Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Cinayet mi, kaza mı?

16 Şubat 2013 Cumartesi günü yayınlandı Güney Afrikalı atletizm yıldızı Oscar Pistorius, sevgilisi Reeva Steenkamp’ı öldürme suçlamasıyla mahkemeye çıktı. Mahkemede savcılar, ünlü atleti taammüden cinayet ile suçlarken, Pistorius gözyaşlarına hakim olamadı.

Oscar Pistorius, yoğun güvenlik önlemleri ve bir basın ordusu eşliğinde mahkemeye götürüldü.

Model sevgilisi Reeva Steenkamp'ı öldüren Güney Afrikalı ampute atlet Oscar Pistorius, cinayet suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. Hakim suçlamayı okurken gözyaşlarına hakim olamayan Pistorius, savcılığın kasıtlı adam öldürme iddiasını reddetti.

Mahkeme başkanı hakkındaki suçlamaları okurken, kontrolünü bir anda kaybeden ampute atlet, başını ellerinin arasına alarak ağlamaya başladı. Bunun üzerine hakim, Pistorius'tan oturarak sakinleşmesini istedi.

Savcılık, Pistorius'un kasıtlı adam öldürme suçlamasıyla yargılanmasını talep etti. Buna gerekçe olarak da görgü tanıklarının ifadelerini gösterdi. Zira komşuları, Pistorius'un evinden, Steenkamp'ın ölümüyle sonuçlanan silah sesleri yükselmeden önce, bağırışma sesleri duydukları yolunda ifade vermişti.

Savcı bu durumun, Pistorius'un kız arkadaşını soyguncu sanarak öldürdüğü savunmasını çürüttüğü görüşünde. Kasıtlı adam öldürmeye ise ömür boyu hapse kadar ceza verilebiliyor.

Pistorius, babası ve kardeşinin de hazır bulunduğu 40 dakikalık oturumda hiç konuşmamayı tercih etti. Menajeri ise ampute atletin, kasıtlı adam öldürme suçlamasını kesin olarak reddettiğini söyledi. Hakim, Pistorius'un avukatlarının kefalet talebini reddederek, duruşmayı 19 Şubat'a erteledi. Pistorius bu süre içinde Pretorya'daki polis merkezinde tutulmaya devam edecek.

KAZA MI CİNAYET Mİ?

Dünya şimdi olayın kaza olup olmadığını çözmeye çalışıyor. Pistorius 'un geçtiğimiz yıl bir gazeteye verdiği röportajda hırsızlardan korktuğu için silahla uyuduğunu açıklamış olması ünlü atlet için bir çıkış yolu olarak görülüyor.

Pistorius, Pretoria 'daki mahkeme binasına polis aracıyla geldi. Kafasını ceketiyle saklamaya çalıştığı gözlenen Pistorius, Kasım ayından bu yana beraber olduğu FHM modeli sevgilisi Reeva Steenkamp 'ı öldürmekle suçlanıyor.

Dün edinilen ilk bilgiler Steenkamp 'ın Pistorius 'a ait 9 milimetrelik ruhsatlı silahla dört yerinden vurulduğuna işaret etmişti. Steenkamp 'ın başından ve elinden isabet aldığı belirtilmişti.

Reuters'a konuşan yerel kaynaklar, Pistorius'un Steenkamp'ı banyo kapısında vurduğunu öne sürdü.

KAZA İHTİMALİ
Pistorius 'un kendisine Sevgililer Günü sürprizi yapmak için gizlice evine giren Steenkamp 'ı hırsız zannederek kazara vurduğu da iddia edilmişti.

26 yaşındaki atletin geçtiğimiz yıl bir gazeteye verdiği röportajda, hırsızlardan çok korktuğu için yatağının yanı başında bir tabanca, bir makineli tüfek, bir kriket sopası bir de beysbol sopasıyla uyuduğunu söylemesi kaza savunmasını kuvvetlendiriyor.

SİCİLİ KABARIK
Bununla birlikte Güney Afrika Polis Sözcüsü Denise Beukes 'in yaptığı “hane içi şiddet” açıklaması kafaları karıştırdı.

Beukes, gazetecilere Pistorius 'un evinde daha önce de bazı hane içi şiddet olayları yaşandığını söyledi.

Ünlü atlet 2009 yılında da 19 yaşında bir genç kıza evinde saldırdığı gerekçesiyle gözaltına alınmış ve bir gece hapiste kalmıştı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı