Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Avrupa'da seçim

7 Mayıs 2012 Pazartesi günü yayınlandı Ekonomik krizden etkilenerek zor günler yaşayan Yunanistan'da halk bugün genel seçimler için sandık başına gitti.

İki yıldır süren kemer sıkma politikaları yüzünden halkın PASOK ve Yeni Demokrasi partilerine tepki göstermesine rağmen seçimlerde Yeni Demokrasi'nin birinci, PASOK'un da ikinci parti olmaları bekleniyor; fakat anketlerde iki partinin de hükümet kurmak için gerekli çoğunluğu sağlayamayacağı gözüküyor.

İki parti de AB, IMF ve Avrupa Merkez Bankası'ndan oluşan troykanın kurtarma paketlerine karşılık olarak istediği kemer sıkma politikalarının azaltılmasını istiyor fakat bu seçimlerde çıkış yapması beklenen daha küçük partiler, bunun yeterli olmadığını belirtiyor. Aralarında aşırı sağ partilerin de bulunduğu, sayıları 30'a yaklaşan diğer partilerin oy oranlarını arttırması bekleniyor.

Oy kullanan öğrenci Tania Valeonti, halkın sinirli ve mutsuz olduğunu belirterek, "Bu durumun bugünkü seçimlere de etkisi olacaktır. Değişiklik olacağına inanıyorum fakat bu değişimin ne kadar kuvvetli ve büyük olacağını bilmiyorum. Lakin bugün insanlar daha yüksek sesle konuşacak" dedi.

Ülkede işlerin rayında gitmediğini kaydeden Valeonti, "İşlerin halk için iyi yürümediği aşikâr! Bazı insanlar için işler iyi gidiyor olabilir ama halkın çoğunluğu için değil. Bazı insanlar oy kullanmak istemiyor çünkü oy kullanmanın anlamının olmadığını düşünüyorlar; 'Yapabileceğimiz, değiştirebileceğimiz bir şey yok' diye düşünüyorlar. Ama bu doğru değil" şeklinde konuştu .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı