Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Yeni yıla böyle girdiler

1 Ocak 2013 Salı günü yayınlandı Avustralya’da yılbaşı kutlamalarının merkezi yeni yıla erken girmek isteyenlerin de geldiği ülkenin en büyük şehri Sidney oldu.

Her yıl olduğu gibi dünyanın birçok bölgesinden yeni yıla daha erken girmek isteyenler, Sidney 'e akın etti. Bazı bölgelerde sıcaklığın 30 dereceye vardığı şehirde, vatandaşlar ısıya aldırış etmeden öğleden sonra Sidney limanı köprünse gelmeye başladı.

Yaz mevsiminin sıcak kavurucu bir gününü yaşayan Avustralya 'da sıcak havaya rağmen 1,5 milyondan fazla kişinin Sidney boğazındaki gösteriyi izlediği tahmin ediliyor. Akşam saatlerinden itibaren şehrin değişik mekânlarında patlayan havai fişekler, şehirde renkli görüntüler oluşturdu. Saatler 00.00 'ı gösterdiğinde ise Sidney liman köprüsü adeta bir alev yumağına dönüştü. Sidney 'de 12 dakika boyunca devam eden havai fişek gösterisi renkli görüntülere sahne oldu. Havai fişekler şehrin her kesiminde görünürken, Sidneylilere yeni yılın girdiğinin habercisi oldu.Bir biri ardına patlayan havai fişekler, tüm dünyada adeta çığlıklar eşliğinde izlendi. Binlerce kişi, Sidney limanının yanı sıra, dünyaca ünlü Opera House meydanı ve çevresini hınca hınç doldurdu. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği gecede, emniyet güçleri olası olaylara karşı güvenliği üst seviyeye çıkardı. Bu arada, yeni yılda, özellikle alkollü sürücülere karşı tedbirler de üst düzeye çıkartıldı. Buna göre, Avustralya 'da bayramlarda uygulanan iki kat ceza uygulaması, alkollü araç süren birçok sürücüye, yeni yıl gecesi uygulandı. Güvenlikle ilgili görüşlerini Cihan 'a açıklayan New South Wels (NSW) Polis Bakanı Michael Gallacher, Sidneylilerin en iyi ve huzurlu bir şekilde yeni yıla girmesi için gerekli tedbirlerin alındığını kaydetti.

Öte yandan Sidney 'in kadın Belediye Başkanı Clover Moore, yaptığı açıklamada, program nedeniyle, uzun sureden beri büyük bir hazırlığın yapıldığını belertti. Moore, yılbaşı etkinliğinin Sidney 'de olması nedeniyle, tüm dünyanın gözünün bu şehre çevrildiğini kaydetti.

Sidney'in yeni yılın girmesini dünyanın birçok ülkesindeki televizyonlar canlı yayınladı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı