Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Umut askere çağrıldı

25 Mart 2012 Pazar günü yayınlandı Antalya'da 4 yıl önce bir aracın çarpıp kaçması sonucu felçli kalan ve gerçek kimliği belirlenemeyince devletin 'Mustafa Öz' adıyla kimlik verdiği Umut'a askerlik için yoklama yaptırmasını isteyen bir yazı geldi.

4 yıl önce bir aracın çarpması sonucu felçli kalan ve hastanede Umut ismi verilen gence, Gülsüm Kabadayı sahip çıkmıştı. Yakınlarının bulunamaması nedeniyle kimliği belirlenemeyen Umut'a 01.01.1992 tarihli nüfus cüzdanı verilmiş, ismi ise Mustafa Öz olarak kayıtlara geçmişti. Geçtiğimiz gün evlerine Mustafa Öz adına askerlik çağrısı gelince çok şaşırdığını söyleyen Gülsüm Kabadayı, "O an ben çok kötü oldum, çünkü ilk kez bu duyguyu yaşıyorum. Bir de Umut'un annesi değilim, keşke bunu annesi yaşasaydı,çok gurur verici bir şey" dedi

Felçli gence dönemin Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun girişimi ile kimlik verildiğini kaydeden Kabadayı, "Ben anneyi arıyorum, kaza anı nasıl oldu onu arıyorum, fizik tedavisi istiyorum, ama bir askerlik kağıdı geliyor. Umut askere mi gidecek? Gerçekten şoktayım, ben neyle uğraşıyorum, benim elime ne geliyor" diye konuştu.

Askerlik çağrısı geldikten sonra sorgulamak imkanı bile olmadığını ifade eden Kabadayı, "Bunu araştırmak için Umut'u bırakıp gidemiyorum. Buradan Başbakan'a sesleniyorum. Umut'u bana versin artık, yardım etsin bize. Ben evlatlık almak istiyorum. O benim evladım. 3 oğlum var, bir de Umut olunca 4 olacak. Onun zaten annesi çıksa dahi veremem artık. Doğurmak sorun değil, iş ona bakmak. O benim canım ciğerim" şeklinde konuştu.

Umut'un iyileşip askere gideceğine inandığını söyleyen Kabadayı, "Biz çok aşama atlattık. 'Olmaz' dediler oldu. Eski durumuyla şimdiki durumu arasında yüzde 100 fark var. Ben Umut'u 30 kilo ile aldım. Hiçbir şey yemiyordu, şimdi ağızdan beslenmeye başladı" dedi.

Antalya Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü sayesinde Umut için özel psikolog gönderildiğini söyleyen Gülsüm Kabadayı, Umut'un 1 yaşında çocuk gibi olduğunu belirterek, "İğneyle kuyu kazıyor gibi gidiyoruz biz. Ağır gidiyoruz, sabırla gidiyoruz. Çok güzel bir duygu. Ne mutlu bana ki onu 4 yılda bir yaşındaki çocuk durumuna getirdiysem" diye konuştu

Askerlik çağırısı için gönderilen belgede kimlik ve diploma talebinin de olduğuna değinen Kabadayı, şöyle konuştu: "Burada yazan yoklama için fotoğraf verebilirim, devletin çıkardığı nüfus cüzdanı var onu da verebilirim ama burada diploma istiyor. Ben Umut hakkında kimliği dahil hiçbir şey bilmiyorum, diplomayı nerden bulayım? Nerde okuduğunu nasıl bileyim? "


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı