Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İsrail'i şoke eden istifa

27 Kasım 2012 Salı günü yayınlandı İsrail'de 22 Ocak'ta yapılacak seçimler öncesi sürpriz bir istifa yaşandı. İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak istifa ettiğini açıkladı.

İsrail'de koalisyon hükümetinde Savunma Bakanı olarak yer alan İşçi Partisi lideri Ehud Barak siyaseti bıraktığını açıkladı.

İsrail'de 22 Ocak'taki seçimlerde yarışmayacağını ve siyaseti bıraktığını belirten İşçi Parti Genel Başkanı Ehud Barak, "Siyaseti bırakıyorum ama seçimlere kadar görevimin başındayım" dedi.

22 Ocak'taki seçimlerde Başbakan Binyamin Netanyahu'nun en güçlü rakibi olarak gösterilen İşçi Parti lideri Ehud Barak'ın ABD Başkanı Barack Obama tarafından da desteklendiği ileri sürülüyordu.

Barak, İsrail'in İran'ın nükleer programına yönelik politikalarının mimarı olarak biliniyor.

1999-2001 yılları arsında başbakanlık görevini sürdüren Ehud Barak, 2011 yılında liderliğini yaptığı İşçi Partisi'nden ayrılarak, Atzmaut Partisi'ni kurmuştu.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı