Bursa'da 2014-2015 Eğitim-öğretim Yılı Açılış Töreni

2015 eğitim


İlköğretim Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Daha sonra Yıldırım ilçesinde bulunan Yunus Emre İlk ve Orta Okulu'nda tören gerçekleştirildi.

Törene, MEB Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, AK Parti Bursa milletvekilleri Kemal Şerbetçioğlu ve Bedrettin Yıldırım, Yıldırım İlçe Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile ilçe müdürleri, sendikalar ve veliler katıldı.

Törende konuşma yapan Vali Yardımcısı Kartal, eğitime son yıllarda önemli yatırımlar yapıldığını belirterek, 2014-2015 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Sarıkaya ise yeni eğitim döneminin Bursa'ya ve Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyip, öğrenmenin önemine vurgu yaparak eğitimin sadece okulla sınırlı olmadığını, öğrenmenin hayat boyunca sürmesi gerektiğini söyledi.

Bu arada Sarıkaya, konuşmasını sürdürürken Türk Eğitim-Sen, Eğitim Sen, Eğitim İş ve Aktif Eğitim-Sen Bursa Şubesi üyeleri protokol alanında ayağa kalkarak protestoya başladı.

Slogan atan ve alkış tutan sendika üyeleri Sarıkaya'nın konuşmasına engel olmaya çalıştı. Sarıkaya'nın konuşmasını kısa kesip yerine geçmesinin ardından sendika üyeleri, protokol alanından ayrılarak protestoya devam etti.

Türk Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, önce müdürlerden özür dilemeden törenin yapılamayacağını ve bundan sonra Milli Eğitim Müdürlüğü'nün tüm etkinliklerini protesto edeceklerini söyledi.

Türkoğlu, okul kurumlarının parti kurumlarına dönüştürüldüğünü öne sürerek, "müdür ve öğretmen kıyımına" son verilmesini istedi. Sendika üyeleri, platformun önünde yapılan protestonun ardından okul bahçesinden ayrıldı.

Törenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Müsteşar Yardımcısı Kurt, çocukların gülerek okula koştuğu bir günün zehir edildiğini belirtti.



Eğitimci sıfatını kullanan insanların böyle bir düşünce içerisinde olmasının kabul edilemeyeceğini dile getiren Kurt, "Bunlar doğum sancısı. Hoşgörünün, demokrasinin, insan haklarının, birbirimizi hazmetmenin geliştirilmesi için bunlar yaşanacak. Değişim gerçekleşecek, değişim sancısız olmaz" dedi.

Müdür değerlendirmelerinin protesto edilmesini anlayamadığını dile getiren Kurt, bakanlığın müdür değerlendirmelerini bütün halka, öğretmenlere, öğrencilere ve velilere açtığını aktardı. Kurt, protestonun yasalarda karşılığı neyse onun sendika üyeleri için uygulanacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA