Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Çevik Bir yerine Eşref Bitlis

1 Mart 2013 Cuma günü yayınlandı 28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklanan ve darbenin mimarları arasında gösterilen, eski Genelkurmay 2. Başkanı ve emekli Orgeneral Çevik Bir'in adının verildiği, İzmir'in Buca ilçesindeki meydanın adı, temsili olarak silinip eski Jandarma Genel Komutanı merhum Orgeneral Eşref Bitlis'in adıyla değiştirildi.

Cuntacıların adlarının meydanları süslemesine tahammül edemediklerini belirten BBP İzmir İl Başkanlığı ve Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Vural Turan, "Buca ve İzmir Büyükşehir belediyelerine 3 bine yakın imza teslim etmemize rağmen meydanın ismi değiştirilmedi. Eğer bu da kabul edilmeyecekse bu meydanın adının 'Cuntacılar' olarak kalmasının daha uygun olacağını düşünüyoruz." dedi.

Çevik Bir Meydanı'nda protesto gösterisi düzenleyen BBP'li grup, meydana, 1993 yılında şüpheli bir uçak kazasında şehit olan Orgeneral Eşref Bitlis'in isminin verilmesini istedi. Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Turan, geçen yıl bu amaçla toplanan 3 bin imzayı Buca Belediyesi'ne ilettiklerini belirterek, "Topu İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne attılar. Büyükşehir de meydandaki isim değişikliğinin adres ve veri tabanına aktarılmasından doğacak gecikmelerin emek ve maliyet yönünden ciddi zararlara yol açabileceği gibi komik bir gerekçe sunarak reddetti. Diğer taraftan Karşıyaka Belediyesi, Gün Sazak Bulvarı'nın isminin değiştirilmesi için çalışma başlattı.'' şeklinde konuştu.

Çevik Bir'in 28 Şubat'ın baş mimarı olduğunu söyleyen Turan, "Çağdaş ve demokratik olmakla övünen gerek Buca gerekse Büyükşehir belediyeleri, üzülerek ifade ediyorum ki bu meydanın ismini değiştirmeye cesaret edemeyecektir. O yüzden bizler, şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun dava arkadaşları olarak onların cesaret edemediğini yapıyor ve sembolik de olsa bu meydanın adını, şehit edilen Orgeneral Eşref Bitlis Meydanı olarak değiştiriyoruz. Eğer bu da kabul edilmeyecekse adının Cuntacılar Meydanı olarak kalmasının daha uygun olacağını düşünüyoruz." dedi.

Basın açıklamasının ardından grup tarafından, ''Orgeneral Çevik Bir Meydanı'' yazısının üzeri, ''Orgeneral Eşref Bitlis Meydanı'' yazısıyla kapatıldı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı