Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Ankara'da 23 Nisan coşkusu

24 Nisan 2013 Çarşamba günü yayınlandı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Tıpkı 2023 gibi 2020 yılının da gençlerimiz, özellikle de sporcularımız için bir hedef olarak belirlenmesine ve buna yönelik çalışmalar yapılmasını sizlerden rica ediyorum" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Güven Eğitim ve Sağlık Vakfı arasında imzalanan protokol kapsamında hazırlanan, Gençlik ve Spor Bakanlığının da desteklediği "Uluslararası Spor Değişim Programı Projesi" kapsamındaki voleybol final maçları TVF Başkent Spor Salonu'nda yapıldı. Koruma ve bakım altındaki 14-18 yaş grubu gençlerden oluşan kız voleybol takımlarının final maçını Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da izledi.

Maçın ardından düzenlenen ödül töreninde konuşan Emine Erdoğan, projenin hayata geçirilmesine katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Törenin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda yapılmasının önemini vurgulayan Erdoğan, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın ülkemizdeki ve dünyadaki tüm çocuklara hayırlı olmasını diliyorum. Bu anlamlı günün çok daha güzel bir geleceğe özellikle de Türkiye ve dünya çocukları için daha huzurlu bir istikbale kapı aralamasını gönülden temenni ediyorum" diye konuştu.

Sporu kıran kırana rekabetin veya acımasız yarışın değil dostluğun, paylaşmanın ve dayanışmasının aracı olarak nitelendiren Erdoğan, projeyle çocukların hem sporun keyfini yaşadıklarını hem de birbirleriyle tanışma fırsatı bulduklarını söyledi.

Etkinlik sonunda sadece iki takımın değil katılan 14 takım ile 140 çocuğun başarılı olduğunu belirten Erdoğan, proje sayesinde gençlerin sadece spor yapmakla kalmadığını, sporun gücünü, dayanışmaya katkısını da ispat ettiklerini belirtti.

-"Gençlerimize, çocuklarımıza güveniyorum"-

Türkiye'de spor konusunda son 10 yılda güzel gelişmelerin yaşandığını ifade eden Erdoğan, birçok spor karşılaşmasına başarıyla ev sahipliği yapıldığını hatırlattı.

Sporun her dalında, ulusal ve uluslararası karşılaşmalarda Türkiye'nin adının daha fazla duyulur hale geldiğini dile getiren Erdoğan, Londra'daki olimpiyatlarda alınan başarıların geleceğe yönelik umutları artırdığını söyledi.

İstanbul'un 2020 olimpiyatlarına adaylığını da anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Tabii o yılın, o tarihin bizim için bir başka anlamı daha var. 2020 yılı TBMM'nin kuruluşunun da 100. yıl dönümü. İnşallah bugünün genç sporcuları, bugünün çocukları, 2020 olimpiyatlarında ülkemizi temsil edecek, büyük başarılara imza atacak, bayrağımızı dalgalandıracak, milli marşımızı dünyaya duyuracak, ülkemizin, milletimizin gurur kaynağı olacaklar.

Ben gençlerimize, çocuklarımıza güveniyorum. İmkan verildiğinde, fırsat sunulduğunda, yeterli kaynak ayrıldığında, gençlerimizin, çocuklarımızın, uluslararası başarılar elde edeceklerinden hiçbir şüphem yok. Biliyorsunuz hükümetimiz cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünü kutlayacağımız 2023 yılı için çok önemli hedefler belirledi.

Benim gençlerimizden bir ricam var, Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan, sivil toplum kuruluşlarımızdan tüm spor camiamızdan bir ricam var. Tıpkı 2023 gibi 2020 yılının da gençlerimiz, özellikle de sporcularımız için bir hedef olarak belirlenmesine ve buna yönelik çalışmalar yapılmasını sizlerden rica ediyorum. İstanbul, 2020 olimpiyatlarına ev sahipliği yapsın ya da yapmasın, Meclisimizin açılışının 100. yıl dönümünün kutlanacağı bu anlamlı yılın çocuklarımız ve gençlerimiz için bir hedef olmasını özellikle arzuluyorum."

-"Asla ve asla vazgeçmeyin"-

Böyle bir hedefe ulaşmak için gösterilecek gayretten tüm milletin memnun olacağını dile getiren Erdoğan, projeye katılan çocuklara şöyle seslendi:

"Bugün bir kez daha gördünüz ki gerçekten istendiğinde, samimiyetle çalışıldığında mukadderat dahilinde hiçbir şey ama hiçbir şey imkansız değildir. Yetim olmak, öksüz olmak, zor şartlardan gelmiş olmak başarının önünde asla engel değildir. İşte bugün sizler zorlukları kolaya tahvil ettiniz. Bugün sizler hocalarınız, ağabey ve ablalarınız, bakanlarınız sayesinde imkansızı mümkün kıldınız. Hayatınızın bundan sonraki safhasında da asla ümitsizliğe kapılmayın, asla yeis içinde olmayın, asla ve asla vazgeçmeyin. Eğer inanırsanız başarırsınız. Bu projeye inanıp bugün nasıl başardıysanız, eminim ki istikbalde de inandığınız her alanda başarıyı yakalarsınız.

Öz güven içinde, dayanışma içinde, kardeşlik içinde hayallerinizi gerçeğe dönüştüreceğinize inanıyor, sizi her zaman destekleyeceğimize söz veriyoruz."

-İkincilik ve üçüncülük ödülleri bakanlardan-

Turnuvada dereceye giren takımlara madalyalarını Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç verdi.

Bakan Şahin, konuşmasında çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı. Çocukların Türkiye'nin geleceği olduğunu belirten Şahin, çocuklardan akademik hayattan sanat ve spora kadar birçok alanda başarılı olmalarını istedi. Bakan Şahin, bu konuda çocuklara her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise çocukları yürekten sevdiklerini ve onlar için çalıştıklarını belirtti.

Bakan Kılıç, "Bu ülkede sizi en çok seven baba, Başbakan sayın Recep Tayyip Erdoğan. Bu ülkede sizin için her zaman sevgisini ortaya koyan, bugün de bu salonda bulunarak bu sevgisini bir kere daha kanıtlayan, ülkemizde sizi en çok seven anne saygıdeğer hanımefendi Emine Erdoğan. En çok seven anne ve en çok seven babanın önderliğinde biz de sizler için gece gündüz çalışmaya gayret ediyoruz" diye konuştu.

Birinci olan erkeklerde İstanbul takımı ile kızlarda Düzce takımının madalyaları ve kupaları Emine Erdoğan tarafından verildi.

Turnuvada ikinciliği kızlarda Kilis takımı, erkeklerde Amasya takımı, üçüncülüğü ise erkeklerde Muş takımı, kızlarda Kocaeli takımı kazandı. İkinci ve üçüncülerin ödülleri bakanlar Şahin ve Kılıç tarafından verilirken, mansiyon kazanan takımların ödüllerini Güven Eğitim ve Sağlık Vakfı Başkanı Nüket Küçükel Ezberci'den aldı.

Şampiyon olan kız ve erkek takımı, ağustos ayında bir hafta boyunca ABD'nin Chicago kentindeki dostluk maçlarına katılacak.

-"Uluslararası Spor Değişim Programı Projesi"-

Proje ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının kurumlarında kalan ebeveyn bakımından yoksun çocukların sportif faaliyetlerle toplumsal hayata uyumlarının artırılması amaçlandı.

Bu kapsamında, yurt genelindeki 7 bölgede koruma ve bakım altındaki 14-18 yaş grubu gençlerden kız ve erkek voleybol takımları oluşturuldu. Bu takımlar arasındaki müsabakalarla bölge şampiyonları belirlendi.

Adana, Antalya, Afyon, Aydın, Kilis, Muş, Diyarbakır, Kocaeli, Düzce, İstanbul, Yozgat, Amasya, Niğde, Malatya il şampiyonları Ankara'daki "Türkiye Şampiyonası"na katıldı.

Muhabir: Sarp Özer

Yayıncı: Ebubekir Gülüm


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı