Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Ankara'nın değişen yüzü

31 Mart 2013 Pazar günü yayınlandı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ''Ankara kentsel dönüşümde ciddi anlamda önderlik yapmaya çalışıyor'' dedi.

4. Yerel Yönetimler Sempozyumu ''Yaşanabilir ve Estetik Şehirler'' başlığıyla Prof. Dr. Saadettin Ökten moderatörlüğünde Rixos Otel'de gerçekleştirdi.

Burada sunum yapan Gökçek, Turgut Özal döneminde kentsel dönüşüm için bir başlangıç yapıldığını ancak kentleşmede AK Parti döneminde önemli adımlar atıldığını söyledi.

Kentsel dönüşümle sade bir planlama arasındaki farka Dikmen Vadisi'ni örnek gösteren Gökçek, ''Dikmen Vadisi'nde bir daire satın almaya kalktığınızda 750 bin ila 1,5 milyon lira arasında veriyorsunuz. Ama kentsel dönüşümün, fazla değil 50 metre arkasına gittiğimiz zaman daire fiyatları 250-300 bin liraya düşüyor. Bu da kentsel dönüşümün hem şehircilik hem de ekonomik açıdan ne kadar büyük kazanç getirdiğini ortaya koyuyor'' dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 19 yıldan bu yana 23 kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirdiğini belirten Gökçek, bu projeler kapsamında 6 bin 697'si hak sahiplerine olmak üzere 15 bin 754 konut yapıldığını kaydetti.

Kentsel dönüşüm çalışmalarını kimseyi rahatsız etmeden bitirmeye çalıştıklarını vurgulayan Gökçek, ''Şu anda hak sahiplerine yaptırdığımız konut sayısı 6 bin 697. Bu sene itibariyle hak sahiplerine yaptırdığımız konutlardan bin 592'sini de teslim ettik'' dedi.

Bugüne kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüme 2 milyar 129 milyon liralık yatırım yaptığını ifade eden Başkan Gökçek, ''Bunun karşılığında yaptığımız toplam inşaat alanı 3 milyon 702 bin 703 metrekare. Bu rakamlar Türkiye için çok ciddi anlam ifade ediyor. Ankara kentsel dönüşümlerde ciddi anlamda önderlik yapmaya çalışıyor'' diye konuştu.

Kuzey Ankara projesini TOKİ ile yaptıklarını dile getiren Gökçek, 15 gün içinde Türkiye'nin ilk ısıtmalı viyadükünü açacaklarını kaydetti.

Muhabir: Yıldız Aktaş

Yayıncı: Murat Taydaş


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı