Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Arınç: Yargıdır, ne isterse yapar

9 Şubat 2012 Perşembe günü yayınlandı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'ın, KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağrılmasını değerlendirdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'ın, KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağrılmasını, ''Yargıdır, ne isterse yapar. ” şeklinde değerlendirdi.

Arınç, AA Haber Akademisi açılış dersi ardından, yazılı ve görsel basının Ankara temsilcilerinin sorularını cevapladı.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın, KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağrıldığının sorulması üzerine Arınç, savcıların böyle bir şeyden haberi olmadığını belirterek, “Gerçek mi değil mi bilinmiyor.” dedi. Basın mensuplarının, savcılığın, yeni açıklama yaparak doğruladığını hatırlatması üzerine Arınç, şöyle konuştu:

''Yargıdır, ne isterse yapar, bir şey diyemeyeceğim. Ama benim bildiğim şu var; halihazırda MİT'te resmen görevi olanların doğrudan 'şüpheli' sıfatı ile bir ifade vermeye çağrılması herhalde mümkün değil, bilebildiğim kadarıyla. Memurun yargılanması ve MİT ' in özel konumu gereği izin alınması gerekiyor. Emekli olanlar veya görevle ilişiği kesilmiş olanlar için mümkün olabilir.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı