Haber Arşivi

'Kerkük Operasyonlar Komutanlığında Peşmerge Olmayacak'

Irak Ortak Operasyonlar Komutanı Korgeneral Abdulemir Yaralla: 'Kerkük'ün güvenliğini bir tek Federal güç sağlayacak' 'Kurulacak Kerkük Operasyonlar Komutanlığında Peşmerge olmayacak'.

12 Şubat 2019 Salı   03:02:42

Kız Kardeşler Filminin Dünya Prömiyeri Yapıldı

69. Berlin Film Festivali'nde 'Altın Ayı' için yarışan, Emin Alper'in yönettiği ve senaryosunu yazdığı 'Kız kardeşler' filminin ilk gösterimi yapıldı

12 Şubat 2019 Salı   02:57:43

Afrika Birliğinden 'Somali'nin Borçlarını Silin' Çağrısı

Birlik, Somali'nin yeniden inşasına destek olmak için dış alacaklıları borçları silmeye davet etti.

12 Şubat 2019 Salı   02:51:12

Iraklı Kadın Yediz Doğurdu

Irak'ın doğusundaki Diyala vilayetinde bir kadın yediz doğurdu.

12 Şubat 2019 Salı   02:45:43

Kız Arkadaşını Yaraladığı İddiası

Adana'da tartıştığı kız arkadaşını silahla yaraladığı iddia edilen kişi gözaltına alındı.

12 Şubat 2019 Salı   02:42:43

Omar'dan Anti-Semitizm Açıklaması

ABD Kongresine giren ilk başörtülü Müslüman kadın İlhan Omar: 'Kimliğim üzerinden bana saldıranlardan da beklediğim gibi her zaman geri adım atmaya ve eleştiri yoluyla düşünmeye istekli olmalıyız' 'Amerikan İsrail Halkla İlişkiler Komitesi, Ulusal Tüfek Derneği veya fosil yakıt endüstri lobilerinin siyasetimizdeki problemli rolünü vurgulamaya devam edeceğim. Çok uzun zamandır devam eden bu konuyu dikkate almalıyız'

12 Şubat 2019 Salı   02:37:43

Adana'da Bir Kadını Sevgilisi Tabanca İle Vurdu

Adana’da bir kadın tartıştığı sevgilisi tarafından tabanca ile vurularak yaralandı. Kadının sevgilisini evin içerisine kaçmaya çalıştığı sırada yakaladı.

12 Şubat 2019 Salı   02:35:43

İran'dan ABD Başkanı Trump'a Yanıt

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif: 'İranlıların asla teslimiyete dönmeyeceğini kabulde, ABD politikasını gerçeğe uyarlamada, İran'ı kan ve servet yoluyla istikrarsızlaştırmada 40 yıllık başarısızlık. Donald Trump'ın, 40 yıllık yanlış seçimlerden sonra ABD'nin başarısız politikalarını gözden geçirme zamanı geldi'

12 Şubat 2019 Salı   02:20:13

ABD Kahtani'den Hesap Sorulmasını İstiyor, Riyad Reddediyormuş

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, ABD'nin, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin baş şüphelisi Suud El Kahtani'den hesap sorulmasını istediğini, ancak Riyad'ın ısrarla bu talebi geri çevirdiğini yazdı Gazeteye konuşan ABD'li bir yetkili, Kahtani'nin hala Veliaht Prens Muhammed bin Selman'a el altından danışmanlık yaptığını belirtti ABD'nin, Kahtani'nin muhalifleri izlemek için kurduğu medya merkezinin kapatılmasını da istediği ancak Riyad yönetiminin buna da karşı çıktığı ifade edildi ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, ABD'nin, veliaht prensin Kaşıkçı cinayeti konusunda biraz sorumluluk üstlendiğini görmek istediğini kaydetti Suudi yetkililer, Kaşıkçı cinayetine ilişkin idam istemiyle yargılanan 5 kişinin, bin Selman'a yakın isimler olan Ahmed AlAssiri, Maher Mutreb, Salah alTubaigy, Mustafa Madani ve Thaar Ghaleb alHarbi olduğunu belirtti.

12 Şubat 2019 Salı   02:11:43

Başkent'te Şehit Ateşi Düştü

İstanbul Çekmeköy’de gerçekleşen helikopter kazasında şehit olan Kr. Pilot Yüzbaşı Semih Özcan’ın Ankara’daki babaevine acı haberi ulaştı.

12 Şubat 2019 Salı   02:02:12

ABD Yargısından FETÖ'cü Kemal Öksüz Hakkında Skandal Karar

ABD Kongresine yalan beyanda bulunmaktan suçlu bulunan Fettullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi Kemal Öksüz Washington’da görülen duruşmanın ardından 2 yıl denetimli serbestlik ve 20 bin dolar para cezası aldı.

12 Şubat 2019 Salı   01:55:12

ABD'nin Uzayda Çin Ve Rusya Endişesi

ABD Savunma İstihbarat Ajansınca yayımlanan 'Uzaydaki Güvenliğe Yönelik Sınamalar' başlıklı raporda, uzaydaki güvenlik durumunun yanı sıra ABD'nin uydularına yönelik Rusya, Çin, İran ve Kuzey Kore'nin balistik füze ve uzay çalışmaları mercek altına alındı Rapordan:Özellikle Çin ve Rusya, ABD'nin uzayda konuşlu sistemlere olan güvenini suistimal etmek için çeşitli araçlar geliştiriyor'Çin muhtemelen uydulara ve uydu sensörlerine zarar vermek, onları karıştırmak ve bozmak için lazer silahları üzerinde çalışıyor. Çin 2020'de alt yörüngede konuşlu uzay sensörlerine karşı karada konuşlu bir lazer sistemini aktif hale getirecek ve 2020'nin sonlarına doğru ise nonoptik uyduların yapılarını da tehdit edebilecek daha yüksek güç sistemlerini aktif hale getirebilir'Rusya, Temmuz 2018 öncesinde bir lazer silahını muhtemelen Havada Konuşlu Uydu Karşıtı Silah Programı kapsamında Uzay Kuvvetlerine teslim etti'

12 Şubat 2019 Salı   01:45:13

TTK'da İşçi Alımı Kuyruğu Geceden Başladı

Bartın’da Türkiye Taş Kömürü Kurumu’na alınacak olan işçiler için 12 Şubat’ta başlayacak başvurular için geceden uzun kuyruklar oluştu. Yüzlerce işsiz genç, müracaat için gece İŞKUR önünde kamp kurmaya başladı.

12 Şubat 2019 Salı   01:41:43

ABD'den İran'a Açık Tehdit

ABD Başkanı Donald Trump: '(İran yönetimine atfen) 40 yıllık yolsuzluk, baskı ve terör. İran'daki rejim sadece 40 yıllık bir başarısızlık üretti. İran halkı daha parlak bir geleceği hak ediyor' Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton: 'Bundan sonra kutlayacak çok fazla yıl dönümünüzün kaldığını sanmıyorum'

12 Şubat 2019 Salı   01:33:13

Türkiye İle İran Arasında Turizmde İş Birliği

İran Cumhurbaşkanlığı El Sanatları ve Turizm Teşkilatı Başkanı Ali Asgar Munisan: 'Sayın Recep Tayyip Erdoğan defalarca İran'a geldi ve Sayın Hasan Ruhani de Türkiye'ye gitti. İki ülkenin cumhurbaşkanları birbirine çok yakın. Bunu göz önünde bulundurduğumuzda Türkiye ile İran arasındaki turizm iş birliğinin bundan daha güçlü olması gerektiğini söyleyebiliriz' TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya: 'Turist alışverişinde İran ile Türkiye arasında bir dengesizlik olduğunun biz de farkındayız. Türkiye'ye gelen İranlı sayısını azaltmak yerine İran'a gelen Türkiyeli sayısını artırma yönünde çaba sarfetmeye ve çözüm bulmaya geldik'

12 Şubat 2019 Salı   01:25:13

Yerin Metrelerce Altına Çalışmak İçin Geceden Kuyruğa Girdiler

Zonguldak’ta Türkiye Taş Kömürü Kurumuna alınacak bin işçi için müracaaat etmek isteyen vatandaşlar geceden kurum önüne gelerek metrelerce kuyruk oluşturdu. Saatler öncesinden kurum önüne akın eden gençler beklemeye geçti.

12 Şubat 2019 Salı   01:15:13

Tırın Rüzgarlığına Saklanmış 30 Kilo Eroin Ele Geçirildi

Van merkez Edremit ilçesinde polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 1 tırın rüzgarlığına saklanmış 30 kilo 340 gram eroin ele geçirildi.

12 Şubat 2019 Salı   01:02:13

Firen Balataları Az Kalsın Tırı Yakacaktı

Karaman’da seyir halindeki bir tırda firen balatalarının ısınmasından dolayı çıkan yangın, itfaiye tarafından kısa sürede söndürüldü.

12 Şubat 2019 Salı   00:59:13

42 Yaşındaki Polis Memuru Karakol Tuvaletinde İntihar Etti

Denizli’de 42 yaşındaki bir polis memuru kendisini görev yaptığı karakolun tuvaletinde tabancası ile kalbinden vurarak intihar etti.

12 Şubat 2019 Salı   00:58:44

Ada Seferlerine Fırtına Engeli

Çanakkale’de, Gökçeada ve Bozcaada’ya yapılması planlanan bazı feribot seferleri iptal edildi.

12 Şubat 2019 Salı   00:58:43

Hollanda'da Mars'a Tek Yönlü Yolculuk Projesi Sunan Şirket İflas Etti

Hollanda'da, Mars'a tek yönlü yolculuk projesi sunan Mars One Vakfına bağlı "Mars One Ventures" şirketi iflas etti.

12 Şubat 2019 Salı   00:46:13

ABD Ve Rusya'dan BMGK'de Venezuela Tasarıları

ABD, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine sunduğu tasarıda, Venezuela'da 'seçilmiş tek demokratik Ulusal Meclis ve Meclis Başkanı Juan Guiado'ya tam destek' isteyerek, ülkede uluslararası gözlemcilerin denetiminde özgür, adil ve güvenilir başkanlık seçimi yapılması çağrısında bulundu Rusya ise karşı tasarısında, Venezuela'nın toprak bütünlüğü ve siyasi bağımsızlığına karşı güç kullanılmaması ve ülkenin iç işlerine karışılmaması çağrısı yaptı.

12 Şubat 2019 Salı   00:39:43

Belgrad'ta Halkalanan Akbabayı, Kahramanmaraş'ta Çobanlar Buldu

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ta halkalandığı tespit edilen kızıl akbaba, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde çobanlar tarafından bulundu.

12 Şubat 2019 Salı   00:32:43

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Açıklaması (3)

'(Suriye'de güvenli bölge önerisi) Burada Sayın Trump ile yürütülen verimli görüşmelerin alt düzeye yansıdığını söylemek mümkün değil. Türkiye'nin güvenlik kaygıları geciktirilecek, zamana yayılacak ya da herhangi bir pazarlık konusu yapılacak kaygılar değildir' 'Çin'in toprak bütünlüğünü ve güvenliğini önemsiyoruz. Uygur Türkleri'ne yönelik keyfi tutuklamalar, bir milyondan fazla Uygur Türkünün toplama kamplarında ve hapishanelerde alıkonulması gibi eylemler hiçbir şekilde meşru bulunamaz'

12 Şubat 2019 Salı   00:24:43

Kuzey Ege'de Feribot Seferlerine Fırtına Engeli

KabatepeGökçeada ve GeyikliBozcaada arasındaki bazı seferler geçici durduruldu.

12 Şubat 2019 Salı   00:20:43

 1  2  ...  72  73  74