CHP'nin nur topu gibi bir krizi daha oldu

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş, 'Seçim sonuçlarını başarı olarak nitelemek ciddiyetle bağdaşmaz' diyerek, ivedi bir biçimde bir seçim stratejisinin belirlenmesi ve yenilenme arayışında bulunmak gerekmekde olduğunu konuştu.

CHP'nin nur topu gibi bir krizi daha oldu
Muhalefetin çatı aday ile girdiği Cumhurbaşkanlığı seçiminde muvaffakiyetsiz olması CHP'de seslerin yükselmesine sebep oldu. Alınan başarısızlık neticesi Kılıçdaroğlu'na istifa duyurusu yapan CHP Başkent Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan'dan akabinde bir yenilenme talebi de Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş'ten geldi.

Güneş, seçimin kendileri için başarısızlıkla sonuçlandığını ortaya koyarak,ivedi bir biçimde seçim stratejisi belirlemelerinin ve CHP'yi bir daha halkın gözünde umut haline getirmek için yenilenmenin doğru olacağını konuştu.

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş, Cumhurbaşkanlığı seçim sonucuyla alakalı yapmış olduğu en son açıklaması şu şekilde:

'Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları sol, sosyal demokrat ve laik Cumhuriyete bağlı Atatürkçü kesimlerde kuşkusuz ülkenin bir totaliter yapıya kayması kaygısını pekiştirmiştir. Şayet bu kaygıların hakikat olma ihtimali yakın ilerki zamanlarda muhalefetin ciddi bir strateji tasarlayıp tasarlamamasına bağlıdır.

YILMAZ ÖZDİL: TIPIŞ TIPIŞ BIRAKIN GİDİN

Seçim sonuçlarını muhalefet açısından bir başarı olarak nitelemek elbette ciddiyetle bağdaşmaz. Son mahalli seçimlerde muhalefetteki 9 partinin oy toplamı yüzde 46'yı aşıyordu. Kaldı ki, Sayın İhsanoğlu'nun AKP- AK Parti tabanından da oy alması bekleniyordu. Bir çatı adayla amaç seçimleri ikinci tura taşıyabilmekti. Bunların hiç biri olmadı ve ortaya çıktı ki, başta CHP olmak üzere her partinin kendi adayını çıkarması daha iyi netice verecekti.

EMİNE ÜLKER TARHAN'DAN İSTİFA ÇAĞRISI

Şayet bütün bunlar geride kalmıştır. Önümüzde genel seçimler vardır. Başarısızlık üzerinden siyaset yapmak yerine, bu seçimlerde başarı kazanmak için partinin yetkili organlarında değerlendirmeler yapmak ve yeni stratejiler tasarlamak en doğru ve en sağlıklı yaklaşımdır. Parti sorumluluğu bunu gerektirmektedir. Herkes bireysel siyasetini bir tarafa bırakarak şu gerçeği göz önünde tutmalıdır, önümüzdeki genel seçimlerde parlamentoda AKP- AK Parti çoğunluğu kaybettiği takdirde Erdoğan'ın başkanlık hayalleri suya düştüğü gibi, o koltukta ne kadar oturabileceği dahi kuşkulu hale gelecektir. Zaman kaybetmeden CHP'yi halk gözünde bir umut haline getirmek için ciddi bir yenilenme arayışında bulunmak en doğru yaklaşımdır.'

CHP'DE 'İNCE' ÇATLAK: SUSTUM SUSTUM...



SONER YALÇIN: CHP YOLUNU KAYBETTİ