Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Şahin 'Devlet Bahçelik zaten bu ülkeyi kafasında bölmüş'

21 Nisan 2013 Pazar günü yayınlandı Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, çözüm süreci nedeniyle 'Türkiye bölünmesin' diye İzmir'de miting yapan MHP'yi eleştirdi.

Şahin, "Bu süreç ilerlerse Türkiye bölünür diyorlar. Neresi bölünecek? İzmir mi? Onun için mi İzmir'de yapıyorsunuz? Daha önce Antalya'da yaptınız, Antalya bölünecek diye mi Antalya'da yaptınız? Daha öncede Bursa'da yaptınız, Bursa bölünür diye mi orada yaptınız? Neresi bölünecek size göre? Neresi bölünür? Kürt vatandaşlarımızın çoğunlukla yaşadığı bölgelerin bölüneceğini iddia ediyorlar. Kan akarken bölünmeyen bir ülke, kan durduktan sonra bölünür mü arkadaşlar?" dedi.

AK Parti Siyasi Hukuki Başkanlığı 7'inci Bölge Toplantısı'na katılan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, çözüm süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. AK Parti sayesinde terör örgütünün Türkiye'ye diz çöktüremeyeceğini anladığını dile getiren Şahin, Türkiye önemli bir sorununu çözme konusunda imkan yakaladığını kaydetti.

Mehmet Ali Şahin, "Türkiye'nin en önemli sorunu nedir? diye sorduğumuzda en önemli sorunu terördür diyor ve bunun çözümünü siyasi iktidardan öncelikle bekliyorsa bizim yapmamız gereken bu sorunu bir şekilde çözmektir. Birkaç ay önce Türkiye böyle bir imkanı yakaladı. Çözüm süreci adını verdiğimiz bir süreç başladı.

Bakın 3-4 aydır Türkiye'de hamdolsun şehit cenazeleri gelmez oldu, kan akmaz oldu, bir süreç başladı.

" dedi.

Vatandaşların da artık sürecin başarıya ulaşmasını beklediğini vurgulayan Şahin, şunları kaydetti: "Şimdi bazıları diyorlar ki AK Parti iktidarı terör örgütü karşısında diz çöktü. Kimin diz çöktüğünü milletimizin takdirine bırakıyorum. Şu anda Türkiye böylesine önemli bir sorununu çözme konusunda önemli bir imkan yakalamıştır. Halkımızın büyük bir çoğunluğu bu çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını beklemektedir. Türkiye normalleşsin, Türkiye terör için sarf ettiği enerjisini Türkiye'nin kalkınması, gelişmesi için harcasın ve böylece bölgede ve dünyada hedeflediği yere çok daha çabuk ulaşsın diye bir beklenti söz konusudur."
Terör örgütüne hiçbir taviz vermediklerine dikkat çeken Şahin, milletin razı olmayacağı hiçbir adımı atmayacaklarını vurguladı. Şahin, "Diyorlar ki efendim siz ne verdiniz, ne vaat ettiniz de silahlar sustu? Genel başkanımız hükümetimizin başı bu konuları yakinen takip eden Recep Tayyip Erdoğan, dün de söyledi, daha önce de söyledi.

Hiçbir vaatte bulunmadık, hiçbir taviz vermedik, milletimizin razı olmayacağı hiçbir adımı atmayız dedik. Bu noktadayız. Bir tek amacımız var. Bu terör sorununu Türkiye'nin gündeminden çıkarmak. Arkadaşlar gençlerimizin ölmemesi, şehit olmaması hatta bir tek gencimizin hayatını kaybetmemesi pahasına buna destek vermeye değmez mi? Bir tek ananın yüreği yanmasın diye, göz yaşı akmasın diye bu sürece sıcak bakıp destek vermeye değmez mi? Karşı çıkanlar neye çıkıyor anlayamıyorum." diye konuştu.

NE SİYASAL TÜRKÇÜLERE, NE SİYASAL KÜRTÇÜLERE BU ÜLKEYİ BÖLDÜRMEYECEĞİZ
Ne siyasal Türkçülere, ne siyasal Kürtçülere bu ülkeyi böldürmeyeceklerini söyleyen Şahin, Bu ülkenin birliğinin, bütünlüğünün en büyük teminatının AK Parti olduğunu ifade etti.

Bu ülkeyi böldürmeyeceklerine dikkat çeken Şahin, zaten böyle bir riskin de olmadığına değindi. Çözüm sürecinin başarıya ulaşması halinde Türkiye'nin daha da bütünleşeceğini belirten Şahin, "Biz bu inançla bu çalışmaları başlattık. Sanatçılarımız, yazarlarımız bu sürece destek veriyorlar. Akil insanlar adı altında oluşturulmuş olan komisyonlar ülkenin dört bir yanında çalışmalar yapıyorlar." açıklamalarına yer verdi.

MHP'nin İzmir'de yaptığı mitinge de atıfta bulunan Şahin, çözüm sürecine karşı yapılan bir miting olduğunu hatırlattı. Şahin konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Bu konuda bugün bir siyasi partimizin İzmir'de mitingi var. Bu sürece karşı çıkmak amaçlı bir mitingi var. Ne diyor bu süreç efendim ilerlerse Türkiye bölünür diyor. Neresi bölünecek? İzmir mi? Onun için mi İzmir'de yapıyorsunuz? Daha önce Antalya'da yaptınız, Antalya bölünecek diye mi Antalya'da yaptınız? Daha öncede Bursa'da yaptınız, Bursa bölünür diye mi orada yaptınız? Neresi bölünecek size göre? Neresi bölünür? Kürt vatandaşlarımızın çoğunlukla yaşadığı bölgelerin bölüneceğini iddia ediyorlar. Kan akarken bölünmeyen bir ülke, kan durduktan sonra bölünür mü arkadaşlar?"
Türkiye'nin bölünmemesi için miting yapanların bölünme riski olan bölgelerde miting yapmasını isteyen Şahin, MHP lideri Bahçeli'nin Türkiye'yi kafasında böldüğünü söyledi.

Şahin şunları ifade etti: "3 milyon ailemiz Türk - Kürt evliliği yapmış. Ya kim kimden ayrılır Allah aşkına. Karıyı kocadan mı ayıracaksınız, babadan mı ayıracaksınız, neyi yardan ayırıyorsunuz? Şimdi Türkiye bölünmesin diye İzmir'de, Bursa'da, Antalya'da miting yapanlar, eğer gerçekten bu sözünüzde samimi iseniz bölüneceğini iddia ettiğiniz bölgelere davet ediyorum sizi, gelin o insanlara. O insanlara deyin ki bölünmeyin. Gelin Şırnak'a gelin, Van'a gelin, Hakkari'ye gidin, Diyarbakır'a gidin. Deyin ki sizin bölünme riski altında olduğunuzu görüyoruz, aman sakın bölünmeyin diye gidin mitingi orada yapın. İzmirlilerin bölünme diye bir riski yok. Antalyalıların, Bursalıların böyle bir durumu söz konusu değil, niye gelmiyorsunuz? Çünkü siz kafanızda Türkiye'yi bölmüşsünüz. Sayın Bahçeli siz kafanızda Türkiye'yi bölmüşsünüz. O bölgeleri kafanızdan ve gönlünüzden silmişsiniz. Gitmiyorsunuz oralara."


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı