Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Öldürüp buraya atıyorlar''

24 Ekim 2012 Çarşamba günü yayınlandı Ergenekon davasında savunma tanığı olarak dinlenen eski Jandarma Genel Komutanı ve eski MİT'çi Teoman Koman, Türkiye'de derin devletin olmadığını söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında tanık olarak dinlenen Teoman Koman, Üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu’nun sorularını cevapladı. Haşıloğlu'nun sorusu üzerine Teoman Koman, TBMM Susurluk Komisyonu’nun davetinin usule uygun olmadığını ve kendisinin başka bir programı olması nedeniyle ifade vermeye gitmediğini söyledi.

Haşıloğlu’nun soruları üzerine Koman, Susurluk kazasından sonra kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’na ifade vermesi için davet edildiğini, fakat davetin usüle uygun olmadığını ileri sürdü. Koman, "Genelkurmay’a, İçişleri Bakanlığı’na ve bana yazı gönderdiler. Bu şık olmadı. Jandarma, İçişleri Bakanlığı’na bağlıdır. Bakanlığa göndermeleri gerekirdi. O sırada Donanma Komutanlığı’nda bir programımız vardı. Gitmedim ama kaza ile ilgili generallerden oluşan iki tahkikat komisyonu kurdurdum. Bir klasör hazırlayıp gönderdim. Hatta kazaya ilk müdahale eden ekibi de Ankara’ya çağırıp bilgi aldım. Bizi ilgilendiren kaza konusuydu. Hazırladığım klasörü bir mektupla komisyona gönderdim.” ifadesini kullandı.Haşıloğlu’nun soruları üzerine Koman'ın "Burada ben mi yargılanıyorum?" diye tepki gösterdiği görüldü.

Haşıloğlu ise "Hayır, bilginize başvuruluyor." açıklaması yaptı.Haşıloğlu'nun ''Faili meçhul cinayetler olarak bilinen olaylarla ilgili sizin tespitiniz oldu mu?'' sorusuna da "Hayır" karşılığını veren Koman, "Öyle bir dönemde müsteşarlık yaptım ki Sovyetler Birliği dağılıyordu, Irak problemleri vardı. Biz bunlarla meşguldük. Diğerleri polisiye olaylar içindeydi. Zabıta kuvvetleri benden daha iyi bilir." diye konuştu.

Görevi sırasında Hizbulah'ın varlığının şüpheli olduğunu belirten Koman, "Herkes Hizbullah'ın ne olduğunu anlamaya çalışıyordu." şeklinde konuştu.

Koman, Hizbullah'ın korucularla birlikte eğitildiği iddialarına ilişkin bir bilgiye sahip olmadığını söyledi.

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese'nin, "Türkiye’de derin devlet var mıdır? şeklindeki sorusuna Koman, "Yoktur. Türkiye’de sathi devlet vardır." ifadesini kullandı.Hasan Hüseyin Özese, Koman'ın tanıklığının tamamlandığını belirterek duruşmayı yarına ertelediklerini açıkladı.

Özese, yarınki duruşmada Adli Tıp Enstitüsü Müdürü Sevil Atasay ile Emrah Özdemir'in tanık olarak dinleneceğini sözlerine ekledi .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı