Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Katil zanlısına linç girişimi

26 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı Trabzon'da büfe işletmecisi Nizamettin Gültekin'i bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Hasan Yüksel ile müştekilerden öldürülen Nizamettin Gültekin'in eşi Nazmiye Gültekin, kızı Çiğdem Gültekin, oğulları Cem ve Cüneyt Gültekin, kardeşi Hakkı Gültekin ile 15 tanık katıldı.

Savunması alınan sanık Yüksel, Gültekin'i bıçaklayarak öldürdüğünü kabul ederek, "Olayı tam hatırlamıyorum. Gültekin'i bıçaklayarak öldürdüm. Cezam bir an önce kesilsin" dedi.

Olay sonrası bir mağazaya giderek yeni elbise satın aldığını, kanlı elbiselerini değiştirip, suç aleti bıçak ile bir çantaya koyduğunu belirten Yüksel, daha sonra otobüsle Ankara'ya gidip çantayı burada attığını söyledi.

-Duruşma salonunda arbede-

Bu sırada, sanık yakınları ile bazı izleyiciler duruşma salonunda Yüksel'i dövmek istedi. Bu kişiler, araya giren polis ve jandarma ekiplerince güçlükle engellendi.

Yaşanan arbedenin yatıştırılmasının ardından Mahkeme Heyeti Başkanı, duruşmanın sağlıklı yapılabilmesi için müştekiler Çiğdem, Cem ve Cüneyt Gültekin kardeşleri salondan çıkardı. Bu sırada salondaki bir lambanın patlaması, şaşkınlık yarattı.

Tanıklardan İsmet Aksu, bir mağazada terzi olarak çalıştığını ifade ederek, sanık Yüksel'in olay sonrası elleri ve üzeri kanlı olarak çalıştığı mağazaya geldiğini söyledi.

Yüksel'in mağazadan bir kot pantolon alıp kabinde üzerine değiştirdikten sonra pantolonun parasını ödeyip mağazadan ayrıldığını ifade etti.

İnşaatlarda işçi olarak çalışan tanık Mustafa Keleşoğlu da sanık Yüksel'in 10 gün para biriktirip yurt dışındaki eşinin yanına gitmek için yanında çalıştığını, ardından da Ankara'ya gitmek için işten ayrıldığını anlattı.

Bu tanıkların ardından dinlenilen ve benzer ifadeler veren diğer 13 tanık, olayı görmediklerini söyledi.

Duruşma, diğer tanıkların dinlenmesi amacıyla ertelendi.

-Duruşma öncesi ve sonrası arbede-

Sanık Hasan Yüksel, duruşma öncesi adliyeye getirilirken öldürülen Nizamettin Gültekin'in yakınlarınca dövülmek istendi. Bu kişiler biber gazı kullanan jandarma ekipleri ve polislerce engellendi.

Öldürülen Gültekin'in yakınları duruşma sonrası da Yüksel'e saldırmaya çalıştı. Jandarma ekipleri bu nedenle sanığı hızla adliyeden çıkartıp sivil bir araca alarak cezaevine götürdü.

Bu sırada, Yüksel'in içinde bulunduğu aracın arkasından koşan Gültekin'in yakınları polislerce engellendi.

Yalı Mahallesi Kahramanmaraş Caddesi'nde büfe işleten Nizamettin Gültekin'i , 11 Şubat 2013'de bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle yakalanan Hasan Yüksel tutuklanmıştı.

Yüksel hakkında "canavarca hisle adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Muhabir: Tuncay Bekar

Yayıncı: Murat Kaban


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı