Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Bakan şampiyonları ağırladı

24 Mayıs 2012 Perşembe günü yayınlandı Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında Samsun’da bayan sporcu ile erkek sporcunun güreşmesini, "Onaylamam mümkün değil." şeklinde değerlendirdi.

Bakan Kılıç, Dünya Atletizm Şampiyonası'nda gümüş ve bronz madalya kazanan down sendromlu sporcuları kabulünde gazetecilerin sorularını cevapladı. 19 Mayıs’ın ilk kez emir komuta talimatlar zincirinin dışında kutlandığını belirten Kılıç, “İnsanlar, istemleri dışında taşınmadı. Halkın kendi iradesiyle geldiği alanlarda kutlamalar yapıldı. Bayram, halkın, gençlerin bayramı. Bayramın bayram tadında olması lazım. Bayramda coşkuyu herkesin hissetmesi lazım. Büyük coşku ve gönüllü katılıma imkan sağlandı. Bayramı halkın kutlamasının önünü açmak lazım.” diye konuştu.

Bayram kutlamalarında, Samsun’da bayan ve erkek sporcunun güreş yapmasının hatırlatılması üzerine ise Bakan Kılıç, şöyle konuştu: “Samsun’daki güreş konusunda ilk defa konuya muhatap olduk, onaylanması mümkün değil. Hiç kimse bunu çağdaşlık adına meşrulaştıramaz. Hiç kimse bunu 'ne olacak spor' diye meşrulaştıramaz. Güreş, bir ata sporudur. Aynı cinsten sporcular arasında icra edilen spordur. Şölen havasındaki kutlamalara gölge düşürmüştür. Onaylamamız, tasvip etmemiz söz konusu değil. Sorumluluğu olan her kim varsa elbette inceleme sürecinde görüşüne başvurulacaktır.” "İSTANBUL, 2020 GELMEDEN ULAŞIMI EN KOLAY ŞEHİR OLACAK"2020 Olimpiyat Oyunları'na aday olan İstanbul'un, 2020 gelmeden ulaşımın en kolay olimpiyat şehri olacağını ifade eden Bakan Kılıç, “İstanbul, en yüksek rakamlarda yatırım yapan dünya kenti. Henüz olimpiyatları almadan, ulaşımını olimpiyatlara hazır hale getiriyor algısını zihinlere yerleştirdi. İstanbul, olimpiyatı almadan hazır hale gelecek çalışmaları yürütüyoruz. 2020 yılına gelindiğinde, İstanbul en rahat ulaşım imkanı veren olimpiyat kenti olarak alkışı hak ediyor olacaktır.” şeklinde konuştu.

Programın ardından, down sendromlu güreşçiler bakanlıktan limuzinle ayrıldı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı