Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Akhisar Süper Lig'de

15 Mayıs 2012 Salı günü yayınlandı Akhisar Belediyespor’un, Bank Asya 1. Lig’den şampiyon olarak Süper Lig’e çıkması sebebiyle Manisa’nın Akhisar ilçesinde düzenlenen kutlamalar sabaha kadar sürdü.

Akhisarlı taraftarlar, takımlarının tarihlerinde ilk defa Süper Lig’e çıkmasının sevincini doyasıya yaşadı. İlçede, dün akşam saat 18.00 sıralarında maçın bitimiyle başlayan kutlamalar, bugün sabaha kadar devam etti.

Rize’den uçak ile İzmir’e aktarmalı olarak gelen Akhisar takımını, İzmir Adnan Menderes Havaalanı’nda bir grup taraftar karşıladı. Takım, İzmir’den Akhisar’a konvoy eşliğinde karayoluyla saat 03.00 sıralarında geldi.

Akhisarlılar, takımlarını Milli Egemenlik Meydanı’nda bekledi. Taraftarlar, takımları gelinceye kadar meydanda kutlama yaptı. Kutlamalar sırasında bazı taraftarların alkolü fazla kaçırması nedeniyle kavga çıktı. Olaylar polis tarafından güçlükle yatıştırıldı. Akhisarspor takımı, ilçenin girişinde Mehter Takımı ve taraftarlar tarafından karşılandı.

Taraftarların yoğun ilgisinden dolayı, takımı taşıyan otobüs meydana ancak 2 saatte gelebildi. Otobüsten inen futbolcular, taraftarları selamlamak için meydanda bulunan belediye binasının terasına çıktı. Ancak teknik heyet ve futbolcular, taraftarların yoğun ilgisi yüzünden otobüsten belediye binasına gidinceye kadar ezilme tehlikesi yaşadı.

Belediyenin terasına çıkan futbolcular, tek tek çağrılarak taraftarları selamladı. Milli Egemenlik Meydanı’nda bulunan binlerce taraftar da futbolcular hakkında tezahürat yaptı. Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Süper Lig’e çıkmalarının çok güzel bir duygu olduğunu söyledi.

Artık Akhisarlıların gururla ‘ben Akhisarlıyım’ diyebileceğini dile getiren Hamzaoğlu, “Bu çok önemli bir şey. Süper Lig’e çıkmamız hayırlı olsun. Ege’yi, Manisa’yı, Akhisar’ı Süper Lig’de temsil etmemiz bizim için çok önemli. Çünkü Süper Lig’de Ege’nin hiçbir takımı kalmadı maalesef. İnşallah Süper Lig’de biz Ege’nin temsilciliğini en iyi şekilde yapacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Elimizden gelinin en iyisini yapmaya çalışacağız. İnşallah Süper Lig’de de kalıcı bir takım olmaya çalışacağız. Bunu da başaracağımızdan eminim” dedi.

Akhisar Belediyespor Kulübü Başkanı Hüseyin Eryüksel, Akhisar’ı temsilen Süper Lig’e çıktıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Çok zor bir maraton sonunda mutlu sona ulaştıklarını belirten Eryüksel, “Manisaspor’un Süper Lig’den düşmesine çok üzüldük. Karşıyaka’nın da Bank Asya’dan düşmediğine çok sevindik. İnşallah Süper Lig’de Ege’nin tek temsilcisi olarak mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Kaleci Oğuz da Süper Lig’e çıkmalarının harika olduğunu ifade etti.

Bunun zor olduğunu aktaran Oğuz, “Bizim için ilk başta bir rüya idi. Ama haftalar geçtikçe gerçek olabileceğine inandık ve son haftalarda da çok iyi bir performans gösterdik. Futbol şansı da yanımızdaydı ama bütün sezon buna inanan bir ekip vardı, yönetimiyle, teknik kadrosu, futbolcusu ve taraftarıyla. Müthiş bir kaynaşma yaşadık ve en sonunda bu başarı da geldi. Çok mutluyuz. İnşallah bu başarıyı Süper Lig’de de devam ettireceğiz” şeklinde konuştu .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı