Haber Arşivi

İçişleri Bakanlığına İlişkin Yeni Düzenlemeler (6)

Memurlar ve diğer kamu görevlilerinin yargılanmasında izin yetkisi, ilde ve merkez ilçede görevli memurlar ve diğer kamu görevlileri ile kaymakamlar hakkında vali; Cumhurbaşkanı kararıyla atanan memurlar ve diğer kamu görevlileri hakkında Cumhurbaşkanı veya ilgili bakanda olacak Dernekler Kanunu'nda yapılan değişiklikle 'şehit' ve 'gazi' kelimeleri izinle kullanılabilecek kelimeler arasına alınacak Kumar oynayanlara verilecek idari para cezası bin Türk lirasına yükseltilecek Genel ahlaka uygun olmayan ve toplum tarafından gülünç karşılandığı değerlendirilen adlar da mahkeme kararı aranmaksızın değiştirilebilecek Uyarıcı ve eğitici mahiyetteki yayınlar arasına uyuşturucu ve zararlı alışkanlıklar ile mücadele, trafik, yol ve yolcu güvenliği, suçun önlenmesi, afet yönetimi, nüfus hizmetleri ve düzensiz göçle mücadele gibi konular eklenecek.

19 Kasım 2019 Salı   01:10:41

Kalp Cerrahı Dilek Gürsoy, Alman Tıp Ödülü'nü Aldı

Uzman Dr. Dilek Gürsoy: 'Yeni yapay kalbimiz sessiz ve gürültüsüz olacak inşallah. 2023 yılında ilk defa insana takmayı düşünüyoruz' 'Bu alanda herkes gözünü Avrupa'ya dikmiş durumda ama durum öyle değil. Türkiye sağlık alanında çok iyi yerlerde, gerek hastaneler gerekse doktorlar konusunda'

19 Kasım 2019 Salı   01:10:39

Futbol Açıklaması 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri

D Grubu'nda İsviçre ve Danimarka, F Grubu'nda İspanya ve İsveç, J Grubu'nda İtalya ve Finlandiya, EURO 2020 bileti aldı.

19 Kasım 2019 Salı   01:10:37

Adana'da Polisten 'Şok' Uygulaması

Aranan 7 kişi yakalandı.

19 Kasım 2019 Salı   01:10:36

Bakan Gül, Norveç'te Kur'an-I Kerim'e Yapılan Saygısızlığı Kınadı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: 'Norveç'te İslam karşıtlarının kutsal kitabımız Kur'anı Kerim'e saygısızlığı, Avrupa'da hızla yayılan ırkçı akıl tutulmasının son örneğidir. Bu provokatif eylemi şiddetle kınıyorum'Benzeri saldırılara müsamaha gösterilmemeli ve sorumlular adalet önünde hesap vermelidir'

19 Kasım 2019 Salı   01:10:35

Port Sudan'da Çatışmaların Ardından Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi

Sudan'ın doğusundaki Port Sudan kentinde sokağa çıkma yasağı getirildi.

19 Kasım 2019 Salı   00:39:07

Ürdün'den ABD'nin 'Yahudi Yerleşim Birimleri Kararı' Konusunda Uyarı

Dışişleri Bakanı Eymen esSafedi, Ürdün'ün, yerleşim birimlerini kınayan tavrının sabit olduğunu vurguladı.

19 Kasım 2019 Salı   00:28:35

Fatih'te Trafik Kazası Açıklaması 3 Yaralı

Fatih'teki trafik kazasında, 3 kişi yaralandı.

19 Kasım 2019 Salı   00:28:05

İçişleri Bakanlığına İlişkin Yeni Düzenlemeler (4)

Jandarma Genel Komutanlığı personelinin izin işlemlerinde standart sağlanacak. Jandarma Genel Komutanlığında aynı görevi ifa eden ancak sosyal ve özlük hakları bakımından ayrı mevzuata tabi olan personel arasında izin hakkının kullanılması bakımından oluşan farklı uygulamalar ortadan kaldırılacak Tevdi edilen görevleri fiilen hayatını hiçe sayarak üstün bir cesaret, feragat ve kahramanlıkla yerine getirdiği tespit edilen Jandarma personeline, İçişleri Bakanı tarafından 'Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası' verilebilecek Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı mensubu personel ile Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu personel, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığına ait tesisler ile Türk Silahlı Kuvvetlerine ait tesis ve özel bakım merkezlerinden kendi mevzuatlarında yer aldığı şekilde karşılıklı olarak istifade edecek

19 Kasım 2019 Salı   00:27:34

Kastamonu'daki Orman Yangını

Kastamonu'nun Şenpazar ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

19 Kasım 2019 Salı   00:27:04

Katar Emirinden, BAE Devlet Başkanına Kardeşinin Ölümüyle İlgili Başsağlığı Telgrafı

BAE'de 3 gün yas ilan edilerek bayraklar yarıya indirildi.

19 Kasım 2019 Salı   00:26:04

AB'den 'İsrail'in Yerleşim Birimleri Uluslararası Hukuk Uyarınca Yasa Dışıdır' Uyarısı

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini: 'AB, İsrail'e tüm yerleşim birimleri faaliyetlerini sonlandırması çağrısında bulunuyor'.

19 Kasım 2019 Salı   00:25:04

Arjantin'de Binlerce Kişi Morales'e Destek Gösterisi Düzenledi

Arjantin'de binlerce kişi, Bolivya'da muhaliflerin şiddet eylemlerine dönüşen protestoları ve ordunun baskısıyla istifa eden Devlet Başkanı Evo Morales'e destek olmak için gösteri düzenledi.

19 Kasım 2019 Salı   00:23:05

Adana'da Şok Asayiş Uygulaması

Adana’da 288 polisin katılımıyla şok asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamada çeşitli suçlardan aranan 7 kişi yakalandı.

19 Kasım 2019 Salı   00:21:35

Brezilya'da Amazon'daki Ormansızlaşma 2008'Den Bu Yana En Yüksek Seviyesinde

Brezilya, ülkedeki Amazon yağmur ormanlarındaki ormansızlaşma oranının 2008'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını bildirdi.

19 Kasım 2019 Salı   00:21:04

İçişleri Bakanlığına İlişkin Yeni Düzenlemeler (3)

Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanununda değişikliğe gidilerek, subay veya astsubay atanmak için lisans veya önlisans eğitimi yapanlardan öğrenciliği sona erdirilenler veya sağlık dışında bir sebeple ayrılanlar için öğretim masrafının 4 katı olarak belirlenen tazminat tutarı, 'kanuni faizi ile birlikte öğretim masrafı' şeklinde uygulanacak Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli subay, sözleşmeli subay, astsubay, sözleşmeli astsubay ve uzman erbaşların yıllık ve yıllık mazeret izinleri düzenleniyor Kanser, verem, kronik böbrek yetmezliği ile akıl ve ruh hastalıkları gibi uzun süreli tedavi gerektiren hastalığa yakalananlar, toplam ve fiilen 3 yılı geçmemek şartıyla tedavi, istirahat veya hava değişimine tabi tutulabilecek Astsubaylıktan subaylığa geçenlerin rütbe yaş hadleri teğmen ve üsteğmen için 49, yüzbaşı için 55, binbaşı için 56, yarbay için 57, albay için 60 olarak belirleniyor.

19 Kasım 2019 Salı   00:20:34

Umman İle Fransa'dan Ortak Askeri Tatbikat

Umman, Fransa ile ortak askeri tatbikata başladıklarını duyurdu.

19 Kasım 2019 Salı   00:14:13

Katarlı Yatırımcıdan Cumhurbaşkanı Erdoğan Ve Türk Halkına Teşekkür

Al Faisal Holding Kurucusu ve holding bünyesinde faaliyet gösteren ARTIC'in Yönetim Kurulu Başkanı Sheikh Faisal Bin Qassim Al Thani: 'Biz ambargonun hiçbir etkisini Türkiye sayesinde hissetmedik ve gerçekten de Türkiye'nin mazlum ülkelere karşı duruşunu Katar nezdinde yakından hissetmiş olduk. Bir kez daha Sayın Cumhurbaşkanı'na ve Türk halkına teşekkür ediyorum' JW Marriott Istanbul Bosphorus ve Sheraton Istanbul City Center Genel Müdürü Sinan Köseoğlu: 'ARTIC'in Türkiye'de daha fazla yatırım yapma vizyonu var'

19 Kasım 2019 Salı   00:14:12

Kütahya'da Şampiyon Olan Köy Takımından Gün Boyu Süren Renkli Kutlama

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde amatör kümede oynayan köy takımının şampiyonluk kutlaması renkli görüntülere sahne oldu.

19 Kasım 2019 Salı   00:14:11

Şenol Güneş'ten Andorra'da Ümit Milli Takım İdmanına Ziyaret

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2021 UEFA 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde yarın deplasmanda Andorra ile karşılaşacak Ümit Milli Futbol Takımı'nın antrenmanını ziyaret etti.

19 Kasım 2019 Salı   00:14:10

İran'daki Gösterilerde, Devrim Muhafızları Ve Milis Güçlerden 3 Kişi Öldü

İran’ın başkenti Tahran’da benzin zammına tepki için dün gece yapılan gösterilerde Devrim Muhafızları Ordusu ve milis güçlere (Besiç) mensup 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

19 Kasım 2019 Salı   00:14:09

GÜNDEM ÖZETİ / 19 Kasım 2019

ANADOLU AJANSI.

19 Kasım 2019 Salı   00:14:07

ABD'nin Kararının Ardından İsrailli Eski Bakandan Yasa Dışı Yahudi Yerleşimlerini İlhak Çağrısı

ABD yönetiminin işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini artık yasa dışı olarak görmediklerini duyurmasının ardından eski İsrail Adalet Bakanı ve Yeni Sağ Partisi lideri Ayelet Şaked, söz konusu yerleşimlerin İsrail'e ilhak edilmesi çağrısı yaptı.

19 Kasım 2019 Salı   00:14:05

İçişleri Bakanlığına İlişkin Yeni Düzenlemeler (2)

Denizli, Malatya, Elazığ ve Afyonkarahisar'da yaşanan depremlerden zarar gören vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla düzenleme yapılacak Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli muvazzaf subay veya astsubayların mecburi hizmetleri, subay veya astsubay nasbedildikleri tarihten itibaren fiilen 15 yıl olacak. Pilotaj eğitimini bitirenlerin yükümlülükleri 6 yıl uzatılacak Tevdi edilen görevleri fiilen hayatını hiçe sayarak üstün bir cesaret, feragat ve kahramanlıkla yerine getirdiği tespit edilen Sahil Güvenlik Komutanlığı personeline, İçişleri Bakanı tarafından 'Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası' verilebilecek

19 Kasım 2019 Salı   00:14:04

İçişleri Bakanlığına İlişkin Yeni Düzenlemeler (5)

Jandarma subay veya astsubayların mecburi hizmetleri, subay veya astsubay nasbedildikleri tarihten itibaren fiilen 15 yıl olacak Mecburi hizmetle yükümlü olduğu süre içinde istifa edenler veya ilişiğinin kesilmesini gerektiren bir suç işleyenler ya da sağlık sebebi hariç başka herhangi bir sebeple ayrılanlar, öğrenim, eğitim ve yetiştirme masraflarını, yükümlülük sürelerinin eksik kalan kısmı ile orantılı olarak kanuni faizi ile birlikte tazminat olarak ödeyecekler Yabancı memleketlere öğrenim, staj, kurs, ihtisas veya görgü ve bilgilerini artırmak amacıyla gitmiş olanlardan ise bulundukları süre içinde aldıkları aylık ve devletçe yapılan masrafların dört katı ayrıca tazminat olarak alınacak Teröristle mücadele ve sınır ötesi operasyonlar, uluslararası barışı destekleme kapsamındaki faaliyetler, üs bölgeleri gibi mahrum yerlerde görev yapan personelin tedavilerinde Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığının envanterindeki ilaç ve tıbbi sarf malzemeleri ücret ve katılım payı alınmaksızın kullanılabilecek.

19 Kasım 2019 Salı   00:14:03

 1  2  ...  66  67