Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

MİT Yasası'na jet onay

19 Şubat 2012 Pazar günü yayınlandı CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, MİT Kanunu’nda yapılanan yasa değişikliğinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından hızla onaylanmasını eleştirdi.

“Cumhurbaşkanı Gül, damarlarında hala sıcak bir şekilde AKP kanı hissediyor, siyasetin içinde hissediyor.” diyen Muharrem İnce, “Hükümetin acelesini anlıyordum da, Sayın Cumhurbaşkanı'nın acelesini anlamadım. Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 'ün ne yazık ki toplumun tüm kesimlerinin cumhurbaşkanı olmadığını göstermiştir.”ifadelerini kulandı. Konunun hala CHP Merkez Yürütme Kurulu 'nda görüşülmediğinin belirten İnce, “Kişisel tahminim yasa yüzde yüz Anayasa Mahkemesi 'ne gider.”dedi.
Muharrem İnce, partisinin milletvekilleri toplantısı öncesinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 'ün MİT yasasını onaylamasıyla ilgili açıklama yaptı.

Yasanın sabahın 6 'sında Genel Kurul'dan geçtiğini hatırlatan İnce, Cumhurbaşkanı Gül 'ün de onayından geçtiğine dikkat çekti. Yasanın meclise gelişini de 'ilginç' olarak nitelendiren İnce, Meclis Başkanı Cemil Çiçek 'in tutumunu da hükümet politikalarıyla örtüştüğünü savundu.

İnce, şöyle konuştu: “Sayın Meclis Başkanı da incelemeden alel acele gönderdi. Bizim gensorularımız da bakmak aklına geliyor da, hükümetin gönderdiği tekliflerde aklına gelmiyor. Cumhurbaşkanı, hala damarlarında sıcak bir şekilde AKP kanı hissediyor. Yazık, ülkenin geldiği noktaya. Meclis Başkanı, hükümetin ve Cumhurbaşkanı'nın tutumu birbirini tamamlıyor. Tarafsızlığını yitirmiş bir Cumhurbaşkanı da Türkiye 'de tüm kesimlerin Cumhurbaşkanı'nın olmamasının göstergesidir.”

'MUHALİF MİLLETVEKİLLERİNİN HEPSİ MECLİS'TE OLMASI GEREKİRDİ '
İnce, “Meclis'teki görüşmelerde muhalefet milletvekillerinden 60 kişinin bulunmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu şu şekilde cevapladı: “Muhalefet vekilleri de kusura bakmasın halkı bu kadar yakından ilgilendiren yasa da sabaha kadar orada olmaları gerekirdi. Gerçi 20 milletvekilin olması yeter ama hepsinin olması daha güzel olurdu.” ifadelerini kullandı.



HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı