verdi


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı