Davutoğlu: YPG Rusya'nın paralı askeridir

Başbakan Davutoğlu PYD'nin Rusya ve Esad'ın safında yer alarak DAEŞ'e karşı savaşmadığını Rusya'nın paralı askerliğini yaptığını söyledi.

Davutoğlu: YPG Rusya'nın paralı askeridir
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada YPG/PYD'nin DAEŞ'le mücadele etmediğini, aksine DAEŞ'e karşı mücadele edenleri arkasından vurduğunu ifade etti ve 'YPG/PYD Rusya'nın paralı askeri olmuştur' ifadelerini kullandı.

PYD RUSYA'NIN PARALI ASKERİ OLDU

'YPG/PYD Son zamanlarda DAEŞ ile mücadele yerine ılımlı muhalefet ile savaşıyor. DAEŞ ile mücadele eden grupları arkadan vuruyor. PYD artık Rusya'nın paralı askeri olmuştur. PYD-YPG kesinlikle Kürtlerin temsilcisi değildir, Rusya'nın paralı askeridir. Burada bir tek DAEŞ mensubu yok.

DAEŞ bahane edilerek rejim yanlısı olmayan herkesin Suriye'den sürülmesi hedefleniyor. Halep ve Suriye'de sadece rejim yanlılarının kalması geri kalanın ülkede kalması planı var. Bu geçmişte Rusya'nın yaptığı şeyle aynı şeydir.

KÜRTLERİN KORUYUCUSU TÜRKİYE'DİR

Kürtleri kimse istismar etmeye kalkmasın. Kürtlerin hamisi de koruyucusu da Türkiye Devleti'dir. PYD ve YPG'yi bir Kürt örgütü olarak değil terör örgütü olarak ele alıyoruz. PYD ve YPG PKK'nın bir uzantısıdır. '

Davutoğlu: YPG Rusya'nın paralı askeridirDavutoğlu'ndan Baykal'a teşekkür