Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Buz gibi suda yılbaşı

1 Ocak 2013 Salı günü yayınlandı Dünyanın farklı coğrafyalarında değişik kutlamalara sahne olan yeni yılın gelişi, Rusya’da eksi 21 derecede buzlu sularda yüzülerek karşılandı.

Moskova nehrine akın eden çılgın Ruslar, sıfırın altında 21 derecede seyreden hava sıcaklığına aldırmadan buzlu suya atlayarak yeni yıla'merhaba' dedi.

Halkın büyük çoğunun yılbaşını geleneksel olarak sofra başında alkol tüketerek kutladığı Rusya’da kendilerini ‘Mors’ anlamına gelen ‘Morj’ olarak adlandıran buzlu sularda yüzme tutkunları, her yıl olduğu gibi bu yıl da buz tutmuş göl ve nehirlere akın etti. Moskova nehrinin yarım metre kalınlığındaki buz tabakasını kırmak için uzun uğraşlar veren Morjlar, yüzmeye yetecek kadar bir alanı buzdan arındırdıktan sonra topluca suya atladı.

Belli aralıklarla defalarca buzlu suya girerek sıcak Akdeniz sularında yüzüyorlarmış gibi yüzme keyfini çıkaran Morjlar, yılbaşı sevinçlerini de İHA ile paylaştı. Rus halkının geleneksel alkollü yılbaşı kutlamalarının kendisini çok rahatsız ettiğini vurgulayan Yuliya Pasiçnaya, “Burası gerçekten harika. Buzlu suya girdiğimizde vücudumuz sanki yeniden canlanıyor. Hiç üşümüyorum. Yeni yılı karşılamak için buzlu sudan daha iyi bir yer olamaz” şeklinde konuştu.

Aleksandr Volodin de, “Az önce söylenenlere kesinlikle katılıyorum. Halkımızın yeni yılını kutluyor herkese sağlıklı bir yaşam tarzı diliyorum. Bunun için de içkiyi bırakıp buzlu suya girmelerini tavsiye ederim” dedi.

Valeriy Netay isimli diğer bir Morj ise buzlu suyun hayat olduğunu anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:
"Burada kendimi çok iyi hissediyorum. Ayrıca, bana göre buzlu sularda yüzmek en demokratik spor türüdür. Buraya her yaş ve her cinsten insan geliyor. Buzlu suya girenler salgın hastalıklara hiç yakalanmaz. Dolayısıyla herkese buzlu suya girmeyi denemelerini tavsiye ediyorum.”

Uzun süre buzlu suda yüzen Sergey Grişenko isimli diğer bir Rus vatandaşı ise şunları söyledi:
“Buzlu su sağlık ve güzellik demektir. Herkesi bunu hissetmek için buzlu suya davet ediyorum. Buradan ayrıca herkesin yeni yılını kutluyorum” İlk kez buzlu suya girdiğini anlatan Vadim Gorev isimli genç ise sözlerine şöyle devam etti: “Buzlu suya girmenin sağlık açısından çok faydalı olduğunu biliyordum. Moskova gibi megapol bir kentte özellikle salgın hastalıkları ve depresyona karşı vücudun direnişini artırmak için bence buzlu sudan daha iyi bir seçenek olamaz. Yeni yılda sağlıklı bir hayat istediğim için bu yılı buzlu suya girerek karşılamaya karar verdim. Arkadaşlarıma da yılbaşını içkili sofralar arkasında değil buzlu nehirde kutlamalarını tavsiye edeceğim.”


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı