Haber Arşivi

Erdoğan'dan 'Bilgi Ve İletişim Güvenliği Tedbirleri' Genelgesi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Bilgi ve İletişim Güvenliği Tedbirleri'ne ilişkin genelge yayımladı Genelgeye göre, yerli ve milli kripto sistemlerinin geliştirilmesi teşvik edilerek, kurumlara ait gizlilik dereceli haberleşmenin bu sistemler üzerinden gerçekleştirilmesi sağlanacak Kamu kurum ve kuruluşlarına ait veriler, kurumların kendi özel sistemleri veya kurum kontrolündeki yerli hizmet sağlayıcılar hariç bulut depolama hizmetlerinde saklanmayacak Mevzuatta kodlu veya kriptolu haberleşmeye yetkilendirilmiş kurumlar tarafından geliştirilen yerli mobil uygulamalar hariç, mobil uygulamalar ve sosyal medya üzerinden gizlilik dereceli veri paylaşımı ve haberleşme yapılmayacak.

6 Temmuz 2019 Cumartesi   11:02:44

Fındık Verimliliğini Artırma Çalıştayı Meyvelerini Vermeye Başladı

Akçakoca Kaymakamlığı ile Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği Akçakoca Fındık Verimliliğini Artırma Çalıştayında belirlenen iş paketlerinden biri, Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri ve gönüllü bir bahçe sahibinin özverili çalışmaları sonucunda hayata geçirildi.

6 Temmuz 2019 Cumartesi   11:02:15

Titiz Gebeye, Apandisit Şoku

İzmir’de gebeliğinin 24. haftasında başlayan şiddetli karın ağrısının bebeğiyle ilgili olduğunu sanıp korkan 1 çocuk annesi Emine Bayram (36), 2 bin gebede bir görülebilen “apandisit” sürpriziyle büyük şaşkınlık ve şok yaşadı. Opr. Dr. Zaza Iakobadze tarafından kapalı yöntemle ameliyat edilen anne adayı, “Gebelik sürecinde bebeğime zarar verir diye bırakın ilaç içmeyi ne krem sürdüm ne oje, saçlarımı bile boyamadım. Ama gebelikte çok nadir görülen olay beni buldu. Doktorlarım sayesinde apandisitten kurtuldum, hem ben hem bebeğim çok iyiyiz” dedi.

6 Temmuz 2019 Cumartesi   11:02:14

'Anız Yakmak, Toprağın Gücünü Yakmak Demektir'

Türkiye'nin önemli tarım arazilerinin bulunduğu ve GAP'ın merkezi konumundaki Şanlıurfa'da anız yangınları tehlike oluşturuyorHRÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Çullu: 'Anız yakmak, toprağın gücünü yakmak demektir. Toprağın gücü içindeki gübre, biyolojik canlılardır. Bunlar yakıldığı zaman çiftçi daha çok gübre atmak zorunda oluyor' Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Yangın Önleme ve Eğitim Şube Müdürü Azad Birinci:'Geçen yılki verilere baktığımızda çöp, ev, ot, anız ve benzeri yangınlara 10 bin müdahalemiz var. Bu yıl son bir ay içerisinde anız yangınları sayısı bin 300'e ulaşmış durumda'

6 Temmuz 2019 Cumartesi   11:01:44

GRAFİKLİ - Kapadokya'ya 6 Ayda Havadan 43 Milyon Avro Geldi

Kapadokya'daki sıcak hava balon turuna yılın ilk altı ayında 232 bin 109 kişi katıldı Kişi başı ücreti 170 ile 200 avro arasında değişen turlardan yaklaşık 43 milyon avro gelir elde edildi.

6 Temmuz 2019 Cumartesi   11:01:14

'Otel Çok Ucuzsa Sorgulayın'

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Ağaoğlu: 'Bilinen turizm acentelerinin sitelerini kopyalayarak sahte siteler yapıyorlar. Daha sonra sosyal medyada da o fotoğraflarla ilanlar yayınlamak suretiyle tüketicileri kandırıyorlar' TÜRSAB Ege Bölge Temsil Kurulu Başkanı Tolga Gencer: 'Otel çok ucuzsa sorgulayın. Her yerde 100 lira olanı 50 liraya alıyorsan iki defa kontrol yapman lazım'

6 Temmuz 2019 Cumartesi   11:01:13

Sıcaktan Bunalanların Adresi Açıklaması Girlevik Şelalesi

Erzincan'da, Munzur Dağı eteklerinden gelen buz gibi suların 40 metreden döküldüğü Girlevik Şelalesi, doğal güzelliği ve serin havasıyla sıcaktan bunalan çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçiyi cezbediyor Ziyaretçilerden Ahmet Limenci:Şelalenin bu kadar güzel olacağını tahmin etmiyorduk. Şelale tamamen doğal ve yeşilliği ile çok güzel ortam sunuyor. Serin havası ile insanlara rahatlık veriyor'

6 Temmuz 2019 Cumartesi   11:00:43

Muş'ta Devlet Desteğiyle 4,5 Milyon Liralık Tesis

Muş'ta devletin sağladığı 3 milyon liralık destekle 4,5 milyon lira bütçeli süt üretim tesisi kuran girişimci, ayda 80 ton süt üretimiyle kent ekonomisine katkı sunuyor Malazgirt Ziraat Odası Başkanı Tahsin Kılıç:Devletin desteği olmasaydı tesisi kurmak hayaldi'.

6 Temmuz 2019 Cumartesi   11:00:14

Geleceğin Mühendisleri OSTİM'de Yetişecek

OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek: 'İlköğretim öğrencilerinin algoritmik düşünme yeteneklerini geliştirebilmek ve onları üretimle tanıştırmak hedefiyle geliştirdiğimiz 'OSTİMTECH Yaz Okulu Bilişim ve Sanat Garajı Programı' pazartesi günü başlayacak' 'Eğitimi tamamlayan öğrenciler oyun yazabilecek, akıllı cihazlarını geliştirebilecek, 3 boyutlu tasarım ve üretimler yapabilecek. Yani programla geleceğin mühendisleri OSTİM'de yetişecek'

6 Temmuz 2019 Cumartesi   10:59:45

72 Milyon Dolarlık Radyoaktif Madde Yakalandı

Bolu’da, polis ekiplerinin operasyonunda bir araç içerisinde piyasa değeri yaklaşık 72 milyon dolar olan 18,01 gram "kaliforniyum" radyoaktif madde ele geçirildi.

6 Temmuz 2019 Cumartesi   10:59:44

Yangın Kuleleri Hayati Önem Taşıyor

Kütahya’nın Şaphane Kaymakamı Lütfullah Göktaş 2 bin 74 rakımlı Akdağ yangın gözetleme kulesini ziyaret etti.

6 Temmuz 2019 Cumartesi   10:58:46

EMKO Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Emet Kadın Girişimciler Kooperatifi EMKO’nun olağanüstü kongresi gerçekleştirilirken, başkanlığa Neslihan Türe getirildi.

6 Temmuz 2019 Cumartesi   10:58:45

'Yavuz' Gemisi Sondajı İçin Geri Sayım

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: 'Geçtiğimiz hafta Yavuz sondaj gemisini Gebze'den yolcu etmiştik. Şu anda geminin İçelTaşucu'nda bazı ikmalleri ve son kontrolleri yapılıyor. İnşallah bir hafta içinde Doğu Akdeniz'de, KKTC'den aldığımız ruhsat bölgesinde, Karpaz'da Yavuz gemisinin ilk sondajına başlamış olacağız' 'Çin'in en büyük kamu şirketi olan Çin Devlet Şebeke Kurumu üst düzey yetkilileriyle görüştük. Daha önceden akıllı şebekelerle ilgili bir iş birliği anlaşmamız zaten vardı, onları gözden geçirerek yol haritasını güncelledik. Bunları da önümüzdeki günlerde sektörle paylaşacağız'

6 Temmuz 2019 Cumartesi   10:58:44

Uluslararası Turunçgil Kongresi Genel Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

MERSİN – İçel’de 2020 yılında düzenlenecek olan 14. Uluslararası Turunçgil Kongresi Genel Değerlendirme ve Danışma Kurulu Toplantısı, Vali Ali İhsan Su başkanlığında gerçekleştirildi.

6 Temmuz 2019 Cumartesi   10:58:15

Düzce Üniversitesi Öğrencileri TÜBİTAK Proje Yarışmasında

Düzce Üniversitesi Çevre Mühendisliği öğrencileri Tuğba Arslan ve Ahmet Akburak gerçekleştirdikleri proje ile İstanbul’da düzenlenen TÜBİTAK Proje Yarışması’nda Düzce Üniversitesi’ni temsil etti.

6 Temmuz 2019 Cumartesi   10:58:14

Hac İbadeti İçin Kutsal Topraklara Giden Şehit Ailesini Havalimanından Kaymakam Uğurladı

Kütahya’nın Altıntaş Kaymakamı Mustafa Sait Arcaklıoğlu’un şehit anne ve babasını Zafer Havalimanı’ndan bizzat uğurlaması büyük takdir topladı.

6 Temmuz 2019 Cumartesi   10:57:47

Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Bulut Dumlupınar'da İncelemlerde Bulundu

Kütahya’nın Dumlupınar ilçesinde Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Bulut Başkomutan Tarihi Milli Parkı Gelişim Projesi ve Tanıtım Faaliyetleri kapsamında incelemelerde bulundu.

6 Temmuz 2019 Cumartesi   10:57:46

Genç BAKMER'liler Buz Pistinde Buluştu

Başakşehir Kadın Aktivite Merkezi’nin (BAKMER) gençlik oluşumu Genç BAKMER, üyelerini farklı bir etkinlikte bir araya getirdi.

6 Temmuz 2019 Cumartesi   10:57:45

Haban Hayatı Uzmanı Prof. Dr. Başkaya Açıklaması 'Sadece Tunceli'de Değil 30 İlimizde De Var'

Tunceli’de geçtiğimiz günlerde bir taksici tarafından cep telefonu ile görüntülenen havyanın Anadolu Parsı olduğu belirtildi.

6 Temmuz 2019 Cumartesi   10:57:14

Atama Kararları Resmi Gazete'de

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler, Kültür ve Turizm ile Milli Savunma bakanlıklarına yapılan atamalara ilişkin kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı.

6 Temmuz 2019 Cumartesi   10:56:43

Bolu'da nükleer silah başlıkları ele geçirildi!

Bolu Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda, bir otomobilde nükleer silah başlıkları ve atom enerjisi santrallerinde kullanılan 18,01 gram kaliforniyum ele geçirildi.

6 Temmuz 2019 Cumartesi   10:56:39

Kişi Başı Poşet Kullanımı 10 Adete Düştü

Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği gereğince, satış noktalarında plastik poşetlerin ücretlendirilmesi sonrası aylık kişi başı poşet kullanımı 35'ten 10'a geriledi.

6 Temmuz 2019 Cumartesi   10:56:15

Nando De Colo, Fenerbahçe Beko'da

Sarılacivertli kulüp, Fransız yıldız basketbolcuyu 3 yıllığına renklerine bağladı.

6 Temmuz 2019 Cumartesi   10:56:13

İmece Usulü Çeltik Üretiyorlar

Batman'da arazi şartları nedeniyle tarım makinelerinin giremediği bazı tarlalarda çeltik ekiminde geleneksel yöntemler kullanılıyor Köylülerden Hakan Kavak:'Bütün köylüler bir araya gelip, birbirimize yardım ederek pirinç ekimi yapıyoruz. 3 ay sonra yine hep birlikte hasada başlıyoruz'

6 Temmuz 2019 Cumartesi   10:55:45

Gazişehir Gaziantep'te Yeni Sezon Hazırlıkları

Yeni transfer Morais, takımla çalışmalara başladı.

6 Temmuz 2019 Cumartesi   10:55:14

 1  2  3  ...  10  11