Mudanya’da Kurtuluş Coşkusu

Mudanya’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yılı yapılan tören ve etkinliklerle coşku içinde kutlandı.

Mudanya’da Kurtuluş Coşkusu

Mudanya Atatürk Anıtı önündeki tören şehitler adına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Törene resmi ve sivil toplum kuruluşları, gaziler, siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi, Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Mudanya Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Volkan Paşaoğlu, Jandarma Komutanı Binbaşı Nurettin Akdoğan katıldı.

12 Eylül Mudanya’nın kurtuluşunda düşmana ilk kurşunu atıp şehit düşen Şükrü Çavuş’un anıtına Çiftçi, Türkyılmaz ve Paşaoğlu şehitlik madalyası koyarak saygı duruşunda bulundular.

Mudanya İskele Meydanındaki alanda yapılan etkiliklerle törene devam edildi. Bursa Valisi Münir Karaloğlu katılamadığı törende gönderdiği mesajla Mudanyalıların 12 Eylül Kurtuluş Günü'nü kutladı. Günün anlam ve önemini anlatan Türkyılmaz, “Mudanya’nın kurtuluşu benim için çok önem taşıyor. Mudanya’da başlayan kurtuluş mücadelesi tüm Türkiye’ye yayılarak bugünü bizlere armağan eden şehitlerimizi minnetle ve rahmetle anıyorum. Bugün çok heyecanlıyım, 12 Eylül 1922’de başlayan mücadele 11 Ekim 1922’de Mudanya Mütarekesiyle devam etti. Kurtuluşumuz Mudanyalı hemşirelerimize kutlu olsun” dedi.

Kaynak: İHA