Haber Arşivi

Fransa Ulusal Meclis Başkanının Evine Kundaklama Girişimi

Ulusal Meclis Başkanı Richard Ferrand'ın evine kundaklama girişiminde bulunuldu.

9 Şubat 2019 Cumartesi   01:46:47

ABD, 20 Temmuz'a Kadar Afganistan'da Uzlaşma Bekliyor

ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad, 20 Temmuz'daki Afgan seçimlerine kadar Afgan yönetimiyle Taliban arasındaki müzakerelerde bir sonuca ulaşmayı umduklarını aktardı.

9 Şubat 2019 Cumartesi   01:44:18

'Bugün Arakanlı Müslümanlara Yapılanları Açıklayacak Tek Kelime, Soykırım'

Londra'da birçok insan hakları kuruluşunda yöneticilik yapan Arakanlı Müslüman Tun Khin: 'Bugün Arakanlı Müslümanlara yapılanları açıklayacak tek kelime, soykırım. Ortada bizi yıllardır topraklarımızdan atmaya çalışan bir ordu ve hükümet var. Asıl amaçları da soykırım' 'Tarih bize, Arakanlı Müslümanların Myanmar'ın merhametine bırakılmayacağını öğretti. Kendi geleceğimizi belirlemek için anlaşma masalarında bize de yer verilmeli' Arakanlı Müslüman avukat ve aktivist Razia Sultana: '(Arakan'daki tecavüzler üzerine hazırladığım) Raporumda, Myanmar ordusunun, tecavüzü nasıl bir silah olarak sistematik olarak kullandığını belirttim. Bu rapor, Arakan'daki köylerce yüzlerce askerin birçok kadına tecavüz ettiği gözler önüne seriyor' 'BM Uluslararası Myanmar Bağımsız Araştırma Misyonunun, Myanmar'da Arakanlı Müslümanlara yönelik soykırım yapıldığına dair güçlü raporuna rağmen, BM Güvenlik Konseyi hala bir adım atmadı. Bunun nedeni de Rusya ve Çin'in kendi çıkarları için Myanmar'ı desteklemesi ve BM'nin adımlarını engellemesi' 'Arakanlı Müslümanlar olarak, korku ve yılgınlık bizim kimliğimizin bir parçası oldu' 'Boru hatları, keresteler ve Arakan'daki diğer kaynaklar, ne kadar hayatın yitip gittiğine bakılmadan birkaç kapitalist ülkenin kazancı için ticarileştirildi'

9 Şubat 2019 Cumartesi   01:41:18

Ahıskalı Türklerinin 74 Yıldır Hak Arayışı

Dünya Ahıska Türkleri Birliği Başkanı Ziyatdin Kassanov: 'Ahıskalı Türklerinin haklarının geri kazandırılması amacıyla sürdürdüğümüz davadan vazgeçmeyeceğiz' Gürcistan, Ahıskalılar için yeni bir yasa çıkarmalıdır. Bu yasa sınırsız ve şartsız olmalıdır. Biz dönüş statüsü istiyoruz. Başka bir şeyde istemiyoruz. Bizim haklarımız geri iade edilmeli. İnşallah, milletimizin desteği ile bu yolda sonuna kadar yürüyeceğiz' 'Açıkça söylüyorum. Yaşadığınız yerde yaşayın. Buradaki imkanları değerlendirin. Tam tersine burada güçlü olun. Burada para kazanın. Bu devlete, millete ve ailenize faydalı olun. O zaman bütün dünya zaten size açık olacaktır. Biz istiyoruz ki, atalarımızın hakkı yerde kalmasın. Bizim hakkımız ve hukukumuz kalmasın. O haklara sahip olduktan sonra giden de sağ olsun, gitmeyen de sağ olsun. İnşallah, bu hakları medeni bir şekilde geri kazanacağız'

9 Şubat 2019 Cumartesi   01:33:18

Aden Körfezi Tezkeresi Resmi Gazete'de

TSK deniz unsurlarının, Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde görev süresinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin TBMM Genel Kurulunda kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi Resmi Gazete'de yer aldı.

9 Şubat 2019 Cumartesi   01:24:48

Sözleşmeli Yabancı Uzman Yönetmeliği'nde Değişiklik

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Sözleşmeli Yabancı Uzman Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

9 Şubat 2019 Cumartesi   01:21:48

Beyaz Saray İle Senato Arasında 'Kaşıkçı' Anlaşmazlığı

Beyaz Saray'ın, Cemal Kaşıkçı cinayetinden doğrudan Suudi Veliaht Prensin sorumlu olup olmadığının 'Magnitsky Yasası' kapsamında 120 gün içinde ortaya konmasını isteyen Senato talebine yanıt vermeyeceği bildirildi Beyaz Saray yetkilisi: 'Önceki yönetimlerin pozisyonlarıyla uyumlu ve Anayasal güçler ayrılığı ilkesine de uygun olarak Başkan, Kongre komitelerinin taleplerine yanıt vermeme konusundaki takdir hakkını kullanmayı sürdürecektir' ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Kıdemli Üyesi Bob Menendez'in Sözcüsü Juan Pachon: 'Yasa açık ve net. Başkan'ın burada hiçbir takdir yetkisi yok. Kendisi ya yasaya uygun davranacak ya da yasayı ihlal edecek'

9 Şubat 2019 Cumartesi   01:19:18

Yemen Esir Takası Denetleme Komitesi Toplantılarını Sürdürecek

BM Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths'in sözcüsü Hanan elBedevi, Esir Takası Denetleme Komitesinin, esir ve tutuklu değişimi anlaşması fiili olarak uygulanana kadar toplantılarını sürdüreceğini aktardı.

9 Şubat 2019 Cumartesi   01:13:47

Kartal'da Çöken Bina

Yan binadaki kayma nedeniyle çalışmalara ara verildi.

9 Şubat 2019 Cumartesi   01:05:18

Zihinsel Engeli Çocuğa Engelli Puseti Yardımı Yapıldı

HAKKARİ Hakkari Yüksekova ilçesinin Esenyurt mahallesinde ikamet eden 1998 doğumlu Zihinsel Engelli Hamit Çakmaz’a bugün Hakkari Gençlik Ve Engelliler Dernek Başkanı Yavuz Aydoğdu tarafından engeli puseti yardımı yapıldı.

9 Şubat 2019 Cumartesi   01:03:17

Kayseri'de Otomobil Tırla Çarpıştı Açıklaması 2 Ölü, 1 Yaralı

Kayseri-Nevşehir kara yolunda meydana gelen trafik kazasında iki kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı.

9 Şubat 2019 Cumartesi   00:51:49

İsrail Güçlerinden Ramallah'ta Cami Baskını Açıklaması 3 Yaralı

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde camiye düzenlediği baskında 3 Filistinli yaralandı.

9 Şubat 2019 Cumartesi   00:51:48

Maçın Ardından

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal: 'Bugün futboldan çok bahsetmek istiyorum ama futbolun dışındaki faktörler maalesef bizi çok etkiledi' İstikbal Mobilya Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman: 'İkinci yarıyı akıllı oynadık ama daha iyi olabilirdik. Önemli bir 3 puan aldık. Oyuncularımı tebrik ediyorum'

9 Şubat 2019 Cumartesi   00:38:17

1 Kişinin Öldüğü 17 Kişinin Yaralandığı Feci Kaza Kamerada

Malatya’da iki yolcu otobüsünün çarpışması sonucu 1 kişinin öldüğü 17 kişinin yaralandığı feci kaza güvenlik kamerasına yansıdı.

9 Şubat 2019 Cumartesi   00:35:18

Adana'da Muay Thai Turnuvası Nefes Kesti

Adana’da düzenlenen Muay Thai turnuvasında nefes kesen mücadeleler beğeni kazandı.

9 Şubat 2019 Cumartesi   00:26:48

Başkentte Otomobilden Para Çalan Şüpheliler Yakalandı

Ankara'da bankadan 50 bin lira çeken kişiyi takip edip buldukları ilk fırsatta otomobiline bıraktığı paraları çalan 4 şüpheliyi jandarma kısa sürede yakaladı.

9 Şubat 2019 Cumartesi   00:24:47

Nevşehir'de Otomobil Tıra Çarptı Açıklaması 2 Ölü

Nevşehir-Kayseri karayolunda meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti.

9 Şubat 2019 Cumartesi   00:22:48

Antalya'da FETÖ/PDY Operasyonu

Operasyonda 27 kişi gözaltına alındı Şüphelilerin, örgüt üyeliği suçundan arananların gizlenmesi ve barınması için hücre evleri ayarladığı, cezaevinden tahliye olanları ve ailelerini ziyaret ettiği, ayarladıkları evlerde örgütsel toplantılar düzenledikleri öne sürüldü.

9 Şubat 2019 Cumartesi   00:21:47

Esenler Belediyesi, Usta Sanatçı Cem Karaca'yı Ölüm Yıldönümünde Andı

Usta sanatçı Cem Karaca ölümünün 15’inci yıldönümünde Esenler Belediyesinin düzenlemiş olduğu saygı gecesiyle anıldı. Saygı gecesinde sanatçının oğlu Emrah Karaca ve Cahit Berkay’ın üyesi olduğu Moğollar Grubu sahne aldı.

9 Şubat 2019 Cumartesi   00:14:47

'ABD Gözlerini Venezuela Halkının Zenginliklerine Dikmiş Durumda'

Venezuela Devlet Başkanı Maduro: (1) 'Eğer Venezuela patates ya da muz üretseydi, emperyalist kasırganın içinde olmazdı. Şunu kabul edelim ki bir ABD imparatorluğu var ve gözlerini Venezuela halkının zenginliklerine dikmiş durumda'Barış, Venezuela'yı askeri işgalle tehdit eden ABD Başkanı Donald Trump'un tehditleri altındadır' 'Libya'da ulaştıkları noktaya, yani silahlı muhalefete Venezuela'da ulaşamadılar. Denediler ama biz izin vermedik ve hiçbir zaman izin vermeyeceğiz'

9 Şubat 2019 Cumartesi   00:03:17

'Lübnan'ın Savunmasından Yalnızca Ordu Sorumlu'

Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri, ülkenin savunmasından yalnızca ordunun sorumlu olduğunu belirtti.

9 Şubat 2019 Cumartesi   00:02:48

 1  2  ...  46  47