Turistlerin Tercihi 'ulucanlar Cezaevi Müzesi'

Ankara’nın en fazla ziyaret edilen özel müzesi olma unvanını elinde bulunduran 'Ulucanlar Cezaevi Müzesi', Ankara’ya gelen yabancı turistlerin de büyük ilgisini çekiyor.

Turistlerin Tercihi 'ulucanlar Cezaevi Müzesi'
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, Ankara’yı ziyarete gelen yabancı turist sayısında her geçen gün artış yaşanıyor. Turistler Ankara’da en çok Anıtkabir, Ankara Kalesi ve Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ni ziyaret ediyor.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, Ankara’ya geçtiğimiz yıl yaklaşık 850 bin turist geldi. Dünyanın hemen hemen her ülkesinden gelen yabancı turistlerin en çok ilgi gösterdiği yerlerin başında Anıtkabir geliyor. Anıtkabir’i, tarihi evleri ve sokaklarıyla büyük beğeni toplayan Ankara Kalesi ve Altındağ Belediyesi tarafından restore edildikten sonra müze olarak kapılarını açan 'Ulucanlar Cezaevi Müzesi' takip ediyor. Aynı zamanda Ankara’nın en çok ziyaret edilen özel müzesi olan Ulucanlar Cezaevi Müzesi, yabancı turistlerin tercih listesinde, ilk 3’te yer alıyor.

Altındağ’da bulunan tarihi ve kültürel değerlere ilgi gösterilmesinden büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Restore edilen tarihi Hamamönü ve Hamamarkası bölgesi, tarihi Ankara evleri ve nostaljik sokaklar, restore ettiğimiz Ulucanlar Cezaevi, Ankara’nın turizm potansiyeline büyük katkı sağlayan yatırımlar. Ankara’ya gelen yerli ve yabancı turistler Hamamönü’nü, Hamamarkası’nı, Cezaevi Müzesi’ni görmeden Ankara’dan ayrılmıyor. Ankara’nın kültür turizmine büyük katkı sağladığımıza inanıyorum” dedi.

Altındağ Belediyesi olarak tarihe sahip çıkmayı ve tarihi değerleri korumayı görev edindiklerini söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nin Ankara için önemli bir simge olduğuna inanıyorum. Bugün müzenin bu kadar çok ziyaret edilmesi hem tarih, hem de kültür adına çok sevindirici ve emeklerimizin boşa çıkmadığının göstergesidir” dedi

Kaynak: İHA