Haber Arşivi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, olağanüstü hal sürecinin Fransa’da olduğu gibi uzatılabileceğini söyledi. FETÖ’nün çeşitli ülkelerde faaliyet gösteren yaygın bir terör örgütü olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Beni üzen, batı ülkelerinde, Afrika’da ve birçok yerde bunlar örgütlenmiş. Dünyada terör örgütleri bunun kadar yaygın değil, bunun kadar yaygın dünyada bir ikinci terör örgütü yoktur” dedi.

31 Temmuz 2016 Pazar   01:05:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklaması (7)

'Şimdi bazıları bu üst aklın Fetullah Gülen olduğunu söylüyor. Olur mu ya? Öyle akıllı değil o. Öyle bir durum söz konusu değil. O tam bir maşa, onun üstünde bir üst akıl var' 'Benim bütün temennim, 15 Temmuz inşallah bizim için bir milat olur, yeni bir başlangıç olur ve ülkemizde azami müşterekler olmasa da asgari müşterekleri çoğaltalım. Hele hele azami müştereklerimizin olduğu yapılarla bu işi geliştirmek, olmuyorsa asgari müştereklerle bu adımı atmak ve böylece biz Türk milletinin, bu vatanın çıkarını en öne alıp böylece geleceğe yürümeliyiz' 'Taksim’de şu anda Taksim Kışlası'nın olduğu yer. Burada tarihi bir eser var. Bunun bütün rölövelerini çalıştım, çıkardım. Burada muhteşem bir eser var. Bu muhteşem eseri biz oraya diktiğimiz anda şu anda onunla ilgili olarak gösteri, şu bu yapanların hepsi inanın onun önünde gelip resim çektirecekler. Tıpkı Roma’da olduğu gibi'

31 Temmuz 2016 Pazar   01:04:31

Rus Uçaklarının Suriye'de Hastanelere Yönelik Saldırıları

Rus savaş uçakları Halep'in Anadan ilçesindeki Anadan el Hayri Hastanesini bombaladı Saldırıda çok sayıda sağlık çalışanı yaralandı.

31 Temmuz 2016 Pazar   01:04:30

Kocaeli'de Polis Zanlı Kovalamacası

Körfez ilçesinde rastgele ateş açtıktan sonra otomobille kaçmaya çalışan 3 zanlı, yarım saat süren kovalamacanın ardından yakalandı.

31 Temmuz 2016 Pazar   01:04:00

Bakan Eroğlu İzmirlilerle Demokrasi Nöbetinde

Demokrasi nöbetini tutan binlerce İzmirliyle buluşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Onlar bir şeyi hesaplayamadılar. ‘Biz darbe yaparız millet de evde kalır’ dediler. Ama milletin ferasetini, kahramanlığını unuttular. Neticede onlar teslim alındı ve layık oldukları ceza da en ağır şekilde verilecek” dedi.

31 Temmuz 2016 Pazar   00:55:01

İncirlik Üssü için yeni karar

Adana’da yeni bir darbe girişimi ihtimaline karşı stratejik noktalarda önlem alınırken İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı’na giriş ve çıkışlar ikinci bir emre kadar yasaklandı.

31 Temmuz 2016 Pazar   00:55:00

Atalaya Demirci'nin hesabı hacklendi

Bir yarışma programında meşhur olan Atalay Demirci'nin sosyal medya hesabı Ayyıldız Team tarafından hacklendi.

31 Temmuz 2016 Pazar   00:54:01

Almanya'dan skandal Erdoğan kararı

Almanya'da yapılacak olan darbe karşıtı mitingde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telekonferans yöntemiyle bağlanıp kurulacak dev ekrandan katılımcılara hitap etmesi mahkeme kararıyla engellendi .

31 Temmuz 2016 Pazar   00:49:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklaması (6)

'Bu akşam Sayın Başbakan ile de görüşecektim, şöyle bir teklifim var, 'Biz bu demokrasi nöbetini önümüzdeki hafta pazar günü (7 Ağustos) Yenikapı'da farklı bir şekilde ele alalım' diyorum. Taçlandıralım, orada yapalım. Orada bütün silahlı kuvvetlerimizin komuta kademesi, mehterimiz ve bu sürece katkıda bulunan sanatçılarımız, sporcularımızla bir arada olalım' 'Millet orada bir arada olsun. Tüm siyasi partilerimizin bütün lider kadrolarını da davet edelim, onlarla orada bir arada olalım ve böylece oradan tüm Türkiye'ye mesajımızı hep birlikte verelim. Normalleşme sürecinin hızlanması da ülkemiz için çok çok önemli' 'Aslında millet sadece darbenin karşısında durmadı. Millet aynı zamanda ekonomiye de el koydu. 'Bu ülke benim' dedi. Dolarlarını bozdurdu. Şu anda yapılan bazı istihbari bilgiler, değişik yerlerden gelen bilgiler, aslında tabii 140 milyar dolar gibi yastıkaltı kaynağın olduğu söylenenler arasında'

31 Temmuz 2016 Pazar   00:44:01

Tunus'ta Sıyd Hükümeti Güvenoyu Alamadı

Tunus'ta Habib es-Sıyd'ın başını çektiği koalisyon hükümeti güvenoyu alamadı.

31 Temmuz 2016 Pazar   00:43:31

64 Ülke Büyükçekmece'de Festivalde Buluşuyor

17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali başlıyor. Büyükçekmece kordonboyunda gerçekleşen kortejde festivale katılan ülkelerin temsilcileri yürüdü. Festivalde kortej yürüyüşüne Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de katıldı.

31 Temmuz 2016 Pazar   00:32:31

Polis Ateş Ederek Kaçan Şahısları Arabalarına Çarparak Durdurdu

Kocaeli’de bir inşaata rastgele ateş açtıktan sonra kaçmaya başlayan ve polise de pompalı tüfek ile ateş eden şahıslar, polis ekiplerinin kaçtıkları araca çarparak kaza yaptırması sonucu yakalandı.

31 Temmuz 2016 Pazar   00:32:30

FETÖ'nün Darbe Girişimine Karşı Tepkiler

İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Tülün: 'Bu halk, devleti ile el ele vererek onlara gereken cevabı verdi. Milletin üzerine, onları korumak için teslim edilen silahları yönelttiler'

31 Temmuz 2016 Pazar   00:29:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklaması (5)

'Bu sürecin farklı miat olmasını istiyorum, farklı bir çıkış olmasını istiyorum. Özellikle iktidar partisi ile ana muhalefet ve MHP'nin bir dayanışma içerisinde yapılması gereken, küçük de olsa, anayasa değişikliği paketini süratle geçirmeleri. Bu, süreci çok daha rahatlatacaktır. Tıpkı olağanüstü halde olduğu gibi' 'Bizim şu anda darbe girişimine karşı verdiğimiz mücadeleye bir taraftan da aynı şekilde şu anda terörle mücadelede devam etmemiz lazım. Burada hem darbe hem terörle mücadelede bizim bir ve beraber olmamız lazım. Bu konuda ben inanıyorum ki gerek CHP gerekse MHP, iktidar partisiyle beraber hareket edeceklerdir. Çünkü onların da terörle mücadele konusunda hassasiyetlerini biliyorum'

31 Temmuz 2016 Pazar   00:27:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklaması (4)

'Kuvvet komutanlıklarının hepsi Milli Savunma Bakanımıza bağlanacak. Bakanlığa değil, Milli Savunma Bakanımıza kuvvet komutanlarımız bağlanacak. Bu arada şu anda muhalefetteki siyasi partilerin liderleriyle de görüşmeler yapılıyor veya yapılacak. Onlarla da küçük anayasa paketi eğer gerçekleştirilebilirse, Genelkurmay Başkanı, MİT, bunlar da Cumhurbaşkanına bağlanacak. Böyle bir adımı atacağız' 'Askeri okullar kapatılacak. Askeri okulların kapatılmasıyla birlikte tüm okullardan, liseler, mesleki okullardan rahatlıkla harp okullarına giriş olacak. Fakat harp okullarının üzerinde bir çatı oluşacak. Milli Savunma Üniversitesi kurulacak. Milli Savunma Üniversitesinin altında Kara Harp Okulu, Hava Harp Okulu, Deniz, bunlar olacak. Bütün bunlarla beraber bir şey daha olacak. Kurmay, kıdem bunların hepsi gidiyor. Peki ne olacak? Kara, hava, deniz, buralarda okuyanların hepsi lisans öğrencisi. Lisans üstü, kurmaylık yerine geçmiş olacak' 'Jandarma Akademisi kurulacak. Bu akademi, ciddi bir eleman yetiştirme merkezi haline gelmiş olacak. Bu süreçte bir başka adım ise bütün askeri hastaneler Sağlık Bakanlığına bağlanacak. Sağlık Bakanlığı, buranın işletmesini ve yönetimini tamamen kendisi ele alacak' 'Tersaneler, hepsi aynı şekilde Milli Savunma Bakanlığına bağlanacak. Asker kendi işini yapsın. Tersaneler vesaire bunları biz özel sektör olarak çok daha başarılı bir şekilde yürütme şansına sahip olduğumuz gibi bunu Milli Savunma Bakanlığı aynı zihniyet, aynı kabiliyetle çok daha başarılı bir şekilde yapar ve 4 senede, 5 senede bir fırkateyn üreteceğiniz yerde bunu gelir 2 senede, 2,5 senede üretirsiniz'

31 Temmuz 2016 Pazar   00:25:30

Zaman'ın yazarlarına tutuklama talebi!

Soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen Ali Bulaç, Şahin Alpay, Ahmet Turan Alkan, Mustafa Ünal, Nuriye Ural ve Lalezer Sarıibrahimoğlu tutuklandı.

31 Temmuz 2016 Pazar   00:14:30

Ağrı'da Trafik Kazası Açıklaması 2 Yaralı

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

31 Temmuz 2016 Pazar   00:09:00

Bakan Çelik Gülen'e Sert Çıktı

AB Bakanı Ömer Çelik, Fethullah Gülen’i getirip yargılayacaklarını belirterek, "Ülkenin sahibi sizsiniz, ülkeyi sapık din adamları yönetemez" dedi.

31 Temmuz 2016 Pazar   00:03:30

GÜNDEM ÖZETİ / 31 Temmuz 2016

ANADOLU AJANSI.

31 Temmuz 2016 Pazar   00:01:34

 1  2  ...  32  33