Haber Arşivi

CHP'den, İsrail'in Gazze'de Yaptığı Katliamı Protesto

CHP İstanbul Gençlik Kolları üyeleri, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını protesto etti CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Burkay Düzce: 'Bizler bugüne kadar bu ülkenin gençleri olarak, bu ülkede ve dünyada barışı, kardeşliği, eşitliği savunanlar olarak her zaman Filistin halkının yanında olduk'.

15 Mayıs 2018 Salı   01:18:31

ABD'deki Zeugma Parçaları Türkiye'ye Getiriliyor

Zeugma Mozaiklerine ait 12 parçanın Türkiye'ye gönderilmesini öngören anlaşma Chicago'da imzalandı ABD’nin Bowling Green Eyalet Üniversitesi koleksiyonunda yer alan Zeugma parçaları, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile üniversite arasında imzalanan anlaşma sonucunda Türkiye’ye getiriliyor Meşhur Çingene Kızı mozağine ait 12 parça bu yıl içinde Türkiye’ye gönderilecek.

15 Mayıs 2018 Salı   01:02:00

Gazze'de Şehit Edilen Filistinli Sayısı 58'E Yükseldi

Gazze sınırındaki gösterilerde şehit olan Filistinlilerin sayısı 58'e yükseldi.

15 Mayıs 2018 Salı   00:57:04

İtalya'da Nekbe'nin 70. Yılı Anıldı

Filistin'in İtalya nezdindeki Büyükelçisi Dr. Mai Alkaila: 'İsrail, barışçıl gösterilere katılan Filistinlileri öldürüyor. Sadece bugün bile bir katliam yaptı ve işgale, saldırılara ve ABD büyükelçiliğinin taşınmasına karşı gösteri yapan 55 Filistinli genci öldürdü. Bugün bizim için çok karanlık bir gün, büyük bir keder içindeyiz' Sol görüşlü Özgür ve Eşit partisinden Dr. Vincenzo Vita ve Arturo Scotto: 'Çok dramatik bir olay yaşıyoruz, bu bir katliam ve uluslararası toplumun sesini çıkarması gerekiyor. Filistin devletinin keşfi ve Filistinli sivillerin korunmasına yönelik uluslararası bir misyonun göreve başlaması gerekiyor' Roma ve Lazio'daki Filistinliler Topluluğu Başkanı Yusuf Selman ve Filistinli Tutuklularla Dostluk Derneği İtalya Başkanı Bassam Salih: 'İsrail'in Filistinlilere yönelik işlediği suçları durdurmak için uluslararası toplumun İsrail'e baskı yapması gerekiyor'

15 Mayıs 2018 Salı   00:53:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mahmud Abbas ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmesinde, ABD'nin bölgede şiddetin tırmanmasına yol açan büyükelçiliği Kudüs'e taşıma kararını ve İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını kınadı.

15 Mayıs 2018 Salı   00:52:30

Taksici Unutulan İçi Para Dolu Çantanın Sahibini 4 Saat Arayıp Buldu

Beyoğlu’nda, içinde yüklü miktarda para ve ziynet eşyası bulunan çantayı takside unutan kadının imdadına sürücü yetişti.

15 Mayıs 2018 Salı   00:49:00

Gece yarısı göçmen faciası

Ayvacık ilçesinde, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan kaçak göçmenleri taşıyan fiber teknenin batması sonucu ilk belirlemelere göre 7 kişi hayatını kaybetti Kayıp olma ihtimaline karşı arama çalışmaları sürüyor.

15 Mayıs 2018 Salı   00:47:30

Türkiye'den Kudüs İçin Çok Yönlü Girişim

ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyarak açılışını yapmasına yönelik protestolarda çok sayıda Filistinlinin şehit olmasının ardından Türkiye diplomatik atağa geçti Cumhurbaşkanı Erdoğan ile istişare edilerek Bakanlar Kurulunda alınan kararlar kapsamında, üç günlük yas ilan edildi, Türkiye'nin Tel Aviv ve Washington büyükelçileri istişare amacıyla Ankara'ya çağrıldı İslam İşbirliği Teşkilatı olağanüstü toplantıya çağrılması, Meclis Genel Kurulunun Kudüs özel gündemiyle toplanması, Dışişleri Bakanlığının girişimiyle Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantıya çağrılması alınan diğer kararlar oldu Yenikapı Meydanı ve Diyarbakır'da İsrail zulmüne karşı Filistinlilerle dayanışmayı göstermek amacıyla büyük mitingler düzenlenecek.

15 Mayıs 2018 Salı   00:45:30

Azerbaycan Milli Günü Resepsiyonu

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Azerbaycan Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda yaptığı konuşmada, “Derin tarihi, kültürel, beşeri bağlar, din ve dil birliğimizle gelişen ilişkilerimiz, stratejik ortaklık vizyonuna taşınmış, dost ve kardeşliğimiz daha da perçinlenmiştir” dedi.

15 Mayıs 2018 Salı   00:45:00

Cami İnşaatında Yaralanan İşçiler Hastanede Ziyaret Edildi

Tarihi Kentler Birliği toplantılarına katılmak üzere il dışında bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, akşam saatlerinde geldiği Şanlıurfa’da 11 Nisan Cami inşaatında yaşanan çökme sonrası yaralanan işçileri ziyaret etti.

15 Mayıs 2018 Salı   00:42:00

İsrail Konsolosluğu Önünde Kudüs Protestosu

ABD’nin skandal bir kararla büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşınmasını ve İsrail güçlerince Gazze’deki protestolarda 55 kişinin öldürülmesini protesto etmek için bir grup İsrail Konsolosluğu önüne geldi. ABD ve İsrail aleyhine slogan atan grup basın açıklamasının ardından dağıldı.

15 Mayıs 2018 Salı   00:41:30

ÇANAKKALE (İHA) - Çanakkale'de Göçmenleri Taşıyan Fiber Tekne Battı Açıklaması 7 Ölü

Çanakkale’de göçmenleri taşıyan fiber tekne battı: 7 ölü

15 Mayıs 2018 Salı   00:38:30

Erbil'de Barzani, Musul'da İbadi Birinciliği Elde Etti

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komiserliği tarafından yapılan açıklamada, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), 316 bin oy alarak birinci parti oldu.

15 Mayıs 2018 Salı   00:35:30

Taç Nevresim Takımı Kampanyaları Halistores’ta!

Ev tekstili konusunda uzman üreticilerden biri olan Taç, yüksek kalitede olacak bir şekilde üretim gerçekleştiriyor.

15 Mayıs 2018 Salı   00:30:28

Kılavuz Açıklaması Müslümanların İlk Kıblesi Olan Mescid-İ Aksa Maalesef Bugün Zalimlerin, Hainlerin Hedefindedir

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, ’’Hepimizin göz bebeği olan Mescid-i Aksa ABD’nin başkanı olacak ruh hastası Trump’ın İsrail’in başkenti olarak dillendirmesiyle beraber orada maalesef kan akmaya başlamıştır.’’

15 Mayıs 2018 Salı   00:28:35

Trump'ın Eşi Melania Ameliyat Oldu

ABD Başkanı Donald Trump'ın eşi Melania Trump'ın, iyi huylu böbrek hastalığından dolayı operasyon geçirdiği ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

15 Mayıs 2018 Salı   00:18:30

İbrahim Erkal Vefatının Birinci Yılında Şarkılarıyla Anıldı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen:Başka milletlerin adetlerini, geleneklerini bize sevdiren değil, kendi kıymetlerini, değerlerimizi bize ifade eden, gelecek nesillere aktaran sanatçılara ihtiyacımız var'.

15 Mayıs 2018 Salı   00:18:00

'Kudüs Mücadelemizi Sürdüreceğiz'

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan: 'Masum insanlar üzerinde gerçekleştirilen katliamlar ve zulümler, bizleri bir an dahi Kudüs davamızdan vazgeçiremeyecektir. Müslümanlar olarak haklı mücadelemizi Kudüs’ün üstündeki kara bulutlar dağılıncaya kadar sürdürmekten yılmayacağız.'

15 Mayıs 2018 Salı   00:17:30

Türkiye-Moğolistan İlişkilerinde 50. Yıla Doğru

'TürkiyeMoğolistan diplomatik ilişkilerinde 50. yılın eşiğinde' adıyla resepsiyon düzenlendi Moğolistan'ın Ankara Büyükelçisi Bold Ravdan: 'Türkiye, Moğolistan için sadece dost ve müttefik bir devlet değil, kardeş bir ülkedir' 'Moğolistan, Türkiye'yi her zaman yanında görmek ister'

15 Mayıs 2018 Salı   00:13:30

Bursaspor Divan Kurulu Olağanüstü Toplandı

Toplantıda kulübün başkan adayları projelerini anlattı.

15 Mayıs 2018 Salı   00:10:30

Bodrum'daki 'Anıt' Ağaçların Zeytinyağına Ödül

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, beş yıldızlı bir otelin bahçesindeki 300 ile 700 yıllık "anıt" zeytin ağaçlarından elde edilen zeytinyağı, "premium" ödülüne layık görüldü.

15 Mayıs 2018 Salı   00:09:30

'10. Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri' Sahiplerini Buldu

'10. Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri' kapsamında 9 ödül, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'da düzenlenen törenle takdim edildi 'Ulusal Profesyonel Kategori'sinde 45 bin lira değerindeki 'En İyi Film Ödülü' 'Sevan Bıçakçı: İstanbul'u Mücevhere Sığdıran Usta' adlı filmiyle Ümran Safter'e, 35 bin lira değerindeki 'Kültür ve Turizm Bakanlığı Ödülü', 'Kazım' başlıklı belgeseliyle Dilek Kaya'ya, 25 bin lira değerindeki üçüncülük ödülü, 'Başka Tren Gıdı Gıdı' adlı belgesel filmiyle Yasin Ali Türkeri'ye layık görüldü'

15 Mayıs 2018 Salı   00:08:30

Cumhurbaşkanı Erdoğan İngiltere'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: (1) 'İsrail devlet terörü estirmektedir. İsrail, bir terör devletidir ve bir terör devleti olarak da şu anda attığı adımlarla bunu ispatlamaktadır' 'Bugünün İslam dünyası olarak, Kudüs'ü kaybettiğimiz bir gün olmasına asla izin vermeyeceğiz. Tüm imkanlarımızla Filistinli kardeşlerimizin yanında olmayı kararlılıkla sürdüreceğiz' 'Ne yazık ki Amerika PYD, YPG ile DEAŞ'a karşı mücadele ettiğini söyleyerek nasıl iş birliği yapıyorsa işte burada da ne yazık ki İsrail ile acımasız bir şekilde iş birliğine girmiştir. İsrail'in yaptığı bir soykırımdır ve bu soykırımı ilk defa bugün yapmıyor' 'Filistinli kardeşlerimizle dayanışma için ülkemizde yarından başlamak üzere 3 gün milli yas ilan ettik' 'Dönem başkanlığını yürüttüğümüz İslam İşbirliği Teşkilatını da olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. Cuma günü sabahtan öğleye kadar olağanüstü toplantımızı yapacağız, öğleden sonra da Yenikapı Meydanı'nda dev buluşmamızı zulme karşı inşallah gerçekleştireceğiz' 'Sayın Abbas ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri başta olmak üzere pek çok liderle görüşmeler yapacağım 'AFAD ve Genelkurmay Başkanlığımızın koordinasyonunda Gazze'deki yaralıların tahliyesi için gerekli çalışmalara başladık'

15 Mayıs 2018 Salı   00:08:01

Macron, Abbas Ve Abdullah İle Görüştü

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail ordusunun Filistinli göstericilere uyguladığı şiddeti kınadı.

15 Mayıs 2018 Salı   00:06:30

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Filistinli Mevkidaşıyla Görüştü

ANKARA – Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Filistin Dışişleri Bakanı Riad Malki ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

15 Mayıs 2018 Salı   00:04:30

 1  2  ...  94  95  96