Haber Arşivi

'Tüm Mazlumların Koruyucusu Konumundayız'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: 'Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Arakan'dan Filistin'e, Suriye'den Afganistan'a ve Irak'a kadar tüm mazlumların koruyucusu konumundayız. Dünyadaki tüm mazlumlara ensar olan, en çok yardım eden ve bunu en iyi organize eden ülke olarak Türkiye başta gelmektedir' Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan: 'Türkiye'de bulunan uluslararası öğrencilerin kendi ülkelerindeki geleneksel sporlarla ilgili konfederasyonumuzda stajyer ve araştırmacı olarak çalıştıkları bir süreci bu sene başlattık. Bunun dışında da bulundukları ülkelerdeki geleneksel spor kuruluşlarıyla irtibat kurulması anlamında onların desteklerine başvuracağız'

24 Mayıs 2019 Cuma   00:27:41

Sağlık Bakanı Koca Kadro Dağılımını Açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: 'Hizmete yeni açılan ve açılacak olan sağlık birimlerimizin acil ihtiyaçlarının karşılanabilmesi, sağlık hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla talep edilen 29 bin 689 kadro için personel ataması izni uygun görülmüştür'İlk etapta 6 bin 835'i hemşire, bini ebe ve 3 bini sağlık memuru olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi kadrolarına toplam 12 bin personel alımı gerçekleştireceğiz' 'Bugüne kadar olduğu gibi KPSS ile atanacak olan personelin 10 bini yataklı tedavi kurumlarında, bini temel sağlık hizmetlerinde, bini de acil sağlık hizmetlerinde görevlendirilecek'.

24 Mayıs 2019 Cuma   00:22:11

Muhabirimiz Nişancı İçin AA'ya Başsağlığı Mesajları

Haber takibi sırasında uçuruma düşerek yaşamını yitiren ve cansız bedenine 14 gün sonra ulaşılan Bayburt muhabirimiz Abdulkadir Nişancı için çok sayıda kişi ve kurum sosyal medya hesaplarından başsağlığı mesajı yayımladı.

24 Mayıs 2019 Cuma   00:14:11

ABD'den Wikileaks'in Kurucusu Julian Assange'a Yeni Suçlamalar

Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'a, ABD'de "Casusluk Kanunu" kapsamında 17 yeni suçlama yöneltildi.

24 Mayıs 2019 Cuma   00:13:11

HKÜ Gösteri Ve Sanat Merkezi Açıldı

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın: 'Bilgiyle enformasyonu birbirine karıştırıyoruz. Maksat malumat değil malumatı bilgiye ilme, ilmi hikmete, hikmeti irfan seviyesine taşıyabilmektir ancak bu seviyeye geldiğimizde gerçek manada bir ilim yolculuğundan bahsedebiliriz. 'Kendini bilen Rabbini bilir' sözüne de erme imkanımız olur. HKÜ de böyle bir vizyonla yola çıkmıştır' 'Yunus'un fikirlerini sanatın değişik biçimleriyle birleştirerek sunmak hem onun mirasına saygımızın gereği hem de gönül zenginliği sağlayacak. Allah'ın insanları çeşit çeşit yarattığı, kabilelere, milletlere ayırdığı çokluk aleminde gönül dilini bulmak gerekir. Gönül dilini inşa etmek hepimizin öncelikli amaçlarından biri olmalı' HKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu: 'Bir ülkenin ilerlemesi, medeni uygarlıklar seviyesine gelmesi sadece ekonomik gelişmelere bağlı değildir. Üniversiteler ve iş dünyasıyla birlikte kültüre, sanata ve spora verdiği değere de bağlıdır'

24 Mayıs 2019 Cuma   00:11:41

'Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali' Ödülleri Sahiplerini Buldu

22. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivalinde bu yıl Onur Ödülü'ne sinema ve tiyatro sanatçıları Ayla Algan ve Sumru Yavrucuk layık görüldü Sumru Yavrucuk: '40 yıl önce şan bölümü öğrencisiyken, Opera Sahnesinde sahneye çıktım. Bir seyircinin sıcaklığı geldi. Bir sahne kokusu geldi, içime çektim ve bunca zaman nasıl geçti anlamadım bile. İşimi aşkla ve sevgiyle yaptım' Ayla Algan: 'İyi ki bugünü gördüm. Bütün çabamı harcadım ve buraya geldim, bu başarım da biyografime girdi'

24 Mayıs 2019 Cuma   00:10:41

İstanbul'da Yeditepe Huzur Uygulaması

İstanbul’da ‘Yeditepe Huzur’ adlı asayiş uygulaması kapsamında, 39 ilçede helikopter destekli denetim yapıldı. Polis helikopterinin havadan destek verdiği uygulamada narkotik köpeği ‘Leo’ durdurulan araçlar üzerinde arama yaptı.

24 Mayıs 2019 Cuma   00:09:42

Suudi Arabistan Barış Yanlısı 3 Alimi İdam Edecek

Suudi Arabistan Mahkemesi, terörizm ile suçladığı barış yanlısı din âlimi Şeyh Selman Uda, Awad El Karni ve Ali El Omari’yi Ramazan’dan sonra idam edilmesine karar verdi.

24 Mayıs 2019 Cuma   00:09:41

3. Katın Balkonundan Düşen Çocuk Hayatını Kaybetti

Samsun’da evlerinin 3. katındaki balkonundan düşen 1.5 yaşındaki çocuk tedavi altına alındığı hastanede hayatını kaybetti.

24 Mayıs 2019 Cuma   00:09:11

Kastamonu'daki Uyuşturucu Operasyonu

Adliyeye sevk edilen 2 şüpheli tutuklandı.

24 Mayıs 2019 Cuma   00:05:11

GÜNDEM ÖZETİ / 24 Mayıs 2019

ANADOLU AJANSI.

24 Mayıs 2019 Cuma   00:01:41

 1  2  ...  70  71