Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Şehidimize gözüyaşlı veda

20 Ağustos 2012 Pazartesi günü yayınlandı Van’ın Edremit ilçesinde depremzedeler için oluşturulan konteyner kentin güvenliğini sağladığı esnada teröristlerce açılan ateş sonucu şehit düşen Bitlisli polis memuru Abdurrahman Doğan'ın cenazesi, Kürtçe, Türkçe ve Arapça ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı.

Cenazesi kara yolu ile Van’dan Güroymak ilçesine bağlı Değirmen köye getirilen şehit polis memuru Doğan’ın Türk bayrağına sarılı cenazesi ilk olarak baba ocağına götürüldü.Cenazesi bir süre baba ocağında bekletilen Doğan’ın yakınları tabuta sarılarak Kürtçe, Türkçe ve Arapça ağıtlar yakıp terörü 3 dilde lanetlediler. Şehidin yakınlarının sinir krizleri geçirmesi üzerine cenaze ambulansla evden alınarak cenaze namazı kılınmak üzere köy camiine götürüldü. Vatandaşların Türk bayraklarıyla donattığı sokaktan camiye getirilen şehidin cenaze namazına yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Doğan’ın cenazesi, köy mezarlığında toprağa verildi.

ŞEHİT ANNESİ: OĞLUM MELEK GİBİYDİ KİMSEYE KIYAMAZDI

Cenaze namazı kılındığı sırada hıçkırıklarla ağlayarak Kürtçe, Türkçe ve Arapça ağıtlar yakan anne Zelihan Doğan, “Oğlum Melek gibiydi kimseye kıyamazdı. Ona nasıl kıydılar? Allah belalarını versin. Allah oğlumu bu günde şehit edenlerin yüzünü bir daha güldürmesin. İçimiz yanıyor. İçimiz kan ağlıyor. Kim oğlumdan ne istedi? Oğlum melek gibi bir insandı nasıl kıydılar? Oğluma kıyanlar gün yüzü görmesin. Ben oğluma bakmaya kıyamazken onlar kıydılar. Allah bu zulmü kabul etmesin. Bende Kürdüm. Oğlumu vuranlar Kürt değil. Onlar sadece cani, insan değil. Allah belalarını versin.” diyerek tepkisini dile getirdi.

"SİLAH VERİN BİZE KARDEŞİMİZİN ÖCÜNÜ BİZ ALALIM"

Şehit polisin kız kardeşleri ve diğer yakınları da PKK’ya lanet yağdırarak, “Bize silah verin biz kardeşimizin öcünü alalım. Biz o canileri vatan hainlerini öldürelim. İçimizi yakıtlar, İçleri yansın. Kardeşimizin cenazesinin ardından onların cenaze haberleri gelsin inşallah.” ifadelerini kullandı. Şehidin cenaze törenine Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler, Vedat Demiröz, devlet erkânı, Güroymak Kaymakamı Turan Yılmaz, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, kurum amirleri, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı