Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Helikoptere Böyle Ulaştılar

11 Ağustos 2012 Cumartesi günü yayınlandı Muğla bölgesinde en fazla orman yangınının çıktığı bölge olarak bilinen ve dün meydana gelen helikopter kazasında 5 kişinin hayatını kaybettiği Köyceğiz'in Beyobası beldesi Otmanlar köyü sakinleri hakkında Köyceğiz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

7 Ağustos tarihinde saat 20.00 sıralarında 8 ayrı noktada aynı anda başlayan ve 9 Ağustos tarihinde yine ateşin parlaması sonrası yangına müdahale eden orman yangın söndürme helikopterinin düşmesi sonrası üçü Rus pilot, ikisi Türk 5 kişi hayatını kaybetmişti. Olay sonrası Köyceğiz Cumhuriyet Savcılığı çıkan yangınlar hakkında geniş çaplı soruşturma başlattı. Köyceğiz Cumhuriyet Savcısı Onur Çetin, hem kaza ile ilgili, hem de orman yangını ile ilgili bir soruşturmanın başlatıldığın belirtti.

Savcı Çetin, “Orman yangınının nasıl ve kimler tarafından çıkarıldığı konusunda Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğü tahkikat başlattı. Orman İşletme Müdürlüğü’nün soruşturması sonrası suç ve delile rastlanırsa dosya bize intikal edecek. Eldeki bilgi ve belgeler ile jandarmayı bu konuda görevlendireceğiz. Araştırmanın tamamlanmasının ardından kişi veya kişiler hakkında soruşturma başlatacağız” dedi.

Helikopter kazası ile ilgili de ayrıca soruşturmanın devam ettiğini belirten Savcı Onur Çetin, “Kazada vefat eden 5 kişinin cenazeleri otopsi için İzmir’e gönderildi. Gerekli inceleme ve otopsi sonrası ailelerine teslim edilecek. Bunun yanında Sivil Havacılık ekipleri de yarın (Cumartesi) Köyceğiz’e gelecek. Ekiplerin istediği gerekli malzeme ve personel ihtiyacını buradan karşılayacağız. Sivil havacılık ekipleri de kaza kırım konusunda araştırmasını yapacak” diye konuştu.

2012’DE 10 YANGIN ÇIKTI
Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Otmanlar köyünde 2012 yılında 10 adet orman yangını çıktığı açıklandı. Çıkan orman yangınlarının üç tanesi kasıtlı, üç tanesi yıldırım, üç tanesi çoban ateşinden ve birisi de sigara izmaritinden çıktığı açıklandı


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı