Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Hepimiz Ulusalcıyız''

1 Mart 2013 Cuma günü yayınlandı CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, “AKP-PKK Anayasası'nı yaptırmayacağız. Tayyip Öcalan, Abdullah Erdoğan ittifakına izin vermeyeceğiz.” dedi.

Muharrem İnce, CHP'li milletvekili ile birlikte Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

CHP'de çatlak ses olmadığını söyleyen İnce, ‘AK Parti demokrat bir Anayasa yapmak istiyor CHP ise demokratik bir ülke istemiyor' gibi lanse edildiğine işaret ederek, yeni Anayasa yapım çerçevesinde önerdikleri, ancak AK Parti'nin reddettiği tekliflerini sıraladı. Seçim barajının yüzde 5'e düşürülmesi, grev hakkı, toplu sözleşme gibi taleplerini hatırlatan İnce, “Biz nasıl statükocu oluyoruz? Devrimci ve özgürlükçü bir partiyiz.” diye konuştu.

'TAYYİP ÖCALAN-ABDULLAH ERDOĞAN ANAYASASI'

'Tayyip Öcalan-Abdullah Erdoğan' anayasası yapılmak istendiğini iddia eden CHP'li İnce, şunları ifade etti:
“Türk milleti kavramını Anayasa'dan çıkarmak istiyorlar. Eğitim dilinin değişmesini istiyorlar. Federasyona olanak tanımak istiyorlar. Başkanlık sistemi altında diktatörlük istiyorlar. AKP- PKK talepleri bu dört maddeden oluşmaktadır.”

Silivri Cezaevi'nde eski Orgeneral İlker Başbuğ'u ziyaret ederken, kendisinin kemerini ve ayakkabılarını çıkarmak zorunda kaldığını anlatan İnce, BDP Milletvekili Altan Tan'ın ise İmralı ziyareti için ‘Üstümüz aranmadı. İsteseydik kayıt cihazı götürebilirdik. İki tabak da yemek yedik' şeklindeki açıklamalarını hatırlattı. İnce, “Öcalan, Tayyip Erdoğan'ın arkadaşı olduğu için mi bu muamele yapılıyor. AKP-PKK Anayasası'nı yaptırmayacağız. Tayyip Öcalan, Abdullah Erdoğan ittifakına izin vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı