Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Deprem dehşeti kamerada

28 Mart 2013 Perşembe günü yayınlandı Tayvan'da meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremde 1 kişi ölürken, 19 kişi de yaralandı.

Çin Deprem Gözetleme Merkezi’ne göre, yerel saatle 10.03’te oluşan depremin üssü başkent Taipei'ye 250 kilometre mesafedeki Nantou şehri. Depremin yerin 15 kilometre altında oluştuğu ve tüm Tayvan ile Çin’in doğu sahillerinde de hissedildiği belirtildi. Depremin ardından beş artçı depremin daha oluştuğu ifade edildi.Tayvan Meteoroloji Ofisi ise depremin büyüklüğünü 6,1 olarak açıkladı.

Televizyon görüntülerinde, ofislerinde çalışanların panik içinde kaçmaya çalıştığı ve deprem nedeniyle Nanton şehrindeki bazı binalarda oluşan çatlaklar görülüyor.Ölen kişinin 72 yaşındaki yaşlı bir kadın olduğu kaydedildi.Deprem nedeniyle Taipei’deki trenlerin 4 buçuk saat ulaşıma kapalı tutulduğu ve 30 bin yolcunun olumsuz etkilendiği açıklandı.Tayvan’da yılda 6’nın üzerinde ortalama 2,7 deprem oluşuyor.Tayvan'da 21 Eylül 1999'da meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremde 2 bin 600’den fazla kişi ölmüştü .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı