Haber Arşivi

Arjantin Devlet Başkanı Macri Hükümetinin İcraatlarını Anlattı

Arjantin'de 10 Aralık'ta görevini devredecek Devlet Başkanı Mauricio Macri:'Ekonomik reformlarımızın sonuçlarına zamanında ulaşamadık. Hükümetimiz süresince enflasyon ve fakirlik oranlarından memnun değilim ve 1,5 yıldır içinde bulunduğumuz krizin üstesinden gelemediğimiz için üzgünüm' 'İlk defa peronizm görüşünü savunmayan ve parlamentoda azınlık olan bir hükümet normal yollardan görev süresini tamamladı. Bu sadece hükümetin değil bütün Arjantinlilerin başarısıdır' 'Son zamanlarda IMF'den aldığımız borçla ne yaptığımız merak ediliyor. Bu paranın yüzde 95'ini de dolar bazındaki günü geçmiş borçlarımızı ödemek için kullandık'

6 Aralık 2019 Cuma   05:51:31

OPEC'in 177. Olağan Toplantısı'ndan Karar Çıkmadı

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Selman:'OPEC dışındaki meslektaşlarımızla görüşmeden önce bir anlaşma olduğunu söyleyemeyiz'.

6 Aralık 2019 Cuma   05:36:00

Sağlık Bakanlığı ve Diyanet personel alacak

Sağlık Bakanlığı 16 müfettiş yardımcısı kadrosu için giriş sınavı düzenleyecek, Diyanet İşleri Başkanlığı ise prodüktör, kameraman, montajcı ve ses kayıtçısı kadrolarına toplam 10 personel alımı için sözlü sınav sonucuna göre açıktan atama yapacak.

6 Aralık 2019 Cuma   05:29:01

Siyasi Partilerin Mali Denetimleri Resmi Gazete'de Yayımlandı

Anayasa Mahkemesinin bazı siyasi partilerin 2014 ve 2015 yıllına yönelik mali denetimine ilişkin kararları, Resmi Gazete'de yer aldı.

6 Aralık 2019 Cuma   05:19:01

İçişleri Bakanlığına İlişkin Yeni Düzenlemeler Teklifi TBMM Genel Kurulunda Kabul Edildi (7)

Hakkında sınır dışı etme kararı alınanlardan; kaçma ve kaybolma riski bulunan, Türkiye'ye giriş veya çıkış kurallarını ihlal eden, sahte ya da asılsız belge kullanan, kabul edilebilir bir mazereti olmaksızın Türkiye'den çıkmaları için tanınan sürede çıkmayan, kamu düzeni, kamu güvenliği veya kamu sağlığı açısından tehdit oluşturanlar hakkında valilik tarafından idari gözetim kararı alınacak ya da idari gözetime alternatif yükümlülükler getirilecek İdari gözetim kararı alınan yabancılar, yakalamayı yapan kolluk birimince 48 saat içinde geri gönderme merkezlerine götürülecek İdari gözetime alternatif yükümlülüklere uymayan yabancılar, idari gözetim altına alınabilecek.

6 Aralık 2019 Cuma   05:12:00

İçişleri Bakanlığına İlişkin Yeni Düzenlemeler Teklifi TBMM Genel Kurulunda Kabul Edildi (6)

Memurlar ve diğer kamu görevlilerinin yargılanmasında izin yetkisi, ilde ve merkez ilçede görevli memurlar ve diğer kamu görevlileri ile kaymakamlar hakkında vali; Cumhurbaşkanı kararıyla atanan memurlar ve diğer kamu görevlileri hakkında Cumhurbaşkanı veya ilgili bakanda olacak Dernekler Kanunu'nda yapılan değişiklikle 'şehit' ve 'gazi' kelimeleri izinle kullanılabilecek kelimeler arasına alınacak Kumar oynayanlara verilecek idari para cezası bin Türk lirasına yükseltilecek Genel ahlaka uygun olmayan ve toplum tarafından gülünç karşılandığı değerlendirilen adlar da mahkeme kararı aranmaksızın değiştirilebilecek Uyarıcı ve eğitici mahiyetteki yayınlar arasına uyuşturucu ve zararlı alışkanlıklar ile mücadele, trafik, yol ve yolcu güvenliği, suçun önlenmesi, afet yönetimi, nüfus hizmetleri ve düzensiz göçle mücadele gibi konular eklenecek.

6 Aralık 2019 Cuma   04:53:00

İçişleri Bakanlığına İlişkin Yeni Düzenlemeler Teklifi TBMM Genel Kurulunda Kabul Edildi (5)

Jandarma subay veya astsubayların mecburi hizmetleri, subay veya astsubay nasbedildikleri tarihten itibaren fiilen 15 yıl olacak Mecburi hizmetle yükümlü olduğu süre içinde istifa edenler veya ilişiğinin kesilmesini gerektiren bir suç işleyenler ya da sağlık sebebi hariç başka herhangi bir sebeple ayrılanlar, öğrenim, eğitim ve yetiştirme masraflarını, yükümlülük sürelerinin eksik kalan kısmı ile orantılı olarak kanuni faizi ile birlikte tazminat olarak ödeyecekler Teröristle mücadele ve sınır ötesi operasyonlar, uluslararası barışı destekleme kapsamındaki faaliyetler, üs bölgeleri gibi mahrum yerlerde görev yapan personelin tedavilerinde, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığının envanterindeki ilaç ve tıbbi sarf malzemeleri ücret ve katılım payı alınmaksızın kullanılabilecek.

6 Aralık 2019 Cuma   04:39:02

İçişleri Bakanlığına İlişkin Yeni Düzenlemeler Teklifi TBMM Genel Kurulunda Kabul Edildi (4)

Jandarma Genel Komutanlığı personelinin izin işlemlerinde standart sağlanacak, Jandarma Genel Komutanlığında aynı görevi ifa eden ancak sosyal ve özlük hakları bakımından ayrı mevzuata tabi olan personel arasında izin hakkının kullanılması bakımından oluşan farklı uygulamalar ortadan kaldırılacak Tevdi edilen görevleri fiilen hayatını hiçe sayarak üstün bir cesaret, feragat ve kahramanlıkla yerine getirdiği tespit edilen Jandarma personeline, İçişleri Bakanı tarafından 'Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası' verilebilecek Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı mensubu personel ile Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu personel, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına ait tesisler ile Türk Silahlı Kuvvetlerine ait tesis ve özel bakım merkezlerinden, kendi mevzuatlarında yer aldığı şekilde karşılıklı istifade edecek.

6 Aralık 2019 Cuma   04:25:33

İçişleri Bakanlığına İlişkin Yeni Düzenlemeler Teklifi TBMM Genel Kurulunda Kabul Edildi (3)

Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu'nda değişikliğe gidilerek, subay veya astsubay atanmak için lisans veya ön lisans eğitimi yapanlardan öğrenciliği sona erdirilenler veya sağlık dışında bir sebeple ayrılanlar için öğretim masrafının 4 katı olarak belirlenen tazminat tutarı, 'kanuni faizi ile birlikte öğretim masrafı' şeklinde uygulanacak Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli subay, sözleşmeli subay, astsubay, sözleşmeli astsubay ve uzman erbaşların yıllık ve yıllık mazeret izinleri düzenleniyor Astsubaylıktan subaylığa geçenlerin rütbe yaş hadleri, teğmen ve üsteğmen için 49, yüzbaşı için 55, binbaşı için 56, yarbay için 57, albay için 60 olarak belirleniyor.

6 Aralık 2019 Cuma   04:03:03

İçişleri Bakanlığına İlişkin Yeni Düzenlemeler Teklifi TBMM Genel Kurulunda Kabul Edildi (2)

Denizli, Malatya, Elazığ ve Afyonkarahisar'da yaşanan depremlerden zarar gören vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla düzenleme yapılacak Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli muvazzaf subay veya astsubayların mecburi hizmetleri, subay veya astsubay atandıkları tarihten itibaren fiilen 15 yıl olacak. Pilotaj eğitimini bitirenlerin yükümlülükleri 6 yıl uzatılacak Tevdi edilen görevleri fiilen hayatını hiçe sayarak üstün bir cesaret, feragat ve kahramanlıkla yerine getirdiği tespit edilen Sahil Güvenlik Komutanlığı personeline, İçişleri Bakanı tarafından 'Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası' verilebilecek

6 Aralık 2019 Cuma   03:35:09

Kahramanmaraş'ta Trafik Kazası Açıklaması 1 Ölü 3 Yaralı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 3 kişi de ağır yaralandı.

6 Aralık 2019 Cuma   03:23:37

İçişleri Bakanlığına İlişkin Yeni Düzenlemeler Teklifi TBMM Genel Kurulunda Kabul Edildi (1)

2. sınıf emniyet müdürünün bir üst rütbeye terfi için en az bekleme süresi 1 yıldan 2 yıla çıkarılıyor Bulundukları rütbede 5 yıl terfi edemeyen emniyet amiri ve emniyet müdürlerinin görev süresi 4 yıl uzatılabilecek Komiser yardımcılığına atanmak için gerekli olan '45 yaşından gün almama' şartı kaldırılacak Emniyet personeli, para mükafatı, takdirname, başarı belgesi, üstün başarı belgesi veya şerit rozet ödülleriyle taltif edilecek İhtiyaç halinde polis çevik kuvvet birimlerinin yanı sıra diğer emniyet hizmetleri sınıfı personeli de geçici olarak başka illerde görevlendirilebilecek

6 Aralık 2019 Cuma   03:23:07

Kahramanmaraş'ta Trafik Kazası Açıklaması 1 Ölü, 3 Ağır Yaralı

Kahramanmaraş'ta, kontrolden çıkan cipin refüjdeki ağaca çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 3 kişi ağır yaralandı.

6 Aralık 2019 Cuma   03:02:37

Söke'de Trafik Kazası Açıklaması 2 Yaralı

Söke-Milas karayolunda meydana gelen trafik kazasında iki kişi yaralandı.

6 Aralık 2019 Cuma   01:58:01

Halk Bankası Avukatlarının ABD'deki Davanın Düşürülmesi Ve Reddihakim İçin Yaptığı Başvuru Reddedildi

ABD'deki İran yaptırımları davasında New York Güney Bölge Federal Mahkemesi, Halk Bankası avukatlarının "mahkemenin yargı yetkisi olmadığı" gerekçesiyle davanın düşmesi ve reddihakim yapmak için "özel statüyle duruşmaya katılım" talebini reddetti.

6 Aralık 2019 Cuma   01:48:31

Arsenal Sahasında Brighton&Amp;Hove Albion'a 2-1 Mağlup Oldu

İngiltere Premier Lig'deki mücadelede Arsenal, konuk ettiği Brighton&Hove Albion'a 2-1 yenildi.

6 Aralık 2019 Cuma   01:30:30

Otomobiliyle köprüden uçtu

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde muhtar olduğu öğrenilen bir kişi kullandığı otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybedince köprüden uçarak hayatını kaybetti.

6 Aralık 2019 Cuma   01:15:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yurda Döndü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi'ne katılmak ve resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği İngiltere'den döndü.

6 Aralık 2019 Cuma   01:08:30

Kayseri'de Feci Kaza Açıklaması 2 Ölü 1 Yaralı

Kayseri’de yolcu otobüsü ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi öldü, 1 kişide yaralandı.

6 Aralık 2019 Cuma   01:06:04

Somali'de Kabile Çatışması Açıklaması 8 Ölü

Somali'nin orta kesiminde kabileler arasında çıkan çatışmalarda en az 8 kişi yaşamını yitirdi.

6 Aralık 2019 Cuma   00:54:31

Kolombiyalı Yerlilerden, Hükümete 'Başkente Yürürüz' Tehdidi

Kolombiya'da, geçmişte yapılan anlaşmalara uyulmadığını iddia eden yerliler, hükümeti başkent Bogota'ya yürümekle tehdit etti.

6 Aralık 2019 Cuma   00:54:30

Tekirdağ'da Trafik Kazası Açıklaması 1 Yaralı

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde hafif ticari araç ile motosikletin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı.

6 Aralık 2019 Cuma   00:54:02

Ankara'da Birlik Derneği'nden 'Ağız Ve Diş Sağlığı' Konulu Söyleşi

Ankara’da Birlik Derneği tarafından düzenli olarak gerçekleştirilen Ankara’da Birlik Sohbetleri’nde bu hafta "ağız ve diş sağlığı" konuşuldu. Programın konuğu ise Diş Hekimi Yalçın Genç oldu.

6 Aralık 2019 Cuma   00:54:01

BBDSO Piyanist İris Şentürker'i Konuk Etti

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), bu haftaki konserinde soprano Selva Erdener ile piyanist İris Şentürker solist olarak sahne aldı.

6 Aralık 2019 Cuma   00:46:00

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde 306 Ruandalı Ayrılıkçı Teslim Oldu

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin doğusunda 306 Ruandalı ayrılıkçının teslim olduğu bildirildi.

6 Aralık 2019 Cuma   00:44:33

 1  2  ...  74  75  76