Haber Arşivi

Başbakan Binali Yıldırım ve hükümet üyelerinden OHAL açıklaması

Kritik önemdeki MGK ve ardından yapılan Bakanlar Kurulu toplantıları sonrasında alınan kararlarla ilgili olarak Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu.

21 Temmuz 2016 Perşembe   01:22:08

CHP'den Olağanüstü Hal'e tepki

Olağanüstü Hal ilan edilmesine muhalefetten ilk tepki geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel "bu Meclis'e nankörlüktür" dedi.

21 Temmuz 2016 Perşembe   01:11:59

Aydın'da Nüfus Müdürünün Eşini Bıçaklaması

Eşini bıçakladıktan sonra kaçan ve polis ekiplerince yakalanan İlçe Nüfus Müdürü Ögeday, tutuklandı.

21 Temmuz 2016 Perşembe   01:07:20

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Açıklaması

'OHAL, Avrupa ve dünyada gerektiğinde tereddütsüz hayata geçirilen bir uygulamadır. Türkiye de güvenliği ve demokrasisi için bu kararı almıştır'

21 Temmuz 2016 Perşembe   01:02:19

Zeytinburnulular Demokrasi Nöbetine Devam Ediyor

Cumhurbaşkanı’nın çağrısıyla sokaklara dökülen halk ,meydanlarda demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.7’den 70’e herkes sloganlar atarak,ellerinde bayraklarıyla darbe girişimini protesto ediyor.Program da İstiklal marşı söylendi , ardından darbe teşebbüsünde şehit olanlara dualar okundu.Zeytinburnu İlçe meydanında gerçekleştirilen programa Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın katıldı.

21 Temmuz 2016 Perşembe   01:00:50

'Türkiye'nin DAEŞ Karşıtı Operasyonlara Verdiği Destek Devam Edecek'

ABD Savunma Bakanı Carter, Türkiye'nin, DAEŞ'le mücadelede bugüne kadar verdiği desteği bundan sonra da sürdüreceğini bildirdiğini açıkladı.

21 Temmuz 2016 Perşembe   00:51:20

İşte Erdoğan'ı darbe girişiminden haberdar eden eniştesi

Erdoğan, darbe girişiminin haberini Marmaris'te eniştesi Ziya İlgen'den aldı

21 Temmuz 2016 Perşembe   00:45:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklaması (4)

'Milletime şunu hatırlatıyorum, sakın endişeye kapılmayın, hiçbir endişeye yer yok. Türkiye bu badireyi hamdolsun atlattı ve bundan sonra da yatırımlarıyla beraber bu süreci güçlenerek devam ettirecektir' 'Milletime şunu söylüyorum, 'Eyvah şimdi Olağanüstü Hal ilan edildi, yoksa bu süreçte artık valiler devreden çıkıp, silahlı kuvvetler mi yönetime el koyacak?' Asla böyle bir şey söz konusu değil. Tam aksine valilerimizin yetkileri, iradeleri bu süreç içerisinde daha da artacak' 'Bizler, demokrasiden asla taviz vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz, bunu da böyle biliniz'

21 Temmuz 2016 Perşembe   00:44:48

Balıkesir'de 'Demokrasi Marşı'

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı üyeleri, FETÖ darbe girişimine tepki amaçlı olarak, 3 kıtadan oluşan ''Demokrasi Marşı''nı besteledi Valilik önünde gerçekleşen Demokrasi Mitingi'nde okunan marş, topluluktan gelen istek üzerine birkaç kez tekrarlandı.

21 Temmuz 2016 Perşembe   00:44:18

Dünya OHAL'i nasıl gördü?

Cumhhıurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 3 ay süreli OHAL kararını dünya basını haber ajansları son dakika olarak geçti.

21 Temmuz 2016 Perşembe   00:44:08

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıklaması (3)

'Ülkemizin yaşadığı tehditle mukayese edilemeyecek derecede küçük terör olayları karşısında benzer tedbirler alan Avrupa ülkelerine seslerini çıkartmayanların, Türkiye'yi eleştirmeye hakları kesinlikle yoktur. Aldığımız bu kararı eleştirmeye kesinlikle hakları yoktur. Önce onlar kendilerine baksınlar. Biz kimseden ihsan istemiyoruz, sadece gölge edilmesin yeter. Bu millet kendi kaderini belirlemeye muktedirdir' 'S&P, Türkiye'nin kredi notunu BB+'dan BB'ye, görünümünü de durağandan negatife indirmiş. Türkiye ile senin ne alakan var. Türkiye senin şu anda zaten üyen falan değil. Daha önce de bunları yaptın. 'Bizim seninle alakamız yok' dedik ve kestik ilişkiyi. Şu anda siyasi bir karar açıklıyor, kendine göre. Yani 'Ben bunu açıklarsam, acaba Türkiye'de yatırımlar durur mu?' S&P boşuna uğraşma, bizimle hele hiç uğraşma. Aynı şeyleri bundan önce de yaptınız tutmadı ve bugün de tutmaz' 'Merkez Bankamız gayet güzel açıklamalarını yaptı ve ön açıcı açıklamalarını da yaptı. Bundan sonra da kararlı bir şekilde yürüyeceğine inanıyorum. Piyasada herhangi bir likidite sıkıntısı söz konusu değil, olmayacaktır da'

21 Temmuz 2016 Perşembe   00:42:48

Selahattin Demirtaş demokrasi nöbeti tutan halkı aşağıladı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, darbe girişimine karşı meydanları dolduran vatandaşlar hakkında aşağılayıcı sözler sarf etti.

21 Temmuz 2016 Perşembe   00:41:52

OHAL kararı sonrası Bakan Ala'dan flaş açıklama!

İçişleri Bakanı Efkan Ala ilan edilen olağanüstü hal kararı sonrası açıklamalarda bulundu.

21 Temmuz 2016 Perşembe   00:39:26

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu Sonrası Açıklamaları

Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarını hemşehrileri Rize'de yağmur altında dinledi.

21 Temmuz 2016 Perşembe   00:33:18

Olağanüstü Hal İlan Edilmesi

Edirne'de vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamayı kent meydanındaki dev ekrandan izlediVatandaşlar, FETÖ darbe girişimine yönelik açıklanan 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edilmesini alkışlayarak destekledi.

21 Temmuz 2016 Perşembe   00:33:17

MGK Toplantısı

Bildiriden: 'Demokrasimizin, hukuk devleti ilkesinin, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasına yönelik tedbirlerin etkin bir şekilde uygulanabilmesi amacıyla Anayasamızın 120. maddesi gereği hükümete olağanüstü hal ilan edilmesi tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır' 'Kurulumuz demokrasiye, temel hak ve özgürlüklere, hukukun üstünlüğüne olan bağlılığı bir kez daha teyit etmiştir. Toplantıda Kurul üyelerinin değerlendirmeleri doğrultusunda bundan sonra atılması gereken adımlar detaylı olarak görüşülmüştür'

21 Temmuz 2016 Perşembe   00:29:49

Olağanüstü Hal İlanı

Bakanlar Kurulu tarafından ilan edilen ve Resmi Gazete'de yayımlanan olağanüstü hal ile ilgili karar, Başbakanlık tezkeresiyle TBMM'nin onayına sunulacak Olağanüstü hal süresince, Cumhurbaşkanı'nın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, olağanüstü halingerekli kıldığı konularda, kanun hükmünde kararnameler çıkarabilecek Bu kararnameler, komisyonlarda ve Genel Kurulda diğer kanun hükmünde kararnamelerle, kanun tasarı ve tekliflerinden önce ele alınıyor.

21 Temmuz 2016 Perşembe   00:29:48

OHAL Kararı Alınması

İçişleri Bakanı Ala: 'OHAL, vatandaşımızın hayatında hiçbir olumsuzluğa yol açmayacak. OHAL, bu mücadelede devletin işleyişine hız kazandıracak. Vatandaşla ilgili değil devletin işleyişiyle ilgili bir düzenlemedir. Hiç kimse endişe etmesin'

21 Temmuz 2016 Perşembe   00:29:47

Aksaray'da 6 Hakim Ve Savcı Daha Tutuklandı

FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin ardından Aksaray’da gözaltına alınan 6 yargı mensubu daha tutuklandı.

21 Temmuz 2016 Perşembe   00:27:48

İşte MGK Kararları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası yayımlanan açıklamada, “Anayasamızın 120. maddesi gereği, hükümete olağanüstü hal ilan edilmesi tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır. Bu tavsiye, sadece ve sadece demokrasiye, hukuk devletine, hak ve özgürlüklere yönelik tehditlerin ortadan kaldırılması için yapılacak çalışmaları kolaylaştırma amacına yöneliktir” denildi.

21 Temmuz 2016 Perşembe   00:26:49

MGK Kararları Açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası yayımlanan açıklamada, “Anayasamızın 120. maddesi gereği, hükümete olağanüstü hal ilan edilmesi tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır. Bu tavsiye, sadece ve sadece demokrasiye, hukuk devletine, hak ve özgürlüklere yönelik tehditlerin ortadan kaldırılması için yapılacak çalışmaları kolaylaştırma amacına yöneliktir” denildi.

21 Temmuz 2016 Perşembe   00:25:18

Polat Alemdar Demokrasi Nöbetinde

Darbe girişiminin ardından vatandaşlar meydanları boş bırakmazken, Kurtlar Vadisi dizisinin ünlü oyuncusu Necati Şaşmaz da demokrasi nöbetini Taksim Meydanı’nda tuttu. Şaşmaz, "Onlar insan sever göründüler. Bir çok insanı Allah ile kandırdılar" dedi.

21 Temmuz 2016 Perşembe   00:23:19

Akçay Açıklaması 'Sorumluluğumuzun Büyüklüğünü Biliyoruz'

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Moldova temsilcisi Zimbru ile karşılaşacak olan Osmanlıspor’da Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay, “Rakibin kaybedecek bir şeyi olmadığı için risk alarak oynaması işimizi zorlaştıracak. Ankara’ya, ülkemize ve basına karşı sorumluluğumuzun büyüklüğünü biliyoruz” dedi.

21 Temmuz 2016 Perşembe   00:20:18

ABD Dışişleri Bakanı Kerry Açıklaması

“(Gülen’in iadesi) Delile ihtiyacımız var. Bizim hukuk sistemimizde, standartlarımızda, bir suçlunun iadesinde bir dizi sıkı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Bunları herkes biliyor”

21 Temmuz 2016 Perşembe   00:15:17

11. Cumhurbaşkanı Gül, Kısıklı'da Nöbette

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbetinde vatandaşlara Kısıklı’dan destek oldu. Abdullah Gül, "Bir gece baskınıyla bu ülkede artık yönetim değiştirilemez" dedi.

21 Temmuz 2016 Perşembe   00:12:50

 1  2  ...  65  66  67