Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''O cevapları vereceğim''

22 Kasım 2012 Perşembe günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Pakistan ziyareti öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, D-8 zirvesine katılmak için Pakistan'a yapacağı ziyaret öncesi hava limanında gazetecilerin Türkiye ve dünya gündemine ilişkin sorularını yanıtladı.

Gazze saldırıları, kamuda Kürtçe hizmet, Irak'taki gelişmelerle ilgili sorulara cevap veren Erdoğan'a CHP liderinin Kürecik eleştirisi de soruldu. Erdoğan, 'Siyasi acemi. Henüz çırak bile değil siyasette ve bu konuları bilmiyor adeta cahilce konuşuyor' diye konuştu.

İŞTE ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI

Biz İsrail ve Gazze arasındaki ateşkes görüşmelerin Mısır aracılığıyla yürütülmesini istedik. Bazı arkadaşlarımızı orada bıraktık. İstihbarat Müsteşarım ve Genel Başkan Yardımcım orada. taraflar arasında müzakereleri yürütme gayretindeler. Ahmet Bey'in Gazze'de yine ilgili ülkelerle yaptığı görüşmeler var. Karşılıklı metinler bu arada alındı verildi. Ben Kahire'deyken bazı metinler geldi gitti. Bu metinler üzerinde mutabakat sağlanamadı. İlaveler ve çıkarmalar yapıldı. En son Hamas dün gelen metni kabul etmişti. Artık İsrail'den metin açıklaması bekleniyordu. Ne yazık ki beklenen karar çıkmadı ve İsrail acımasızlığını sürdürmekte. Arkadaşlarımız Gazze'den ayrılırken arkalarındaki 2 gazeteciyi şehit ettiler. Burada yaşanan tablo bu. Görüşmeler Mısır öncülüğünde devam ediyor Türkiye ve Katar olarak sürece katkıda bulunuyoruz.

KÜRECİK'TEKİ RADAR ÜSSÜ

Eğer NATO'nun kurduğu bir üssü biz İsrail için kuruldu diye gösterirsek bu bir siyasi acemiliktir. Sayın Kılıçdaroğlu siyasette henüz çırak. NATO'nun daha önce olan üssü tekrar kuruluyor. Füze kalkanı diyor. Burada da cahil. Burada füze müze yok. Füze oraya yerleştirilecekse bunun onayı bizden çıkar. Bu bir NATO radar üssüdür ve biz NATO üyesi bir ülkeyiz. Bu bölgeye dünyaya yönelik olarak kurulmuştur. Biz de NATO'ya evet demişiz ve şartlarımız da var. İstediğimiz zaman onu oradan kaldırma hakkına da sahibiz.

ADAM GİBİ ÖLELİM SÖZLERİ

Gazzeli kardeşlerimiz binalarının üzerine Türk bayrağı dikiyorlarsa, Dışişleri Bakanımızı görüp kucaklıyorsa bizim bu sözleri ifade etmemizden daha doğal ne olabilir. Davos'taki süreç bitmiştir diyor MHP lideri. Bu konuda hangi ülkeyi ziyaret ettin diye sorsanız hiç bir şeyden haberi yok. Maalesef bu ülkenin muhalefeti bu. Buna rağmen biz bu mücadelemizi dünyada oturtacağımız yere oturtma gayretindeyiz. Verdiğimiz mücadeleyi omurgalı bir şekilde devam ettireceğiz.

KÜRTÇE HİZMET

Bizim bu konuda attığımız adımlar yeni adımlar. Kongremizdeki maddeler arasında da vardı. Bu şekilde bunlar devam edecek. 4. yargı paketi içinde bunların detayları yönetmeliklerle gündeme gelecektir. Bütün bunları yürüten ekiplerimiz var. Ana dilde savunma konusunda da birileri sahiplenmeye çalıştı. Biz kongrede savunduktan sonra birilerinin gündemine girdi.

Biz gerek sanık gerek idare tarafına adeta işi çift dikiş olarak götürelim istiyoruz. Güven esasına bu iş dayalı olmalı. Yargı kendi tedbirlerini oluşturacağı gibi sanık da ücretini kendisi vermek şartıyla tercümanını getirebilir.

12 EYLÜL DAVASI YARGILAMASI

12 Eylül süreciyle alakalı olarak burada telekonferans ve ya televizyonlar aracılığıyla kurulan bir sistemle bu tür bir savunmanın yapılması dünyada uygulanan sistemler.. Şahsıma gelen darbe ve muhtıraları araştırma komisyonunun soruları dün akşam bana ulaştı. Döner dönmez de cevabi metni kendilerine göndereceğiz.

İSRAİL'LE GÖRÜŞME MESELESİ

Şu anda kim neyi anlatıyor nasıl anlaşılıyor bilemem. Biz siyasi olarak İSrail tarafıyla bir görüşme yapmadık. Fakat bir çok mekanizmalar bu noktada çalışır. İstihbarat teşkilatlarının bu noktada elini eteğini çekmesi mümkün değil. Başkonsoloslukları çekmedik. bunları kim soruyorsa bunları bilmelerinde fayda var. Her şey kesilmiş değil. O dolaylı denilen bağlar çeşitli kişilerce irtibatlar kurulmaya çalışılıyor. Bunları da dışlamıyoruz. Bakın şu anda 8-9 gün oldu bunlardan alınmış bir netice yok. Görüşmeleri yapıp gelenler olmadı diyorlar. Temenni ediyorum ki bu iş artık bugün sonlanır. Ölü sayısı 135'i bulmuş durumda yaralı sayısı bini aşmış durumda. Bu süreci biz yine direk endirek çalıştırarak devam ettireceğiz. Türkiye'de de 20-30 bin musevi vatandaşlarımız var. Bunlar da bu süreçte devreye girebiliyorlar.

IRAK'TA KÜRT-BAĞDAT ÇATIŞMASI

Bizim mesajımız baştan beri korkumuzdu endişemizdi. Burada bir iç savaşa doğru bu işi taşımak istior. Bunu bir mezhep savaşına taşıyabiliyler. Bu korkulanlar olmaya başladı. Bu aynı zamanda bir petrol kavgası da olabilir. Sen elindeki petrolden merkezi hükümetin bilgisi olmadan satış yapıyorsunu bahane ederek burada böyle bir saldırıya giriyor Mevcut Irak yönetimi sıkıntı içinde. Kürtlerin Türklerin bir dayanışma içinde olması Irak yönetimini rahatsız etmektedir. Hatta zaman zaman çok garip şekilde tehditler savurdu ve iş adamlarımızı hedef alan açıklamalar yaptı. Siz anlaşma yapıyorsunuz ondan sonra mahalle çocuklarının yaptığı gibi kavga gibi ben bir daha size gelmem diyorsun. İşler teslim edilir sen ödemeni yaparsın. Bu konu ayrı o ayrı konu. sizin içinizdeki kavganız başka bir olaydır iş adamına tavrınız direk o ülkeye karşı da olsa olmaz.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı