Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Gül, Gannuşi ile görüştü

10 Mart 2012 Cumartesi günü yayınlandı Resmi ziyaret için Tunus’ta bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Elnahda hareketi lideri Raşid Gannuşi ile bir araya geldi.

Görüşmede, Tunus devriminin Türkiye'de çok büyük bir heyecanla takip edildiğini dile getiren Gül, “Buradaki coşku neyse Türkiye'de aynı coşku oldu.” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, baskıcı Binali rejimi döneminde yaşananları hatırlatarak, “Bu kadar uzun süre hapislerde yatmalar, sürgünler. O günlerde rüya gibiydi ama insan sabırla, ihlasla hak bildiği yolda mücadele edince sonunda Cenab-ı Allah da onu başarıya kavuşturuyor.” ifadelerini kullandı.

Raşid Gannuşi, Tunus 'ta ömür boyu hapis cezasına çarptırıldıktan sonra serbest bırakılmış ve 1988 'de Avrupa 'ya sürgün edilmişti. Gannuşi, Zeynelabidin Binali 'nin ülkeyi terk etmesinden sonra Tunus 'a dönmüştü.

Bu arada Cumhurbaşkanı Gül 'ün ziyaretini çok sayıda Türk basın mensubunun takip etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Gannuşi, “Şüphesiz ki Tunus devrimini tanıtmada katkıları olacaktır.” dedi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı