Haber Arşivi

Kablo Hirsizlari Jandarmaya Yakalandi

Manisa’nin Demirci ilçesinde Manisa Il Jandarma Komutanligina bagli JASAT ile Demirci Ilçe Jandarma Komutanligi tarafindan kablo hirsizligi süphelisi bir kisinin evinde yapilan aramalarda 65 kilogram agirliginda bakir kablo ile 150 metrelik haberlesme kablosu ele geçirilirken 2 kisi gözaltina alindi.

6 Ocak 2022 Perşembe   09:43:20

Sindirgi'ya Dogal Gaz Müjdesi

Balikesir’in Sindirgi ilçesine Dogal Gaz’in gelecegi müjdesi Sindirgi Belediye Baskani Ekrem Yavas tarafindan verildi. Sehrin büyük bir çogunlugu Jeotermal enerji ile isinirken jeotermalin ulasamadigi noktalar basta olmak üzere 2022 sonuna kadar dogal gaz ile bulasarak sehrin temiz havasina katki sunacak.

6 Ocak 2022 Perşembe   09:43:19

Turnuva Öncesi Zeka Oyunu Egitimi Verilemeye Baslandi

DÜZCE – Düzce Üniversitesi Genç Ofiste, mart ayinda düzenlenecek olan equilibrio zeka oyunu turnuvasi öncesinde egitimler verilmeye baslandi.

6 Ocak 2022 Perşembe   09:42:49

Il Milli Egitim Müdürü Okumus, Yüzmede Derece Elde Eden Ögrenciyi Agirladi

Türkiye Yüzme Federasyonu tarafindan Edirne’de düzenlenen 12 Yas Ulusal Gelisim Projesi Ligi Yüzme Sampiyonasinda Türkiye 3.’sü olan Nazilli Beseylül Ortaokulu 7. Sinif ögrencisi Eymen Bayindir, Il Milli Egitim Müdürü Seyfullah Okumus’u ziyaret etti.

6 Ocak 2022 Perşembe   09:41:21

Japonya-ABD-Güney Kore Savunma Zirvesine Covid-19 Engeli

Japonya, ABD ve Güney Kore arasinda bu ayin ortasinda Hawaii’de yapilmasi planlanan 3’lü savunma zirvesi, ABD Savunma Bakani Lloyd Austin’in Covid-19’a yakalanmasi nedeniyle iptal edildi.

6 Ocak 2022 Perşembe   09:41:21

Rumeli Feneri Köyü'ne Topluca Birakilan Köpekler Köylülerin Korkulu Rüyasi Haline Geldi

Sariyer’in Rumeli Feneri Köyü’ne arabalarla gelen kimligi belirsiz kisi yada kisiler, basibos köpekleri birakarak kaçtigi iddia edildi. Her geçen gün basibos köpek sayisinin artmasi ise, köylülerin adeta korkulu rüyasi haline geldi.

6 Ocak 2022 Perşembe   09:41:19

Batman'da 5 Bin Paket Gümrük Kaçagi Sigara Ele Geçirildi

Batman Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Ekipleri (KOM) kent merkezinde kaçakçilik faaliyetlerini önlemeye yönelik çalisma yürüttü. Toplam 5 bin adet bandrolsüz kaçak sigara ele geçirdi.

6 Ocak 2022 Perşembe   09:40:51

Is Dünyasindan Çagri Açiklamasi 'Üretici, Maliyetler Sürekli Degistigi Için Önünü Göremiyor'

TÜGIAD Genel Baskani ve DOSABSIAD Yönetim Kurulu Baskani Nilüfer Çevikel, ihracat bedeli dövizin yüzde 25’inin Merkez Bankasi’na satilmasi uygulamasinin ihracattaki hizi kesebilecegini söyledi. Çevikel, maliyetlerin sürekli degismesi nedeniyle sanayicinin önünü göremedigini ve enerjideki kademeli fiyat uygulamasinin gözden geçirilmesi gerektigini ifade etti.

6 Ocak 2022 Perşembe   09:40:49

Ögrenciler Hedefi Vurmak Için Ok Atti

Mili Egitim Müdürlügü’nce organize edilen Okullar arasi Dart turnuvasinda ögrenciler hedefi on ikiden vurmak için performans sergiledi.

6 Ocak 2022 Perşembe   09:40:20

Gidalarda Raf Ömrünü Uzatan Teknoloji BTÜ'den

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), Mühendislik ve Doga Bilimleri Fakültesi (MDBF), Gida Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Rasim Alper Oral’in projesi TÜBITAK 1002 Hizli Destek Programi kapsaminda destek almaya hak kazandi. Erciyes Üniversitesi Gida Mühendisligi Bölümü Prof. Dr. Kemal Sarioglu ve Bursa Teknik Üniversitesi Gida Mühendisligi Bölümü Ars. Gör. Hüseyin Demircan’in arastirmaci oldugu “Enkapsülatör Cihaz Sistemi Tasarimi ve Kapsül Üretim Optimizasyonu” baslikli projede bir yüksek lisans ögrencisi de bursiyer olarak yer alacak.

6 Ocak 2022 Perşembe   09:40:19

Kayalar Köy Yolunu Kapatti, Ekipler Seferber Oldu

Sivas’ta dagdan kopan kayalarin köy yolunu ulasima kapatmasinin ardindan Ilçe Özel Idaresi ekipleri seferber oldu.

6 Ocak 2022 Perşembe   09:39:51

Altinova Kitap Fuarina Büyük Ilgi

3 Ocak 2022 Pazartesi günü kitapseverlere kapilarini açan Altinova 1. Kitap Fuari, büyük ilgi görüyor. 3 Ocak 2022 Pazartesi günü kitapseverlere kapilarini açan Altinova 1. Kitap Fuari, kitapseverler tarafindan yogun ilgi görürken, fuarin en dikkat çeken ziyaretçileri ise ögrenciler oluyor.

6 Ocak 2022 Perşembe   09:39:50

Güney Kore'de Santiyede Yangin Açiklamasi 2 Itfaiyeci Öldü, 1 Kisi Kayip

Güney Kore’de 7 katli depo santiyesinde çikan yanginda 2 itfaiye görevlisinin hayatini kaybettigi, 1 itfaiye görevlisinin ise kayip oldugu belirtildi.

6 Ocak 2022 Perşembe   09:39:49

Otomobil Duvara Çarpti Açiklamasi 2 Ölü

Van’in merkez Tusba ilçesinde meydana gelen trafik kasinda 2 kisi hayatini kaybetti.

6 Ocak 2022 Perşembe   09:37:51

Kuzey Kore Açiklamasi 'Hipersonik Füze Belirlenen Hedefi Basari Ile Vurdu'

Kuzey Kore, dün gerçeklestirdigi füze denemesini dogruladi. Devlet kontrolündeki Rodong Sinmun Gazetesi, test edilen silahin yeni bir hipersonik füze oldugunu duyururken, 700 kilometre uzakliktaki hedefin basari ile vuruldugu açiklandi.

6 Ocak 2022 Perşembe   09:37:49

Baskan Akkaya Açiklamasi 'Aksehir'i Hep Birlikte Yönetecegiz'

Konya’nin Aksehir Ilçe Belediye Baskani Salih Akkaya, ilçede yasayan herkesin sehrin yönetiminde söz sahibi olabilmesi amaciyla baslattigi çalismalar kapsamda “Hanim Kardeslerimizi Dinliyoruz” basligi altinda bir program düzenledi.

6 Ocak 2022 Perşembe   09:36:51

Düzce'de Kütüphanesiz Okul Kalmadi

DÜZCE – Milli Egitim Bakanligi ülke genelinde ki tüm okullarda baslattigi ‘Kütüphanesiz okul kalmasin’ projesi, Düzce’de 40 okulda uygulandi.

6 Ocak 2022 Perşembe   09:36:49

(Özel) Istanbul'da Akil Almaz Olay Kamerada Açiklamasi Korkutmak Için Yere Açtigi Atesle Adami Vurdu

Beyoglu’nda bir sahis tartistigi adami, korkutmak için yere açtigi atesten seken kursunla yaraladi. Bacagindan yaralanan adam ayakta yardim beklerken, saldirgan da vatandaslar tarafindan uzaklastirildi. Polis ekipleri tarafindan evinde yakalanan saldirgan ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

6 Ocak 2022 Perşembe   09:36:20

Mardin'de Çöp Toplamakta Kullanilan Esek Emekli Oldu

Mardin’de çöp toplayan bir esek geçtigimiz haftalarda emekli edilerek HAYTAP Emekli Hayvanlar Çiftligi’ne getirildi. ‘Dost’ adi verilen esegin yeni yuvasinda arkadaslariyla mutlu ânlari kameralara yansidi.

6 Ocak 2022 Perşembe   09:36:19

Güngören'de Park Halindeki Kamyonet Yanarak Kül Oldu

Güngören’de Bakirköy Belediyesine ait kamyonet yanarak kül oldu. Yangin sonucu yan tarafta bulunan bir otomobilde de hasar olustu.

6 Ocak 2022 Perşembe   09:34:20

Vali Atay, Özel Ögrencilerle Sebze Topladi

DÜZCE – Özel ögrencilerin egitim gördügü uygulama okulunu ziyaret eden Düzce Valisi Cevdet Atay, hobi bahçesinde sebze topladi.

6 Ocak 2022 Perşembe   09:33:21

Acemler'e Nefes Aldiracak Montaj Basliyor

Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin Acemler Kavsagi’na nefes aldiracak projelerinden biri olan ve Hüdavendigar Mahallesi yönüne baglantinin daha önce yapildigi köprünün ikinci ayaginda montaj çalismalari basliyor. Çalisma tamamlandiginda Odunluk, Dikkaldirim ve Besevler bölgesinden gelen araçlarin ‘stadyumun yanindan’ Ankara yoluna baglantisi saglanacak. Projenin bir sonraki etabinda da Mudanya ve Izmir istikametine baglanti yapilacak.

6 Ocak 2022 Perşembe   09:33:20

SOCAR Türkiye Dogal Gaz Is Birimi Baskanligi'na Fuad Ibrahimov Atandi

SOCAR Türkiye bünyesinde, Bursagaz ve Kayserigaz markalariyla verilen dogal gaz dagitim hizmetinin yani sira, SOCAR markasiyla dogal gaz ve elektrik tedarik, ticaret ve toptan satis hizmeti veren Dogal Gaz Is Birimi Baskanligi görevine Fuad Ibrahimov getirildi.

6 Ocak 2022 Perşembe   09:33:19

AK Parti MKYK Üyesi Parlak'tan TMMOB'a Sert Tepki Açiklamasi 'Diyarbakir Sahipsiz Degil'

AK Parti MKYK Üyesi Alaattin Parlak, TMMOB Diyarbakir Il Koordinasyon Kurulunun kentsel dönüsüme tepki vermesi üzerine sert açiklamalarda bulundu. Parlak, “Yerel dönüsümden rahatsiz olan sehir plancilari odasinin açiklamalari hezeyan vericidir” dedi.

6 Ocak 2022 Perşembe   09:32:49

Bitcoin ve kripto paralar çakıldı! Bitcoin neden düştü?

Kripto para birimlerinin en büyük hacimlisi Bitcoin, Fed tutanaklarının yayımlanmasının ardından tepetaklak oldu. Tutanaklar adeta kripto para piyasalarda deprem etkisi yarattı. Bitcoin’deki düşüş dalgası diğer alt-coinlere de yansıdı. Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB), Cardano (ADA) gibi diğer büyük coinlerde de kayıp yüzde 10’u aştı. Uzmanlar, kripto para piyasasının açıklanan veriler ve yapılan açıklamalara aşırı duyarlı olması nedeniyle kredili ve kaldıraçlı işlemlerden uzak durulması gerektiğini sıklıkla vurguluyor.

6 Ocak 2022 Perşembe   09:30:56

 1  2  ...  35  36  37  ...  38  39