Kanseri görmeyen doktora hapis istemi

Bursa’da bir doktor hakkında, röntgen filmindeki kanser emarelerini göremediği hastasının ölmesi üzerine 6 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Kanseri görmeyen doktora hapis istemi
Bursa'da bir doktor hakkında, röntgen filmindeki kanser emarelerini göremediği hastasının ölmesi üzerine 6 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Hayatını kaybeden hastanın oğlu, kararın emsal teşkil etmesini istediklerini belirterek, “Zamanında teşhis konulmuş olsaydı babam şu an hayatta olacaktı” dedi.

Edinilen bilgiye göre, İzmir yolu üzerindeki bir demir çelik fabrikasında çalışan 52 yaşındaki Metin Dede, iş yerine gelen iş güvenliği uzmanları tarafından bütün işçilerle beraber muayene edildi. 27 Temmuz 2012 tarihinde doktor A.G. tarafından röntgen filmi değerlendirilen 4 çocuk babası Dede'nin akciğerinde herhangi bir lezyon tespit edilmedi. Sağlıklı olduğu yönünde rapor verilen Dede, 5 ay sonra rahatsızlandı. Bursa Göğüs Hastanesi'nde tedavi altına alınan Dede'nin kanser olduğu ortaya çıktı. Dede'nin eski akciğer filminde de kanser emarelerinin görüldüğünün fakat o dönemde de gözle görülür kitleler olduğu halde gerekli teşhisin konulmadığının ortaya çıkması aileyi şoke etti.
Kaynak: İHA