Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama'yla Rusya krizini konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Obama ile telefonda görüşerek, Türk hava sahasını ihlal eden bir Rus uçağının Türkiye tarafından düşürülmesi konusunu ele aldı. İki lider benzer hadiselerin tekrarlanmamasını güvence altına alacak düzenlemeleri yapma kararı aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama'yla Rusya krizini konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama'yla Rusya krizini konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama bir telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdoğan ile Obama arasında bu akşam gerçekleşen görüşmede, Türk hava sahasını ihlal eden bir Rus uçağının Türkiye tarafından düşürülmesi konusu ele alındı.

Obama, Türkiye'nin ulusal egemenliğini savunma hakkının ABD ve NATO tarafından desteklendiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, benzer hadiselerin tekrarlanmamasını güvence altına alacak düzenlemeleri yapmanın, gerilimi düşürmenin önemi hususunda hemfikir olduklarını belirtti.

İki lider, Suriye'de siyasi geçiş sürecini sağlamak üzere DAEŞ'e karşı ortak mücadeleyi sürdürme konusundaki kararlılıklarını da teyit etti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama'yla Rusya krizini konuştuUçak 10 defa uyarıldı, maalesef ihlal devam etti  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama'yla Rusya krizini konuştuTürkiye'nin kendi hava sahasını koruma hakkı var  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama'yla Rusya krizini konuştuDavutoğlu'ndan kritik telefon görüşmesi