Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Grevdeki öğretmenlere ceza yok

24 Mayıs 2012 Perşembe günü yayınlandı Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, grev nedeniyle derse girmeyen öğretmenler hakkında yasal işlem yapılmayacağını belirterek, “Öğretmenlerimiz hak arama konusunda ne kadar haklıysalar, sorumluluklarını icra etme konusunda o kadar hassas olmalılar” dedi.

Bakan Dinçer, İstanbul Sanayi Odası’nda (İSO) katıldığı programda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Greve katılan öğretmenler hakkında herhangi bir işlem yapılıp yapılmayacağı yönündeki bir soru üzerine Dinçer, “Öğretmenler hakkında yasal bir işlem yapmayacağız. Çünkü bir tepki mahiyetinde, dikkat çekme mahiyetinde sadece öğretmenlerin değil, tüm devlet memurlarının yaptığı bir uygulama. Ancak üzüldüğümü ifade etmek istiyorum. Çünkü çocuklarımız öğretmenlerimize emanet ve onların eğitilmesi için biz çaba sarf ediyoruz. Öğretmenlerimiz hak arama konusunda ne kadar haklıysalar, sorumluluklarını icra etme konusunda o kadar hassas olmalılar. O açıdan bakıldığında ben eğitimin aksamasına üzüldüm. Ama herhangi bir işlem yapmayacağım. Bu, genel bir uygulama olduğu için. Bunun meşru bir zeminde gittiğini görüyorum, onun için olumsuz bir değerlendirmem olmayacak” diye konuştu.

Dinçer, bir basın mensubunun sorusu üzerine İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinin kaldırılması yönünde herhangi bir çalışmanın olmadığını ifade ederek, “Ortada hiçbir şey yokken, herhangi bir çalışma, değerlendirme, konuyla ilgili bilgi yokken buna benzer konuların gündeme getirilip taşınması ve tartışma yapılması doğru değil. Bizim böyle bir hazırlığımız yok. Böyle bir bilginin nereden çıktığını bilmiyorum. Dolayısıyla da konuyla ilgili yapılan tartışmaları anlamsız buluyorum” dedi.

Eğitim zorunlu hale geldikten sonra, çocuğunu okula göndermeyen aileler için bundan önce uygulanan idari tedbirler neyse yine bunları uygulamaya devam edeceklerini ifade eden Bakan Dinçer, şunları söyledi; “Herhangi bir değişiklik olmadı. Bilinmesi gereken gerçek 12 yıllık eğitim zorunludur, 66. aydan sonra eğitim başlar ve 12. yılın sonunda biter. Bütün bu zorunlu süreç için aileler çocuklarını eğitmek durumundadırlar ve bununla ilgili gerekli hassasiyeti onlar gösterecekler, biz de görevlerimizi yapacağız.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı