Erdoğan düşürülen Rus uçağı hakkında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sınır ihlali yaptığı için düşürülen Rus uçağıyla ilgili "Uçak 10 defa uyarıldı, maalesef ihlal devam etti" dedi.

Erdoğan düşürülen Rus uçağı hakkında konuştu
Erdoğan düşürülen Rus uçağı hakkında konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Öğretmenler Günü resepsiyonunda açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında angajman kuralları gereği sınırlarımızı ihlal eden Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili şunları söyledi:

HERKES SAYGI GÖSTERMELİ


Aidiyeti bilinmeyen bir uçağın uyarılmasına rağmen, maalesef ihlalini devam ettirmekte ısrarını sürdürmüştür. F16'larımızın müdahalesi sonucu bu uçak düşürülmüştür. Türkiye'nin kendi sınırlarını koruma hakkına herkes saygı göstermelidir.

TÜRKMENLERE SALDIRIYI KINIYORUZ


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları:


'Suriye meselesine adil bir çözüm bulunmadan ne mülteci ne terör sorunun önüne geçilemeyeceğini herkes biliyor. Esed rejimi ve onu destekleyen ülkeler Viyana'da konuşulanlara uymadı. Türkmenlere saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Orada bizim akrabalarımız var.

BAYIRBUCAK'TA SADECE TÜRKMENLER VARDIR, DAEŞ YOK

Bayırbucak'ta sadece Türkmenler vardır, DAEŞ'i vuruyoruz diyerek Bayırbucak Türkmenleri vurulmaktadır. Bu saldırılar Esed'i ayakta tutma çabasıdır. Bayırbucak'ta sadece Türkmenler var, DAEŞ yok. Kimse, kimseyi kandırmasın!

MİT TIR'LARI TÜRKMENLERE YARDIM GÖTÜREN TIRLARDI


MİT TIR'ları ihanetini biliyorsunuz değil mi? İşte o tırlar, Bayırbucak Türkmenlerine yardım götüren tırlardı. MİT tırlarında silah varsa ne olacak, yoksa en olacak. Biz oraya insani yardım götürüyoruz