Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Çocuklara molotof attırmakla aynı...''

17 Mayıs 2012 Perşembe günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda da süt konusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Muhalefetin , süt konusunda hiçbir şey yapamadıkları için okullarda süt dağıtımı projesini istismar ettiklerini belirten Başbakan Erdoğan , süt dağıtılmasının ilkokul çağındaki 7 milyon 200 bin öğrenci için önemli bir konu olduğunu ifade etti .

Erdoğan , “Tüm annelere tüm babalara sesleniyorum . Çocuklarınıza olan sevginiz sebebiyle sizlere hassaten sesleniyorum . Sağlıklı zihinsel bedensel gelişimini tamamlamış nesiller için önemli bir konu . ” dedi .

17 SÜT FİRMASINDAN 17 'Sİ İHALEYE KATILDI , BİRİ HARİÇ HEPSİ ALDI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'nun 'süt ihalelerinin yandaş kuruluşlara verildiği' iddialarına da değinen Erdoğan , “Ben bu zatı tekrar ifşa ediyorum . Türkiye'nin 17 süt firmasının 17'si ihaleye katılmış , evrakları eksik olan biri dışında hepsine ihale verilmiştir . Ayıptır ya . Ne inceleme ne araştırma yok . Yandaş kadrolaşma der . İftira atmanın da bir namusu vardır . İnsan biraz edep eder . ” tepkisinde bulundu . İzmir Büyükşehir Belediyesi 'nin süt temin ettiği firmanın da ihaleye katıldığını ve aldığını belirten Başbakan Erdoğan , “Pınar ; CHP'den milletvekilliği yapan firmanın sahibi de ihaleye katılmış ve kazanmıştır . İzmir pastörize sütü 37 kuruşa alıyor biz 52 kuruşa alıyor diyor . Biz 780 bin kilometre karede onlar sadece İzmir'de dağıtıyor . Sadece bir süt konusunda bir cümle içinde yalanı arka arkaya sıralıyor . Daha kaliteli sütten bahsettim diyor . Ya biz Ne Var Ne Yok sütü topluyoruz . Bu ifadeleri kullanarak çocukların anne babaların zihninde tereddüt oluşturdun . Sen ortaya atacaksın pisliği biz temizlemekle mi uğraşacağız? Ayıptır . Çamur at arkasından da çark . Karala kaç . Çocukların eline taş verip askere , polise taş attırmak ; çocukların eline molotof tutuşturup dershaneye , yurda ; hatta belediye otobüsüne saldırtmak , o çocukların arkasına sığınıp siyaset yapmak nasıl bir vicdansızlıksa sütün arkasına sığınıp siyaset yapmak da o kadar vicdansızlıktır . ” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'nun aynı duyarsızlığı süt konusunda , Güneydoğudaki terör olaylarıyla ilgili tavrında da gösterdiğini belirten Erdoğan , “Toplumsal uzlaşmayla ilgili ne söyleyeceksen söyle . İkide bir toplumsal uzlaşma toplumsal uzlaşma . ' eleştirisinde bulundu .

'KILIÇDAROĞLU SİYASET ÖĞRENMEK İSTİYORSA AK PARTİ SİYASET AKADEMİSİ'NE GELSİN'
Erdoğan eleştirilerini şöyle sürdürdü : “Biz anamuhalefet liderine siyaset öğretemeyiz . Bizim işimiz başımızdan aşkın ama arzu ederse AK Parti siyaset akademisinin kapısı ardına kadar açık . buyursun bizim seminerlerimize katılsın mutlaka istifade eder . çünkü buraya çıkan buradan boş dönmez . '

'BELEDİYECİLİKTE BAŞARILI OL , İKTİDARI AL'
Başbakan Erdoğan , raflardaki projeleri indirdiklerini , 20 yıl önce temeli atılmış çalışmaları bitirdiklerini belirterek , ' Biz eserlerimizle konuşuruz onlar laf yaparlar . Muhalefetin elindeki belediyeler Diyarbakır , Van , Antalya'da neler yaptıklarını anlatsın . Kale olarak gördükleri 10 yıllardır yönettikleri şehirlerde ne yaptıklarını anlatsınlar . Belediyecilik iktidarın provasıdır . Belediyecilikte başarılı ol iktidarı al . Belediyecilik yüz yüzedir . Halk sizin başarılı olduğunu görünce sizi iktidara taşır . Ama Mersin , Antalya , Hakkari , Diyarbakır'a bakın ; halka sokak ortasından lağımı layık görenler es keza iktidara gelseler 75 milyona bunu reva görürler . ” diye konuştu .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı