Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Mahmud Abbas Filistinlilere seslendi

3 Aralık 2012 Pazartesi günü yayınlandı Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin'in önündeki zorlukların aşılması için en kısa süre içinde Filistin'deki taraflar arasında uzlaşının sağlanması gerektiğini belirtti.

Abbas Batı Şeria'daki Ramallah kentinde Filistin yönetimi karargahında kendisini karşılayan Filistinlilere yaptığı konuşmada, uluslararası toplumun Filistin devletini tanımasına rağmen, Filistinlilerin önünde büyük zorluklar olduğunu dile getirdi. Filistinlilerin gelecek aşamalar için önlerinde birçok görev bulunduğunu, bunların en önemlisinin Filistindeki birliğin sağlanması olduğunu vurgulayan Abbas, Filistin'in birliği için halkın yanında yer alan tüm Filistinli gruplara teşekkür etti.

Abbas, Filistin'in birliğini korumak için çalışacaklarını ve önümüzdeki günlerde Filistinli gruplar arasında uzlaşının sağlanması için çalışmaları hızlandıracaklarını kaydetti.

-''Filistin'in zaferi İsrail'i yalnızlaştırdı''-

Filistin Devleti'nin tanınmasının dengeleri değiştirdiğini ve yeni gerçekler ortaya koyacağını dile getiren Abbas, ''Filistin'in başarısı İsrail'deki savaş ve genişleme yanlılarını provoke etti ve onları uluslararası arenada daha da yalnızlaştırdı'' diye konuştu.

Abbas, Filistin'in BM'de ''gözlemci devlet'' statüsü kazanmasına atıfla, ''Filistin BM'de tarihi bir başarı kazandı. 29 Kasım 2012 Filistin milli mücadelesinde bir dönüm noktası. Eğer ortada bir hak varsa ehline teslim edilmeli. Ey Filistinli kadınlar ve erkekler, bu zafer size hayırlı olsun'' dedi.

Filistin lideri Abbas, eski Filistin Devlet Başkanı Yasir Arafat'a ''Mezarında rahat uyu. Halkın senin öğrettiğin yolda ilerlemeye devam ediyor ve Filistin Devleti kurulana kadar senin çizdiğin yolda devam edecek'' diyerek seslendi.

Abbas, BM'de kazanılan zaferi Arafat'ın ve diğer şehitlerin ruhlarına hediye etti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı