FETÖ'nün vurgunları milyarları buluyor

FETÖ, ABD'de faaliyet gösteren 140 okulu için devleti her yıl en az 135 milyon dolar dolandırdı. Vurgunun son 10 yıldaki bilançosu milyarları buluyor.

FETÖ'nün vurgunları milyarları buluyor
FETÖ'nün vurgunları milyarları buluyor
Fettullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı okullara ilişkin ABD'de yürütülen soruşturma sürüyor. Soruşturmaya ilişkin son bilgiler ise okullar aracılığı ile gerçekleştirilen vurgunun boyutunu gözler önüne seriyor. İddiaya göre FETÖ, ABD'deki yaklaşık 140 okulunda Fetullah Gülen'e yakın öğretmenleri istihdam etmek için ABD devletini de dolandırdı.

1 YILDA 135 MİLYON DOLAR

Bu öğretmenlerin ABD'de çalışma izni alabilmesi için kişi başına yıllık 60 bin dolar (yaklaşık 180 bin lira) ödemeyi taahhüt etti. 'Charter school' yani sözleşmeli okul olarak faaliyet gösteren bu kurumlar devlet yardımı alabilmek için giderleri de bu rakam üzerinden gösterdi. Ancak Gülen'in okullarında çalışmaya başlayan öğretmenler maaşlarının yarısını Paralel Yapı'ya nakit olarak geri ödedi. ABD'deki okullarda 4 bin 500'den fazla öğretmeni olan Paralel Yapı sadece 1 yılda en az 135 milyon doları geri alarak hem devleti hem de öğretmenleri dolandırdı. Bu öğretmenlerin çalışma izninin devam etmesi için işverenin her yıl aynı parayı ödemeyi taahhüt etmesi gerekiyor. Gülen okullarının son 10 yılda ABD'de faaliyet gösterdiği düşünüldüğünde kayıt dışı elde edilen gelir milyar dolarları aşıyor.

FETÖ'nün vurgunları milyarları buluyorFETÖ Üyeleri Yurt Dışına Kaçamadan Yakalandı !FETÖ'nün vurgunları milyarları buluyorFETÖ'den uçkur testi