Haber Arşivi

Tarihi Kars Kalesi Otizme Dikkati Çekmek İçin Mavi Renkle Işıklandırıldı

Kars Belediyesi, tarihi Kars Kalesini otizme dikkati çekmek ve bu konuda farkındalığı artırmak amacıyla mavi renkle aydınlatıldı.

2 Nisan 2021 Cuma   22:08:06

Judoda Antalya Grand Slam Müsabakalarında İkinci Gün Mücadeleleri Tamamlandı

Milli sporculardan Vedat Albayrak'ın altın, Bayram Kandemir'in gümüş madalya kazandığı turnuvada, Minel Akdeniz beşincilik elde etti.

2 Nisan 2021 Cuma   22:08:05

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Dünya Otizm Farkındalık Günü Etkinliğinde Konuştu Açıklaması

'Bu sene içinde otizmli kardeşlerimize hizmet verecek 10 yeni merkezimizi daha hayata geçirmek için çalışmalarımızı başlattık. Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İzmir, Trabzon ve İstanbul'da yapılacak bakım merkezlerimizle hem çocuklarımıza hem de ailelerimize daha fazla destek olacağız' 'Otizm konusunda bu yılki mottomuzu, 'Farklılıklar zenginliğimizdir' olarak belirledik. Kovid19 salgınına rağmen çalışmalarımızda bir aksamaya meydan vermedik. Otizm konusunda farkındalığı artırmak için en elzem olan personel eğitimine bu yıl da uzaktan hizmet içi eğitimlerle devam ettik' 'Sağlık Bakanlığı ile ağır otizmlilere yönelik kritik müdahale merkezleri kurulabilmesi için de çalışma sürecimiz devam ediyor'

2 Nisan 2021 Cuma   22:07:35

Taksim'deki Manzara, Kısıtlama Sonrası Da Değişmedi

İstanbul’da korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında tekrar uygulamaya konulan 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması saat 21.00 itibariyle başladı. İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı’nda manzara ise kısıtlama öncesini aratmadı. Meydan ve cadde turistlere kalırken polis ve zabıta ekipleri megafonlarla maske ve sosyal mesafe uyarılarında bulundu.

2 Nisan 2021 Cuma   22:07:05

Beyaz Saray Açıklaması Rusya'nın Ukrayna Konusunda Dezenformasyon Kampanyası Yürüttüğü Filmi Daha Önce Görmüştük

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rusya'nın Ukrayna ile ilgili dezenformasyon yaptığı iddialarına ilişkin, "bu filmi daha önce görmüştük." değerlendirmesinde bulundu.

2 Nisan 2021 Cuma   22:04:05

KKTC'de İlçeler Arası Kontrollü Geçişler 5 Nisan'dan İtibaren Kaldırılıyor

KKTC'de son 24 saatte 6 bin 623 test yapıldı, 31’i yerel 42 vakaya rastlandı.

2 Nisan 2021 Cuma   21:55:04

Fransa'da 7 PKK'lı Tutuklandı

Fransa’da geçtiğimiz hafta PKK/KCK’ya yönelik operasyonda gözaltına alınan ve “terörün finansmanı” ile “terörist bir yapıyla bağlantılı organize gasp” suçlamalarıyla mahkemeye çıkarılan şahıslardan 7’si tutuklandı.

2 Nisan 2021 Cuma   21:54:05

Melih Gökçek, Mansur Yavaş'a isyan etti: Nedir bu Hacı Bayram düşmanlığı!

Daha önce Hacı Bayram Veli türbesinde motosikletle drift yaptıran Mansur Yavaş, şimdi de Türbedeki havuzların nözüllerini söktü. Melih Gökçek ABB'nin o hareketine isyan ederek, 'Nedir bu Hacı Bayram düşmanlığı? diye sordu.

2 Nisan 2021 Cuma   21:50:17

Karaman'da Sinema Salonları 12 Mayıs'a Kadar Kapalı Olacak

Karaman'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında sinema salonları için alınan kapatma kararının uygulanma süresi 12 Mayıs'a kadar uzatıldı.

2 Nisan 2021 Cuma   21:49:04

Fatih Sultan Mehmet Ve Yavuz Sultan Selim Köprüleri Otizme Dikkati Çekmek İçin Işıklandırıldı

Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü'ne dikkati çekmek amacıyla mavi renkle aydınlatıldı.

2 Nisan 2021 Cuma   21:48:35

İtalya'da Kovid-19'Dan Ölenlerin Sayısı 110 Bini Aştı

İtalya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının başladığı Şubat 2020'den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 110 bin 328 oldu.

2 Nisan 2021 Cuma   21:43:36

Kayserispor'da Göztepe Maçı Kamp Kadrosu Belli Oldu

Göztepe ile sahasında karşı karşıya gelecek Hes Kablo Kayserispor, bu maçın hazırlıklarını tamamladı.

2 Nisan 2021 Cuma   21:41:35

Nisan Ayında Kar Sürprizi Açıklaması Kent Beyaza Büründü

Ardahan’da akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı Nisan ayında kenti beyaza bürüdü.

2 Nisan 2021 Cuma   21:36:36

GÜNCELLEME - Antalya'da Kendisini Kelepçeleyip Darbeden Eşini Öldüren Kadının Yargılanmasına Devam Edildi

Tanık olarak dinlenen Melek İ'nin kızı İ.N.İ: 'Annem ve babam kavga ederken ablam benim kulağımı kapattı. Annemin eli kelepçeliydi. Babamın elinde bıçak vardı, babam annemin saçını tutarak başka bir odaya götürdü' Tanık olarak dinlenen Melek İ'nin kızı C.D.İ: 'Babamın elinde büyük bir silahla odaya girdi. Annem 'Hayır lütfen çocuklarım var.' dedi. Babam sonra ateş etti. Sonra babam annemin kafasına tüfekle vurmaya başladı'TANIK İFADELERİ VE SANIĞIN AVUKATININ AÇIKLAMASI EKLENDİ

2 Nisan 2021 Cuma   21:34:36

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki Olaylarla İlgili İzinsiz Gösteriye Katılan 23 Sanığın Yargılanmasına Başlandı

Tutuklu 2 sanığın tahliyesine karar veren mahkeme, tüm sanıklar hakkında 'yurt dışına çıkmamak' şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmetti.

2 Nisan 2021 Cuma   21:33:05

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı 'Hijyen Ve Sanitasyon Yönetim Sistemi Belgesi' Alan İlk Kamu Kurumu Oldu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bakanlığın, "TS 13811 Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi Belgesi" almaya hak kazanan ilk kamu kurumu olduğunu bildirdi.

2 Nisan 2021 Cuma   21:32:35

İçişleri Bakanı Soylu, EGM Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı Dijital Dönüşüm Projeleri Tanıtımında Konuştu Açıklaması

'(PATBİS) Bu sayede patlayıcı maddelerin amacı dışında ve suç örgütleri tarafından kullanılmasının önüne geçilmiştir' 'Patlayıcı maddenin kime veya kimlere satıldığı, hangi depoda bulunduğu veya kullanılmışsa ne zaman ve nerede kullanıldığı gibi bilgilere, anında online olarak erişmek, takibini yapmak artık mümkündür' 'Patlayıcı madde üretimlerimizin AB ülkelerinde serbest dolaşımı sağlanmış ve bu maddelerin ihracatının da önünün çok daha fazla açılma imkanı getirilmiştir' '(ASİP) Sistem sayesinde, özellikle mermi alma işlemi artık her yerden yapılabilecektir' 'Mermi modülü üzerinden anlık olarak tüm ülkede ne kadar (mermi) satın alma işlemi yapıldığı, yine barkodlama sistemimiz sayesinde bilinebilecektir' 'Biz uzun zamandır WhatsApp kullanmıyoruz. Kendi yazılımımız var. Bunu bizim evlatlarımız yaptı. Peşimizde şirketler koşuyor 'Bunu bize verebilir misiniz' diye. Veremeyiz. Çünkü Türkiye'nin güvenliği ve bizim yazışmalarımızdaki güvenlik her şeyden önemli'

2 Nisan 2021 Cuma   21:31:34

GÜNCELLEME - ABD Kongresinde 'Dış Tehdit' Alarmı

Görgü tanıkları, aracıyla Kongre bariyerlerine ve polise çarpan kişinin elinde bıçakla çıktığını, polisin ateş açtığını aktardıOLAYA İLİŞKİN DETAYLAR VE ŞÜPHELİNİN ÖLDÜĞÜ BİLGİSİ EKLENDİ.

2 Nisan 2021 Cuma   21:30:36

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi Açıklaması 'Nükleer Anlaşmadaki Tıkanıklık Aşılıyor'

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, Tahran ile Washington arasındaki "ilk adımı kimin atacağıyla" ilgili karışıklığın çözüldüğünü ve nükleer anlaşmadaki tıkanıklığın aşılmakta olduğunu söyledi.

2 Nisan 2021 Cuma   21:29:35

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Başkan Gürkan'a Ziyaret

Çeşitli açılış ve temaslarda bulunmak üzere Malatya’ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret etti. Malatya’nın son yıllardaki hizmet atağına dikkat çeken Erbaş, “Belediye Başkanımızın büyük katkılarıyla Malatya’mızın zirveye tırmandığını görüyorum. Kendilerine başarılar diliyorum, insanlığa hizmet etmeleri noktasında Allah her türlü zorluğu kolaylaştırsın” dedi.

2 Nisan 2021 Cuma   21:28:37

Melek İpek'in Avukatı Açıklaması '26 Nisan'da Güzel Bir Karar Bekliyoruz'

Antalya’da kendisini kelepçeleyip şiddet uyguladığı gerekçesiyle 12 yıllık eşi Ramazan İpek’i öldürmekten tutuklanan ve bugünkü duruşmadan tutukluluğun devamı yönünde karar çıkan 2 çocuk annesi Melek İpek’in avukatı Ahmet Onaran, "26 Nisan’da Melek İpek için güzel, hepimizin vicdanlarını rahatlatacak bir karar çıkacağına inanıyorum" dedi.

2 Nisan 2021 Cuma   21:24:35

Ağrı Belediyesi, HDP Milletvekili Koç'un Belediyeden İşçi Çıkarıldığı Yönündeki İddialarını Yalanladı

Ağrı Belediyesi, HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç'un, 3 belediye personelinin iş akitlerinin feshedildiğine dair açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

2 Nisan 2021 Cuma   21:22:36

Yatak Bulunmadığı İçin Öldüğü İddia Edilmişti Açıklaması İzmir İl Sağlık Müdürlüğünden Açıklama Geldi

İzmir’de akciğer rahatsızlığı nedeniyle gittiği hastaneye yatışı gerçekleştirilmediği için hayatını kaybettiği ileri sürülen Aslı Özkısırlar’ın ölümünün ardından İzmir İl Sağlık Müdürlüğü açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Hastamızın kaybedilmesinin ilgili hastanemizde veya şehrimizde yatak bulunmaması ile bir ilgisi bulunmamaktadır" denildi.

2 Nisan 2021 Cuma   21:20:36

Freni Boşalan Tırın Polis Noktasındaki Araçlara Çarptığı Kazada Ölen 6 Kişi Anıldı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde freni boşalan tırın, polis uygulama noktasındaki araçlara çarpması sonucu hayatını kaybeden 6 kişi kazanın 1. yılında yakınları tarafından anıldı.

2 Nisan 2021 Cuma   21:20:07

Aydın Kent Meydanında 'Mavi' Işıkla Otizme Dikkat Çekildi

Aydın Büyükşehir Belediyesi ’2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ dolayısıyla kent meydanında bulunan havuzu otizmin simgesi ’mavi’ renkteki ışıkla aydınlattı.

2 Nisan 2021 Cuma   21:20:06

 1  2  ...  3  4  5  ...  77  78