ABD: YPG'ye destek vermeyi sürdüreceğiz

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby, "IŞİD'le mücadeleye devam ettiği sürece YPG'ye destek vermeyi sürdüreceklerini" vurguladı.

ABD: YPG'ye destek vermeyi sürdüreceğiz
ABD: YPG'ye destek vermeyi sürdüreceğiz
ABD, Ankara'daki saldırının sorumluluğunun hala 'ucu açık bir soru' olduğu belirtti. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby, 'IŞİD'le mücadeleye devam ettiği sürece YPG'ye destek vermeyi sürdüreceklerini' vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby günlük basın toplantısında Ankara'daki saldırı ve YPG ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Kirby'ye, 'Türk yetkililerin saldırıyı düzenleyen teröristin YPG bağlantılı bir Suriye vatandaşı olduğuna' ilişkin açıklamaları soruldu.

'Sorumluların kim olduğu hala ucu açık bir soru' diyen ABD'li sözcü Kirby, “Sorumluluk konusunda Türk hükümetinin beyanlarını doğrulayacak ya da reddedecek bir pozisyonda değiliz. Anladığımız kadarıyla bu hala ucu açık bir soru ve bir incelemenin sürdüğünü anlıyoruz' şeklinde konuştu.

'Türkiye'nin halkını terör saldırılarından korumak için her şeyi yapmaya hakkı var' diyen ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby sınır bölgesindeki gerilimlerin yatışmasını istediklerini vurguladı.

ERDOĞAN'IN SORUSUNA CEVAP

Basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'ye yönelik olarak, “Senin müttefikin ben miyim Kobani'deki teröristler mi?” şeklindeki sözleri de soruldu.

'Hepimizin bulunması gereken taraf IŞİD'le mücadele tarafıdır' diyen Kirby sözlerini şöyle sürdürdü: 'Türkiye'nin koalisyon üyeliği ve bizim dost bir NATO müttefikine olan bağlılığımız üzerinde hiçbir şüphe yok. Suriye'de IŞİD'e karşı en güçlü savaşçılardan birinin Kürtler olduğu da şüphesiz. Burada hepimizin bulunması gereken taraf, IŞİD'e karşı mücadele tarafı.'

'SURİYE'DE YARI ÖZERK BÖLGE FİKRİNE KARŞIYIZ'

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Kirby, Suriye'deki Kürtler için bir tür ayrı, yarı özerk bölge fikrini desteklemediklerini de vurguladı.


ABD: YPG'ye destek vermeyi sürdüreceğizCumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye: Bu nasıl ortaklık?ABD: YPG'ye destek vermeyi sürdüreceğizDavutoğlu: YPG Rusya'nın paralı askeridirABD: YPG'ye destek vermeyi sürdüreceğizBahçeli: PKK eşittir PYD'dirABD: YPG'ye destek vermeyi sürdüreceğiz'PYD Ve YPG Birer Terör Örgütüdür'