Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Maket polis görevde

23 Şubat 2013 Cumartesi günü yayınlandı Trafik kontrolleri sırasında yaşanan polis ölümlerini önlemek amacıyla Türkiye’de ilk kez robot polis uygulaması Muğla Ortaca Bölge Trafik Büro Amirliği tarafından başlatıldı.

Muğla İl Emniyet Müdürünün talimatı ile yapıldığı öğrenilen çalışma kapsamında, Bölge Trafik Amirliği ekiplerince akü ile çalışan ve yol kontrolü sırasında araçla dur komutu verebilen robot polis yapıldı. Uzaktan kumando ile kontrol edilen robot polis el işareti yaparak sürücülerin durması komutunu veriyor. Polis üniformasında yer alan fosforlu giysi ve elindeki ışık düzeneği sayesinde de gece de rahatlıkla görülebiliyor.

Kontrol görevi bittiğinde ise sökülebilen robot polis, rahatlıkla araca koyulup bir sonraki göreve götürülebiliyor. Sürücülerin büyük çoğunluğu robot polisi ilk bakışta gerçek polis sanırken, şaşkınlıklarını da gizleyemiyor .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı